Praf de copt. Ce este praful de copt?

06.07.2022
Praf de copt. Ce este praful de copt?

Este posibil să fi observat că toate prăjiturile au un ingredient comun, și anume praf de copt. Acesta este un agent chimic de creștere care ajută prăjiturile și torturile să crească în volum în timpul gătitului. Ele devin pufoase și ușoare.

Fie că este vorba de brioșe, tort de ciocolată sau banalele gogoși, fiecare rețetă enumeră praful de copt în ingrediente și este incredibil de important pentru a obține cea mai bună coacere finală.

Care este diferența dintre praf de copt și bicarbonat de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu reacționează la aciditate, pentru a crea dioxid de carbon, ceea ce face ca amestecul de prăjituri, fursecuri sau biscuiți să se extindă și să crească, scrie Good to Know. Praful de copt, pe de altă parte, este un agent de fermentare alcătuit din bicarbonat de sodiu, cremă de tartar și o substanță de umplutură, care se prezintă cel mai adesea sub formă de făină de porumb. Are un gust mai neutru decât bicarbonatul de sodiu, dar folosirea unei cantități prea mari poate provoca adevărate dezastre în materie de coacere.

Prea mult praf de copt poate strica o prăjitură. Nu numai că folosirea unei cantități prea mari ar putea strica gustul prăjiturii, dar va face ca prăjitura să crească în volum prea repede. Blatul va scădea apoi în timpul răcirii.

Videoclipul de mai jos arată diferența pe care o poate face doar o jumătate de linguriță în plus.

De asemenea, utilizarea unei cantități prea mari de bicarbonat de sodiu va strica, de asemenea, prăjiturile și torturile și este posibil să îți lase un gust neplăcut în gură.

Deoarece praful de copt conține ingrediente active, acesta nu durează la nesfârșit și, prin urmare, poate expira. Dacă o folosești atunci când a expirat, nu este periculoasă, dar probabil că nu va produce rezultatele pe care le-ai dorit. Reacționează la căldură și umiditate, așa că este important să o depozitezi într-un loc răcoros și uscat și să încerci să o folosești în termenul de expirare indicat.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 16 august este cea de-a 228-a zi din calendarul gregorian și a 229-a zi în anii bisecți. În această zi, în anul 1877, la Gorni-Studen, în Bulgaria, are loc întâlnirea dintre...
Cele mai noi articole
Imperiul Gucci- cum a început totul și cum a ajuns să dea faliment
Imperiul Gucci- cum a început totul și cum a ajuns să dea faliment
Când este pronunțat numele de Gucci, toată lumea se gândește la lux, opulență și la unul dintre cele mai mari branduri de modă din lume. Dacă ne întoarcem puțin în timp, vom afla de... citește tot
De unde și-a luat Coco Chanel numele și cum a „dat viață” parfumului Chanel No.5?
De unde și-a luat Coco Chanel numele și cum a „dat viață” parfumului Chanel No.5?
Coco Chanel a fost una dintre cele mai influente personalități în modă din istorie. Deși designerul a murit în 1971, creațiile sale și conceptele sale despre modă încă influențează... citește tot
Când a avut loc cea mai veche întrecere de înot?
Când a avut loc cea mai veche întrecere de înot?
Înotul este un sport foarte sănătos de practicat, fiindcă ajută corpul uman să se dezvolte. Totodată, mișcările în apă îmbunătățesc starea psihică a persoanei și oferă un alt tonus... citește tot