Războiul sexelor. Cine bârfesc mai mult, femeile sau bărbații?

31.10.2022
Războiul sexelor. Cine bârfesc mai mult, femeile sau bărbații?

Bârfitul este modul cel mai comun prin care informațiile ajung dintr-un punct în altul. De cele mai multe ori, bârfa are conotație negativă. Majoritatea informațiilor tind să privească partea mai puțin pozitivă a poveștii. Suntem obișnuiți să bârfim, făcând acest lucru din copilărie. Însă, cine bârfește mai mult, femeile sau bărbații?

De ce bârfesc oamenii?

bârfesc

Obiceiul de a bârfi (a vorbi de rău pe cineva) este privit întotdeauna cu conotații negative. Suntem conștienți că nu este un lucru bun, însă cu toții o facem într-un mod sau altul. De cele mai multe ori, vorbitul pe la spate este folosit pentru a-i desconsidera pe cei pe care nu ii plăcem.

Cu toate acestea, bârfa poate fi considerată și un lucru pozitiv. Pentru a porni o bârfă este nevoie de cel puțin 2 persoane. Potrivit oamenilor de știință, aceasta este un element important când încercăm să ne asociem unui grup. Diferite studii au arătat că bârfa la locul de muncă poate crea prietenii de lungă durată.

Dacă este sau nu toxică bârfa, contează foarte mult de motivația din spatele persoanei care spune povestea. Nefăcută cu rea intenție, ea poate duce la crearea de prietenii noi, relaxare sau detensionarea de după o zi dificilă. Conform codului de bune maniere, bârfa este o comunicare nepoliticoasă, în care lipsa educației este vizibilă.

„Cei care bârfesc sunt teroriști pentru că cu limba lor aruncă o bombă și apoi pleacă, iar bomba pe care o aruncă distruge reputația peste tot. Nu uita, a bârfi înseamnă a ucide”, afirmă liderul de la Vatican, Papa Francisc.

Cine bârfește mai mult, femeia sau bărbatul?

Contrar așteptărilor, oamenii de știință au dezmințit ideea că femeile bârfesc mai mult decât o fac bărbații. Aceștia susțin că un bărbat divulgă mai rapid și mai ușor secrete față de cât o fac femeile. Bărbații tind să împartă informații care ar trebui să fie secrete în decurs de un timp scurt, de doar 3 ore de la aflarea veștilor. Acest lucru este dat de afacerile de birou sau relațiile emoționale în care sunt implicați. Pe de altă parte, femeile rezistă cu aproape 40 de minute mai mult în spusul secretelor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot