Pățania unui român care a găsit un portofel și l-a returnat proprietarului

21.12.2022
Pățania unui român care a găsit un portofel și l-a returnat proprietarului

Foarte mulți oameni își pierd portofelul și de multe ori nu îl mai recuperează. Sunt însă cazuri când cineva îl găsește și, ca un bun samaritean, îl returnează proprietarului de drept sau îl duce la Poliție. Dar, din când în când, apar și situații ciudate, iar o vorbă din popor spune că „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”.

Facerea de bine…

Și așa este, fiindcă un român a găsit un portofel pe stradă. În portofel se afla și carte de identitate a posesorului, astfel că „găsitorul” a decis să returneze portofelul proprietarului. În portofel mai existau și câteva cărți de vizită, printre care și a celui care deținea portofelul. După ce a sunat la numărul de telefon, bărbatul a mers la casa proprietarului și i-a returnat acestuia lucrul pierdut.

Persoana care pierduse portofelul nu era acasă, astfel că bărbatul i l-a lăsat soției acestuia. În mod surprinzător, în loc de mulțumiri bărbatul primește amenințări de la proprietar că i-a luat banii din portofel. Bunul samaritean nu a știut ce să facă și a cerut ajutor pe Facebook.

Aș dori un sfat la următoarea problemă: în dimineața zilei de 23 septembrie am găsit un portofel în care era un act de identitate, un permis auto și niște cărți de vizită, printre care și a proprietarului. După numărul de telefon de pe cartea de vizită am sunat proprietarul, comunicându-i că i-am găsit portofelul și îl voi duce acasă, dânsul nefiind acasă în momentul acela. La domiciliul respectivului am înapoiat actele soției dânsului. Problema e că acum îmi trimite mesaje că el ar fi avut o anumită sumă de bani în portofel și îmi cere să îi înapoiez acea sumă, spunând că va ajunge și va depune plângere la procuror. Știindu-mă nevinovat ce aș putea face în această situație?, a întrebat acesta pe grupul de Facebook Sfaturi de la avocați.

„Orice faptă bună primește pedeapsa!”

Comentariile nu au încetat să apară, iar bărbatul a primit mai multe sfaturi despre ce trebuie să facă în această situație. Cei mai mulți dintre oameni consideră că este vorba despre o tentativă de șantaj. Iată câteva dintre mesajele lăsate de cei care au văzut postarea bărbatului.

„Stai fără griji, Poliția se va uita pe camere și vei ieși nevinovat și îți va cere scuze.”

„Nu are cum să demonstreze că erau acei bani acolo. Are prea multe pretenții. Tu i-ai dus și actele acasă. Ce mai vrea?!”

„Eu i-aș spune să înceteze cu tentativa de șantaj. Pe viitor, când găsiți ceva, duceți-l la Poliție și să se descurce mai departe.”

„Păi dumneavoastră să depuneți plângere pentru hărțuire.”

„Probabil până să găsești tu portofelul, l-a găsit altcineva înainte și a luat banii care erau în el. Știi vorba cu facerea de bine, nu ți-o mai spun și eu”, potrivit ziare.com.

Foto: Adevarul.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot