Semne divine? Ce lucruri bizare s-au întâmplat pe platourile de filmare de la pelicula „The Passion Of The Christ”?

19.04.2023
Semne divine? Ce lucruri bizare s-au întâmplat pe platourile de filmare de la pelicula „The Passion Of The Christ”?

„The Passion Of The Christ” în regia lui Mel Gibson și „Jesus of Nazareth” semnat de Franco Zefirelli sunt două dintre cele mai importante filme care tratează viața lui Iisus Hristos. Filmele transmit emoție pură și au avut milioane de telespectatori la nivel mondial. În spatele camerelor de filmat s-au întâmplat lucruri de-a dreptul bizare, pe care cei religioși le pun pe seama unor adevărate blesteme sau semne divine.

Potrivit unui studiu, fulgerul lovește aproximativ 240.000 de oameni pe an. Este destul de rar, cu alte cuvinte, dar în 2003, acest lucru s-a întâmplat de trei ori pe platoul filmului „The Passion Of The Christ”.

Actorul principal Jim Caviezel a susținut că a fost „luminat ca un pom de Crăciun” în timp ce filma secvența „Predică de pe Munte” a filmului. „Știam că mă va lovi cu aproximativ patru secunde înainte să se întâmple”, a declarat actorul ulterior. M-am gândit: „O să fiu lovit”. Și când s-a întâmplat, am văzut figuranții fugind mâncând pământul”.

Jim Caviezel nu a fost singura persoană de pe platourile de filmare care a fost lovită de fulger. „La cinci minute după ce am fost lovit un asistent, se apropie și spune „Ești bine?” Și apoi a fost lovit la rândul său”, a explicat Caviezel conform looper.com. Din fericire, niciunul dintre cei care au fost loviți de fulger nu a suferit arsuri.

Maia Morgenstern și-a luxat umărul

În timpul filmărilor la o scenă din grădina Ghetsimani, actorița Maia Morgenstern, care a jucat rolul Maicii lui Isus, a căzut pe o piatră și și-a dislocat umărul. Acest incident a necesitat intervenția medicilor și a dus la o întârziere de câteva zile în producție.

Actorii care au jucat rolurile soldaților romani care l-au răstignit pe Isus au declarat că au simțit o oarecare neliniște și o presiune spirituală în timpul filmărilor. Unii dintre ei au afirmat că acest lucru se datorează subiectului sensibil al filmului și atmosferei intense de pe platou.

Câinele care l-a mușcat pe Iisus

Un alt incident ciudat a avut loc în timpul filmărilor la o scenă în care Isus este biciuit și batjocorit de soldați. Un câine a apărut brusc pe platou și a alergat direct la Jim Caviezel, lătrându-l și zgâriindu-l. Caviezel a reușit să-și apere și să-și salveze fața, dar a fost ușor zgâriat de către patrupedul neliniștit.

Vezi aici trailerul filmului The Passion Of The Christ!

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce stat a avut peste 28 de capitale?
Ce stat a avut peste 28 de capitale?
Astăzi, când ne vine în minte o țară, gândul ne poartă automat la capitala acestui stat. Majoritatea țărilor au câte o capitală, așa cum este cazul României, dar sunt și excepții cum... citește tot
Care este singura țară care și-a pus un papagal pe steag?
Care este singura țară care și-a pus un papagal pe steag?
Pe Pământ există 195 de țări suverane și independente, iar dintre acestea 193 sunt membre ale Organizației Națiunilor Unite, în timp ce Vatican și Palestina sunt doar observatori... citește tot
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
De ce formularea „ca și” este greșită? Este suficient să spui „ca”!
Una dintre cele mai frecvente erori pe care o fac românii este folosirea formulării „ca și” în loc de „ca”. De cele mai multe ori, utilizarea formulării „ca și” se face pentru a... citește tot