Praf de copt. Ce este praful de copt?

06.07.2022
Praf de copt. Ce este praful de copt?

Este posibil să fi observat că toate prăjiturile au un ingredient comun, și anume praf de copt. Acesta este un agent chimic de creștere care ajută prăjiturile și torturile să crească în volum în timpul gătitului. Ele devin pufoase și ușoare.

Fie că este vorba de brioșe, tort de ciocolată sau banalele gogoși, fiecare rețetă enumeră praful de copt în ingrediente și este incredibil de important pentru a obține cea mai bună coacere finală.

Care este diferența dintre praf de copt și bicarbonat de sodiu?

Bicarbonatul de sodiu reacționează la aciditate, pentru a crea dioxid de carbon, ceea ce face ca amestecul de prăjituri, fursecuri sau biscuiți să se extindă și să crească, scrie Good to Know. Praful de copt, pe de altă parte, este un agent de fermentare alcătuit din bicarbonat de sodiu, cremă de tartar și o substanță de umplutură, care se prezintă cel mai adesea sub formă de făină de porumb. Are un gust mai neutru decât bicarbonatul de sodiu, dar folosirea unei cantități prea mari poate provoca adevărate dezastre în materie de coacere.

Prea mult praf de copt poate strica o prăjitură. Nu numai că folosirea unei cantități prea mari ar putea strica gustul prăjiturii, dar va face ca prăjitura să crească în volum prea repede. Blatul va scădea apoi în timpul răcirii.

Videoclipul de mai jos arată diferența pe care o poate face doar o jumătate de linguriță în plus.

De asemenea, utilizarea unei cantități prea mari de bicarbonat de sodiu va strica, de asemenea, prăjiturile și torturile și este posibil să îți lase un gust neplăcut în gură.

Deoarece praful de copt conține ingrediente active, acesta nu durează la nesfârșit și, prin urmare, poate expira. Dacă o folosești atunci când a expirat, nu este periculoasă, dar probabil că nu va produce rezultatele pe care le-ai dorit. Reacționează la căldură și umiditate, așa că este important să o depozitezi într-un loc răcoros și uscat și să încerci să o folosești în termenul de expirare indicat.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cel mai ghinionist om din lume? Poate… Povestea lui William Sokolin, omul care a spart din greșeală o sticlă de Château Margaux din 1787 în valoare de 500.000 de dolari
Cel mai ghinionist om din lume? Poate… Povestea lui William Sokolin, omul care a spart din greșeală o sticlă de Château Margaux din ...
În lumea vinurilor, unele povești nu doar că uimesc — ele rămân întipărite în memoria colectivă ca lecții despre fragilitate, pasiune și, uneori, chiar de ironie a sorții. O astfel de... citește tot
Cel mai de temut asasin al mafiei. Soția sa: „Am fost măritată cu cel mai mare asasin și habar nu am avut”
Cel mai de temut asasin al mafiei. Soția sa: „Am fost măritată cu cel mai mare asasin și habar nu am avut”
Richard Kuklinski, cunoscut sub porecla „Omul de gheață” („The Iceman”), este una dintre cele mai înfiorătoare figuri din istoria criminalității organizate americane. La exterior,... citește tot
Se scumpesc TOATE! Ce măsuri fiscale propun parlamentarii?
Se scumpesc TOATE! Ce măsuri fiscale propun parlamentarii?
Se anunță vremuri grele pentru români, indiferent de domeniul lor de activitate. Coaliția PSD-PNL-USR-UDMR pregătește un pachet de măsuri dure: creșteri de taxe și reduceri bugetare în... citește tot