Rețetă de vară: prăjitură cu iaurt, mure și biscuiți Oreo (fără coacere)

10.06.2021
Rețetă de vară: prăjitură cu iaurt, mure și biscuiți Oreo (fără coacere)

O prăjitură preparată acasă este întotdeauna cea mai bună și cea mai sănătoasă, mai ales că folosim ingredientele care ne plac cel mai mult.

Rețetele de deserturi care să ne răsfețe papilele gustative și care să ne satisfacă pofta de dulce sunt foarte multe. Dar, în cazul în care căutăm prăjituri cu fructe care se prepară rapid, sunt ușoare, delicioase și, foarte important, sunt prăjituri fără coacere, cu siguranță rețeta de mai jos este ceea ce căutați.

Prăjitură cu iaurt, mure și biscuiți Oreo (fără coacere)

Pentru prăjitura cu iaurt, mure și biscuiți Oreo vom avea nevoie de aproximativ 20 de minute din timpul nostru și de următoarele ingrediente:

Mod de preparare:

Mai întâi se zdrobesc biscuiții, fără a îndepărta crema. Apoi, se transferă conținutul într-un bol, se adaugă untul topit și se amestecă totul. Acesta va fi primul strat al prăjiturii.

Vom avea nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 22 de cm pe care o vom tapeta cu folie de acetat, iar fundul tăvii cu hârtie de copt. În tavă se răstoarnă baza de biscuiți cu unt, se distribuie uniform amestecul pe toată suprafața după care se nivelează conținutul. Tava va fi introdusă la frigider.

Pentru prepararea cremelor se va hidrata gelatina împărțind cantitatea de apă în cele două boluri care conțin câte 10 g de gelatină. Se amestecă bine după care se lasă bolurile deoparte. Murele se pasează într-un blender, iar câteva se păstrează pentru ornat.

Se strecoară sosul de semințe cu ajutorul unei site după care se bate smântâna pentru frișcă. Se adaugă zahărul pudră când frișca este bătută pe jumătate și se mizează în continuare.

Când frișca devine fermă se oprește mixerul și conținutul se împarte în mod egal în două boluri. Apoi, gelatin se bagă în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde, după care se scot cele două boluri și se amestecă bine.

Se adaugă gelatina din primul bol în iaurt și se amestecă bine până la omogenizare. Apoi se adaugă a doua parte de frișcă și se amstecă pentru a uniformiza conținutul. Procedeul se repetă întocmai pentru cealaltă parte de frișcă.

Se scoate tava de la frigider și se adaugă intercalat din cele două compoziții. Începem cu crema de iaurt, continuăm cu crema de mure și tot așa până când cele două compoziții se vor termina. După aceea, tava se bagă la frigider pentru 6 ore.

După expirarea timpului, scoatem tava de la frigider și îndepărtăm inelul și folia de acetat. Decorăm prăjitura cu murele păstrate.

Prăjitura fără coacere cu iaurt și mure se poate tăia în opt sau douăsprezece felii în funcție de dimensiunea dorită.

Foto: Captură Youtube

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Ultima vară fără război în Europa? Istoric german: „Rusia ar putea ataca Lituania încă din această toamnă”
Lumea stă pe un butoi de pulbere, după ce Statele Unite ale Americii pare că cedează deliberat mii de kilometri pătrați de teritoriu al Ucrainei către Rusia. Iar rușii, continuă să vrea și... citește tot
De ce unele state au fusuri orare fracționare? Nepal are GMT+5 h 45 min, iar Iran GMT+3 h 30 min
De ce unele state au fusuri orare fracționare? Nepal are GMT+5 h 45 min, iar Iran GMT+3 h 30 min
O serie de state şi teritorii au adoptat ore oficiale atipice, intermediare, cu fracţiuni: India foloseşte GMT+5 h 30 min, Nepal GMT+5 h 45 min, Iran GMT+3 h 30 min. Care sunt explicațiile? De ce... citește tot
Întâmplarea care a schimbat lumea decisiv. Cum a fost descoperită cafeaua?
Întâmplarea care a schimbat lumea decisiv. Cum a fost descoperită cafeaua?
Astăzi, milioane de oameni își încep ziua cu o cafea. Totuși, puțini sunt cei care se gândesc cum a fost descoperită cafeaua. Povestea este veche de peste 1.000 de ani și începe în... citește tot