Praf de copt. Ce este praful de copt?

06.07.2022
Praf de copt. Ce este praful de copt?

Este posibil să fi observat că toate prăjiturile au un ingredient comun, și anume praf de copt. Acesta este un agent chimic de creștere care ajută prăjiturile și torturile să crească în volum în timpul gătitului. Ele devin pufoase și ușoare.

Fie că este vorba de brioșe, tort de ciocolată sau banalele gogoși, fiecare rețetă enumeră praful de copt în ingrediente și este incredibil de important pentru a obține cea mai bună coacere finală.

Care este diferența dintre praf de copt și bicarbonat de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu reacționează la aciditate, pentru a crea dioxid de carbon, ceea ce face ca amestecul de prăjituri, fursecuri sau biscuiți să se extindă și să crească, scrie Good to Know. Praful de copt, pe de altă parte, este un agent de fermentare alcătuit din bicarbonat de sodiu, cremă de tartar și o substanță de umplutură, care se prezintă cel mai adesea sub formă de făină de porumb. Are un gust mai neutru decât bicarbonatul de sodiu, dar folosirea unei cantități prea mari poate provoca adevărate dezastre în materie de coacere.

Prea mult praf de copt poate strica o prăjitură. Nu numai că folosirea unei cantități prea mari ar putea strica gustul prăjiturii, dar va face ca prăjitura să crească în volum prea repede. Blatul va scădea apoi în timpul răcirii.

Videoclipul de mai jos arată diferența pe care o poate face doar o jumătate de linguriță în plus.

De asemenea, utilizarea unei cantități prea mari de bicarbonat de sodiu va strica, de asemenea, prăjiturile și torturile și este posibil să îți lase un gust neplăcut în gură.

Deoarece praful de copt conține ingrediente active, acesta nu durează la nesfârșit și, prin urmare, poate expira. Dacă o folosești atunci când a expirat, nu este periculoasă, dar probabil că nu va produce rezultatele pe care le-ai dorit. Reacționează la căldură și umiditate, așa că este important să o depozitezi într-un loc răcoros și uscat și să încerci să o folosești în termenul de expirare indicat.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot