Războiul sexelor. Cine bârfesc mai mult, femeile sau bărbații?

31.10.2022
Războiul sexelor. Cine bârfesc mai mult, femeile sau bărbații?

Bârfitul este modul cel mai comun prin care informațiile ajung dintr-un punct în altul. De cele mai multe ori, bârfa are conotație negativă. Majoritatea informațiilor tind să privească partea mai puțin pozitivă a poveștii. Suntem obișnuiți să bârfim, făcând acest lucru din copilărie. Însă, cine bârfește mai mult, femeile sau bărbații?

De ce bârfesc oamenii?

bârfesc

Obiceiul de a bârfi (a vorbi de rău pe cineva) este privit întotdeauna cu conotații negative. Suntem conștienți că nu este un lucru bun, însă cu toții o facem într-un mod sau altul. De cele mai multe ori, vorbitul pe la spate este folosit pentru a-i desconsidera pe cei pe care nu ii plăcem.

Cu toate acestea, bârfa poate fi considerată și un lucru pozitiv. Pentru a porni o bârfă este nevoie de cel puțin 2 persoane. Potrivit oamenilor de știință, aceasta este un element important când încercăm să ne asociem unui grup. Diferite studii au arătat că bârfa la locul de muncă poate crea prietenii de lungă durată.

Dacă este sau nu toxică bârfa, contează foarte mult de motivația din spatele persoanei care spune povestea. Nefăcută cu rea intenție, ea poate duce la crearea de prietenii noi, relaxare sau detensionarea de după o zi dificilă. Conform codului de bune maniere, bârfa este o comunicare nepoliticoasă, în care lipsa educației este vizibilă.

„Cei care bârfesc sunt teroriști pentru că cu limba lor aruncă o bombă și apoi pleacă, iar bomba pe care o aruncă distruge reputația peste tot. Nu uita, a bârfi înseamnă a ucide”, afirmă liderul de la Vatican, Papa Francisc.

Cine bârfește mai mult, femeia sau bărbatul?

Contrar așteptărilor, oamenii de știință au dezmințit ideea că femeile bârfesc mai mult decât o fac bărbații. Aceștia susțin că un bărbat divulgă mai rapid și mai ușor secrete față de cât o fac femeile. Bărbații tind să împartă informații care ar trebui să fie secrete în decurs de un timp scurt, de doar 3 ore de la aflarea veștilor. Acest lucru este dat de afacerile de birou sau relațiile emoționale în care sunt implicați. Pe de altă parte, femeile rezistă cu aproape 40 de minute mai mult în spusul secretelor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot