Ce înseamnă misogin? Trăsături tipice ale unui bărbat misogin

18.03.2021
Ce înseamnă misogin? Trăsături tipice ale unui bărbat misogin

Cu toții am auzit în jurul nostru cuvântul „misogin”. Însă cum se manifestă cu adevărat acest tip de comportament nu știm exact pentru că este extrem de greu de observat. Bărbații misogini nu vin cu o etichetă atașată și pot chiar să pară de partea femeilor. În majoritatea cazurilor, aceștia nici măcar nu știu că urăsc femeile.

Misoginia este de obicei o ură inconștientă pe care bărbații o formează la începutul vieții, adesea ca urmare a unui traumatism care implică o figură feminină în care au avut încredere. O mamă, o soră, un profesor sau o iubită abuzivă sau neglijentă poate planta o sămânță în adâncul creierului lor.

Odată plantată, această sămânță va încolți și va începe să crească, rădăcina minusculă se va întinde în zonele de procesare a fricii și de memorie ale creierului, deoarece tulpina sa își face drum în zonele frontale ale creierului, afectând emoția și luarea deciziilor raționale.

Ce înseamnă misogin?

Primele semne ale misoginiei sunt slab vizibile, dar cu expunere suplimentară la neglijare, abuz sau lipsă de atenție, această însămânțare comportamentală va crește și va deveni mai accentuată. Dar chiar și atunci când misoginismul ajunge la maturitate și tendința de a acționa cu ură față de femei nu mai poate fi controlată, misoginul și femeile din jurul lui nu vor observa starea până când va fi prea târziu.

El își va alege o femeie ca țintă. Instinctul ei natural de apărare poate fi scăzut, deoarece la început este cochet, incitant, distractiv și carismatic. Pe măsură ce timpul trece, el începe să dezvăluie o personalitate Jekyll & Hyde (personalitate divizată). Misoginul se poate schimba rapid de la irezistibil la nepoliticos și de la nepoliticos înapoi la irezistibil.

Un bărbat misogin va face promisiuni femeilor și de multe ori nu le va respecta. Pe de altă parte, cu bărbații, el își va ține aproape întotdeauna cuvântul. Va întârzia la întâlniri cu femeile, dar va fi destul de punctual cu bărbații. Comportamentul său față de femei, în general, este grandios, trufaș, controlant și egocentric.

Misoginul este extrem de competitiv, mai ales cu femeile. Dacă o femeie se descurcă mai bine decât el social sau profesional, se simte groaznic. Dacă un bărbat se descurcă mai bine, este posibil să aibă sentimente mixte, dar este capabil să privească situația în mod obiectiv.

Fără să știe, acesta va trata femeile diferit de bărbați la locul de muncă și în mediile sociale, permițând bărbaților diverse libertăți pentru care va critica colegele sau prietenele. Un bărbat misogin va fi pregătit (inconștient) să folosească orice este în puterea sa pentru a face femeile să se simtă jalnic.

El poate cere relații amoroase sau să refuze, să facă glume despre femei în public, să le „împrumute” ideile în contexte profesionale fără să le acorde credit sau să împrumute bani de la ele fără să le mai dea înapoi.

Trăsături tipice ale unui bărbat misogin

La o întâlnire, misoginul va trata o femeie opus modului în care preferă ea. Dacă este o doamnă de stil vechi care preferă un „domn” care îi ține ușa, comandă pentru amândoi și plătește masa, acesta o va trata ca pe unul dintre prietenii săi de sex masculin, va comanda pentru el și o va lăsa să plătească pentru întreaga masă dacă se oferă (și uneori chiar dacă nu).

Dacă este o tipă mai independent, care preferă să-și comande singură și să-și plătească consumația, el va comanda pentru amândoi și va plăti nota în timp ce ea merge la baie. Din punct de vedere sexual, îi place să controleze femeile și acordă puțină sau deloc atenție plăcerii lor sexuale. Jocul preliminar, dacă are loc, este doar un mijloc necesar pentru a atinge un scop.

Un bărbat misogin va înșela femeile cu care se întâlnește sau pe cea cu care este într-o relație. Monogamia este ultimul lucru pe care simte că îl datorează unei femei. El poate dispărea dintr-o dată dintr-o relație fără să o încheie, dar poate reveni trei luni mai târziu cu o explicație menită să atragă femeia înapoi.

Rar un misogin va avea fiecare dintre aceste trăsături, ceea ce face mai dificilă identificarea lor. Capacitatea lor de a atrage femeile cu farmecul și carisma lor se adaugă dificultății de a observa semnele de avertizare timpurie.

Bărbații care urăsc (inconștient) încep să trateze prost femeile. De fiecare dată când pot să jignească o femeie sau să îi rănească sentimentele, ei se simt inconștient bine, deoarece în adâncul creierului lor, comportamentul lor rău este recompensat cu o doză de dopamină chimică de plăcere – ceea ce îi face să dorească să repete comportamentul din nou și din nou.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Muștele fac parte din ordinul Diptera, subordinul Brachycera, potrivit Wikipedia.org, și nu sunt agreate de niciun om. Aceste insecte parcă vin de nicăieri și sunt foarte cicălitoare.... citește tot
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot