Privilegiu de rege! Charles are sau nu permis de conducere?

16.06.2023
Privilegiu de rege! Charles are sau nu permis de conducere?

Deși are peste 70 de ani, Charles a devenit regele Marii Britanii, după moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-lea. Iubit de popor, fostul prinț de Wales a anunțat că va continua politicile pe care mama sa le-a început cu decenii în urmă. Totuși, există mai multe diferențe între cei doi monarhi. Regele Charles al III-lea are permis de conducere?

Charles al III-lea deține permis de conducere?

Rege

Familia regală britanică este în prezent condusă de regele Charles al III-lea. Conform arborelui genealogic, acesta era direct moștenitor după moartea reginei Elisabeta a II-lea. Aceeași linie de sânge îl face pe fiul lui Charles, William să fie în viitor următorul monarh.

Născut în anul 1948, Charles a devenit cel mai bătrân rege britanic din istorie. A preluat coroana la vârsta de 74 de ani, după o domnie lungă a reginei Elisabeta a II-a. Pe lângă averea impresionantă, bijuteriile coroanei, dar și zeci de proprietăți, Charles a moștenit și un privilegiu unic.

În timpul vieții reginei Elisabeta a II-a, aceasta nu era nevoită să dețină pașaport sau permis de conducere. Charles, însă, are atât pașaport, cât și permis de conducere, dar nu mai are nevoie să le folosească. Conform legilor britanice, atât pașaportul, cât și permisul de conducere sunt făcute în numele monarhului. Astfel că, Charles nu mai are nevoie să aibă un permis care să fie făcut în numele … lui.

Ce privilegii de Rege are Charles?

Legile britanice impun reguli stricte tuturor cetățenilor, mai puțin monarhilor. Încă din anul 1967, au fost introduse peste 160 de scutiri care i se acordau reginei Elisabeta a II-a. În mod normal, acestea au trecut în capacitatea actualului monarh Charles al III-lea.

Conform autorităților, cele mai importante imunități pe care suveranul le are sunt:

Foto: Hotnews.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot