Povestea dentistului american care a ucis 98 de soldați japonezi

29.06.2021
Povestea dentistului american care a ucis 98 de soldați japonezi

Benjamin Salomon a fost unul dintre eroii americani în cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta era de profesie dentist și a fost trimis în prima linie pe front, în Saipan, în calitate de doctor și chirurg generalist, pentru a îngriji răniții. Atunci când situația a cerut-o Salomon a devenit soldat cu acte în regulă, reușind să omoare 98 de inamici japonezi.

Cum a omorât un dentist 98 de soldați japonezi?

Benjamin Lewis Salomon a fost dentist al armatei Statelor Unite ale Americii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ulterior desemnat ca chirurg de primă linie. Când inamicii japonezii i-au încercuit spitalul, acesta a intrat în acțiune și a ucis 98 de soldați, reușind să salveze toate persoanele rănite din unitatea medicală. Din păcate, în bătălia de la Saipan a fost și el omorât. În anul 2002, Salomon a primit postum „Medalia de Onoare”. El este unul dintre cei trei ofițeri stomatologi care au primit această distincție, ceilalți fiind Alexander Gordon Lyle și Weedon Osborne.

Viața lui Salomon

Benjamin  Salomon s-a născut într-o familie de evrei din Milwaukee, Wisconsin, la 1 septembrie 1914. A absolvit Shorewood High School și a urmat Universitatea Marquette, înainte de a se transfera la Universitatea din California de Sud, unde și-a terminat studiile universitare. Ulterior, în anul 1937, a absolvit Școala Dentară USC și a început să practice medicina dentară.

În anul 1940, a fost înrolat în Armata SUA și și-a început serviciul militar ca soldat de infanterie, expert calificat în pușcă și pistol. În 1942, a fost înștiințat că va deveni ofițer în Corpul Dental al Armatei. Abilitățile sale nu au trecut neobservate de superiorii săi, care l-au ridicat la gradul de prim-locotenent. Drept urmare, a fost trimis în Hawaii pentru a îngriji soldații americani din Infanteria 105. Aici, Salomon este din nou promovat la gradul de căpitan.

Războiul dintre SUA și Japonia devenea tot mai intens, iar Salomon s-a oferit să meargă pe frontul din Saipan. Pe data de 7 iulie 1944, conflictul a fost unul sângeros, iar Salomon a reușit să salveze toți soldații răniți, el rămânând în urmă pentru a asigura evacuarea. Când o echipă a armatei s-a întors după 3 zile, trupul bărbatului a fost găsit prăbușit peste mitralieră, alături de corpurile a 98 de soldați japonezi. Salomon avea 76 răni cu glonț și multe cu baioneta, dintre care până la 24 s-ar putea să fi fost primite în timp ce era încă în viață.

În anul 2002, președintele George W. Bush i-a acordat post-mortem lui Benjamin Salomon „Medalia de Onoare”. Această distincție este expusă la Universitatea din California de Sud.

Foto: greelane.com și warhistoryonline.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot