Rețetă de vară: prăjitură cu iaurt, mure și biscuiți Oreo (fără coacere)

10.06.2021
Rețetă de vară: prăjitură cu iaurt, mure și biscuiți Oreo (fără coacere)

O prăjitură preparată acasă este întotdeauna cea mai bună și cea mai sănătoasă, mai ales că folosim ingredientele care ne plac cel mai mult.

Rețetele de deserturi care să ne răsfețe papilele gustative și care să ne satisfacă pofta de dulce sunt foarte multe. Dar, în cazul în care căutăm prăjituri cu fructe care se prepară rapid, sunt ușoare, delicioase și, foarte important, sunt prăjituri fără coacere, cu siguranță rețeta de mai jos este ceea ce căutați.

Prăjitură cu iaurt, mure și biscuiți Oreo (fără coacere)

Pentru prăjitura cu iaurt, mure și biscuiți Oreo vom avea nevoie de aproximativ 20 de minute din timpul nostru și de următoarele ingrediente:

Mod de preparare:

Mai întâi se zdrobesc biscuiții, fără a îndepărta crema. Apoi, se transferă conținutul într-un bol, se adaugă untul topit și se amestecă totul. Acesta va fi primul strat al prăjiturii.

Vom avea nevoie de o tavă rotundă cu diametrul de 22 de cm pe care o vom tapeta cu folie de acetat, iar fundul tăvii cu hârtie de copt. În tavă se răstoarnă baza de biscuiți cu unt, se distribuie uniform amestecul pe toată suprafața după care se nivelează conținutul. Tava va fi introdusă la frigider.

Pentru prepararea cremelor se va hidrata gelatina împărțind cantitatea de apă în cele două boluri care conțin câte 10 g de gelatină. Se amestecă bine după care se lasă bolurile deoparte. Murele se pasează într-un blender, iar câteva se păstrează pentru ornat.

Se strecoară sosul de semințe cu ajutorul unei site după care se bate smântâna pentru frișcă. Se adaugă zahărul pudră când frișca este bătută pe jumătate și se mizează în continuare.

Când frișca devine fermă se oprește mixerul și conținutul se împarte în mod egal în două boluri. Apoi, gelatin se bagă în cuptorul cu microunde pentru 15 secunde, după care se scot cele două boluri și se amestecă bine.

Se adaugă gelatina din primul bol în iaurt și se amestecă bine până la omogenizare. Apoi se adaugă a doua parte de frișcă și se amstecă pentru a uniformiza conținutul. Procedeul se repetă întocmai pentru cealaltă parte de frișcă.

Se scoate tava de la frigider și se adaugă intercalat din cele două compoziții. Începem cu crema de iaurt, continuăm cu crema de mure și tot așa până când cele două compoziții se vor termina. După aceea, tava se bagă la frigider pentru 6 ore.

După expirarea timpului, scoatem tava de la frigider și îndepărtăm inelul și folia de acetat. Decorăm prăjitura cu murele păstrate.

Prăjitura fără coacere cu iaurt și mure se poate tăia în opt sau douăsprezece felii în funcție de dimensiunea dorită.

Foto: Captură Youtube

Cele mai noi articole
Ce s-a întâmplat azi, 23 iunie?
Ce s-a întâmplat azi, 23 iunie?
De-a lungul timpului, în data de 23 iunie au avut loc o serie de evenimente unele mai importante ca altele. Multe dintre ele au schimbat cursul societăților și dezvoltarea, ulterioară, a... citește tot
Artistul cu o mână. Cine este celebrul artist român care a sculptat numai cu o mână?
Artistul cu o mână. Cine este celebrul artist român care a sculptat numai cu o mână?
În anii ’20-’30 ai secolului trecut și-au început activitatea și s-au afirmat câţiva artişti care astăzi ocupă un loc de seamă în sculptura românească. Printre aceştia s-a numărat... citește tot
Când trebuie să scriem „la” legat și „l-a” cu cratimă?
Când trebuie să scriem „la” legat și „l-a” cu cratimă?
Nu puțini sunt aceia cărora li se întâmplă să comită anumite greșeli de scriere, mai ales atunci când au de transmis un mesaj în mediul online. Interesant este că unii dintre ei dau vina... citește tot