Rețetă de vară: prăjitură cu iaurt, mure și biscuiți Oreo (fără coacere)

10.06.2021
Rețetă de vară: prăjitură cu iaurt, mure și biscuiți Oreo (fără coacere)

O prăjitură preparată acasă este întotdeauna cea mai bună și cea mai sănătoasă, mai ales că folosim ingredientele care ne plac cel mai mult.

Rețetele de deserturi care să ne răsfețe papilele gustative și care să ne satisfacă pofta de dulce sunt foarte multe. Dar, în cazul în care căutăm prăjituri cu fructe care se prepară rapid, sunt ușoare, delicioase și, foarte important, sunt prăjituri fără coacere, cu siguranță rețeta de mai jos este ceea ce căutați.

Prăjitură cu iaurt, mure și biscuiți Oreo (fără coacere)

Pentru prăjitura cu iaurt, mure și biscuiți Oreo vom avea nevoie de aproximativ 20 de minute din timpul nostru și de următoarele ingrediente:

Mod de preparare:

Mai întâi se zdrobesc biscuiții, fără a îndepărta crema. Apoi, se transferă conținutul într-un bol, se adaugă untul topit și se amestecă totul. Acesta va fi primul strat al prăjiturii.

Vom avea nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 22 de cm pe care o vom tapeta cu folie de acetat, iar fundul tăvii cu hârtie de copt. În tavă se răstoarnă baza de biscuiți cu unt, se distribuie uniform amestecul pe toată suprafața după care se nivelează conținutul. Tava va fi introdusă la frigider.

Pentru prepararea cremelor se va hidrata gelatina împărțind cantitatea de apă în cele două boluri care conțin câte 10 g de gelatină. Se amestecă bine după care se lasă bolurile deoparte. Murele se pasează într-un blender, iar câteva se păstrează pentru ornat.

Se strecoară sosul de semințe cu ajutorul unei site după care se bate smântâna pentru frișcă. Se adaugă zahărul pudră când frișca este bătută pe jumătate și se mizează în continuare.

Când frișca devine fermă se oprește mixerul și conținutul se împarte în mod egal în două boluri. Apoi, gelatin se bagă în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde, după care se scot cele două boluri și se amestecă bine.

Se adaugă gelatina din primul bol în iaurt și se amestecă bine până la omogenizare. Apoi se adaugă a doua parte de frișcă și se amstecă pentru a uniformiza conținutul. Procedeul se repetă întocmai pentru cealaltă parte de frișcă.

Se scoate tava de la frigider și se adaugă intercalat din cele două compoziții. Începem cu crema de iaurt, continuăm cu crema de mure și tot așa până când cele două compoziții se vor termina. După aceea, tava se bagă la frigider pentru 6 ore.

După expirarea timpului, scoatem tava de la frigider și îndepărtăm inelul și folia de acetat. Decorăm prăjitura cu murele păstrate.

Prăjitura fără coacere cu iaurt și mure se poate tăia în opt sau douăsprezece felii în funcție de dimensiunea dorită.

Foto: Captură Youtube

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot