Cine plătește la prima întâlnire, bărbatul sau femeia?

03.11.2021
Cine plătește la prima întâlnire, bărbatul sau femeia?

Prima întâlnire a unui viitor cuplu contează foarte mult. De-a lungul discuțiilor, pot apărea fluturași în stomac datorită sentimentelor frumoase care se nasc între cei doi parteneri, dar și mici crampe atunci când vine nota de plată după delicatesele consumate asezonate cu emoții și impresii.

În mod tradițional, bărbații plăteau la prima întâlnire pentru că ei aveau banii. Dar astăzi, sunt multe femei independente care se oferă să achite nota de plată la restaurant, astfel că la întrebarea cine ar trebui să plătească la prima întâlnire răspunsul este dificil de dat.

Cine plătește la prima întâlnire?

Este o întrebare complicată, dar totuși importantă. Potrivit Gentleman’s journal, domnul ar trebui să plătească întotdeauna la prima întâlnire. Indiferent dacă el a invitat-o să iasă sau ea a propus, este de datoria lui, ca gentleman, să bage mâna în buzunar, să-și scoată portofelul și să spună propoziția de aur: „Achit eu asta (nr. nota de plată)”.

În teorie, ea va zâmbi, va mulțumi și îi va permite bărbatului să plătească masa fără să protesteze. Evident, acest lucru se întâmplă rar. În schimb, după ce nota de plată a fost adusă de personalul localului, seara ar putea să meargă pe mai multe cărări. Nu acelea la care vă gândiți, cu lumânări parfumate, atingeri emoționante, ci situații ușor stresante atunci când femeia insistă totuși să plătească. Iată cum trebuie să procedeze un domn.

Este important să-și păstreze calmul. Este înrădăcinat în noi toți să fim politicoși și să ne oferim să plătim partea noastră. Asta înseamnă că există probabilitatea ca ea fie să insiste să împartă nota, fie să se ofere să plătească integral.

Doar prietenii împart nota de plată

Dacă domnul acceptă oferta ei de a împărți nota, mai ales la prima ei  propunere, ea va crede fie că nu este cavaler, fie că nu este interesat de persoana ei. De obicei, notele de plată la restaurant sunt împărțite doar între prieteni sau cupluri stabile, nu iubiri noi. Pe de altă parte, dacă ea intră în posesia notei și achită, bărbatul nu trebuie să-și imagineze că vrea doar să-i fie prietenă.

Anumite femei care se consideră independente nu vor accepta un „NU” ca răspuns. Fie din motive de egalitate, prețuri mari sau simplă mândrie, aceste scuze vor îngreuna împărțirea notei de plată la fel cum a fost pentru Rutherford să împartă atomul și rezultatele vor fi la fel de explozive.

Un domn știe când să cedeze. Nu este nimic domnesc în a insista direct din pură încăpățânare; mai ales dacă întâlnirea devine din ce în ce mai iritată sau, mai rău, începe ea să se simtă inconfortabil din cauza persistenței masculului.

Există, desigur, și excepții de la regulă. Băuturile ocazionale ar trebui cumpărate pe rând. Dar, când vine vorba de o masă, bărbatul trebuie să plătească la prima întâlnire. Dacă alege restaurantul, până sosește aperitivul o poate impresiona cu know-how-ul lui gastronomic.

Pe măsură ce întâlnirile continuă, regulile se schimbă, desigur. Și la a doua întâlnire este tot datoria bărbatului să plătească. A treia întâlnire poate fi doar o ieșire la o cafea, dar ar trebui să plătească tot bărbatul. Poate, deja, la a patra întâlnire împărțirea notei este acceptabilă. Ea poate chiar să insiste să plătească pentru întreaga masă, iar dacă nu are sorți de izbândă, ar fi o prostie să se certe cu el în acel punct al relației.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot