Pățania unui român care a găsit un portofel și l-a returnat proprietarului

21.12.2022
Pățania unui român care a găsit un portofel și l-a returnat proprietarului

Foarte mulți oameni își pierd portofelul și de multe ori nu îl mai recuperează. Sunt însă cazuri când cineva îl găsește și, ca un bun samaritean, îl returnează proprietarului de drept sau îl duce la Poliție. Dar, din când în când, apar și situații ciudate, iar o vorbă din popor spune că „nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”.

Facerea de bine…

Și așa este, fiindcă un român a găsit un portofel pe stradă. În portofel se afla și carte de identitate a posesorului, astfel că „găsitorul” a decis să returneze portofelul proprietarului. În portofel mai existau și câteva cărți de vizită, printre care și a celui care deținea portofelul. După ce a sunat la numărul de telefon, bărbatul a mers la casa proprietarului și i-a returnat acestuia lucrul pierdut.

Persoana care pierduse portofelul nu era acasă, astfel că bărbatul i l-a lăsat soției acestuia. În mod surprinzător, în loc de mulțumiri bărbatul primește amenințări de la proprietar că i-a luat banii din portofel. Bunul samaritean nu a știut ce să facă și a cerut ajutor pe Facebook.

Aș dori un sfat la următoarea problemă: în dimineața zilei de 23 septembrie am găsit un portofel în care era un act de identitate, un permis auto și niște cărți de vizită, printre care și a proprietarului. După numărul de telefon de pe cartea de vizită am sunat proprietarul, comunicându-i că i-am găsit portofelul și îl voi duce acasă, dânsul nefiind acasă în momentul acela. La domiciliul respectivului am înapoiat actele soției dânsului. Problema e că acum îmi trimite mesaje că el ar fi avut o anumită sumă de bani în portofel și îmi cere să îi înapoiez acea sumă, spunând că va ajunge și va depune plângere la procuror. Știindu-mă nevinovat ce aș putea face în această situație?, a întrebat acesta pe grupul de Facebook Sfaturi de la avocați.

„Orice faptă bună primește pedeapsa!”

Comentariile nu au încetat să apară, iar bărbatul a primit mai multe sfaturi despre ce trebuie să facă în această situație. Cei mai mulți dintre oameni consideră că este vorba despre o tentativă de șantaj. Iată câteva dintre mesajele lăsate de cei care au văzut postarea bărbatului.

„Stai fără griji, Poliția se va uita pe camere și vei ieși nevinovat și îți va cere scuze.”

„Nu are cum să demonstreze că erau acei bani acolo. Are prea multe pretenții. Tu i-ai dus și actele acasă. Ce mai vrea?!”

„Eu i-aș spune să înceteze cu tentativa de șantaj. Pe viitor, când găsiți ceva, duceți-l la Poliție și să se descurce mai departe.”

„Păi dumneavoastră să depuneți plângere pentru hărțuire.”

„Probabil până să găsești tu portofelul, l-a găsit altcineva înainte și a luat banii care erau în el. Știi vorba cu facerea de bine, nu ți-o mai spun și eu”, potrivit ziare.com.

Foto: Adevarul.ro

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot