Pregătiți-vă! În 2023 vom vedea o cometă în România!

09.01.2023
Pregătiți-vă! În 2023 vom vedea o cometă în România!

Cerul a fost mereu plin de surprize. Încă din cele mai vechi timpurii, oamenii au fost fascinați de lucrurile care se pot vedea pe cer. Evenimente, zeități și clădiri emblematice au fost atribuite stelelor sau planetelor. Un eveniment extraordinar de rar va apărea în anul de grație 2023. Când va putea fi vizibilă cometa pe cerul României?

Când va fi cometa vizibilă?

cometă

Unul dintre cele mai importante evenimente din anul 2023 va fi prezența unei comete pe cer. Oamenii de știință au descris-o ca fiind ca un „bulgăre de zăpadă”. Ceea ce este surprinzător din perspectiva astronomilor este faptul că poate fi vizibilă cu ochiul liber.

Numele ambiguu este C/2022 E3 (ZTF) și a fost observată prima dată în anul 2021 de către specialiști. Distanța cea mai aproape de pământ va fi în data de 1 februarie 2023 și este o totală premieră. În ultimii 50.000 de ani nu s-a mai văzut o astfel de cometă.

Binoclurile sunt ideale pentru începători ca să încerce să repereze cometa și sunt și cel mai ușor de folosit, în timp ce un telescop are un câmp vizual mai mic. Dacă o puteți vedea cu binoclul, atunci încercați și cu ochiul liber.” – a afirmat directorul executiv de la Societatea Astronomică Regală din UK.

Care a fost cea mai importantă cometă descoperită?

Evenimentele astronomice sunt rare. Un eveniment precum o cometă nu poate decât să-i impresioneze pe simpli muritori. Poate una dintre cele mai menționate evenimente din istorie este Cometa Halley. Legendele și miturile din jurul ei au făcut înconjurul lumii.

A putut fi observată de peste 30 de ori, apariția ei fiind o dată la 76 de ani. Prima scriere despre Halley a apărut în anul 240 î.Hr. și va mai putea fi văzută tocmai pe data de 28 iulie 2061.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot