O cobră veninoasă a murit după ce a fost mușcată de un băiat de 8 ani

31.03.2023
O cobră veninoasă a murit după ce a fost mușcată de un băiat de 8 ani

Lumea este plină de întâmplări incredibile, care dacă nu ar fi prezentate în presa scrisă sau audiovizuală nimeni nu le-ar crede. Un astfel de eveniment a avut loc în India, unde un băiețel de 8 ani a fost mușcat de o cobră veninoasă. Copilul a reacționat imediat și… a mușcat și el șarpele, iar… cobra a murit. Cum a fost posibil așa ceva?

Șarpele a murit după ce a fost mușcat de copil

Băiatul, pe nume Deepak, se juca afară lângă casa lui din Pandarpadh, un sat din districtul Jashpur din statul Chhattisgarh, când un șarpe cobra s-a înfășurat pe mâna acestuia. Copilul a încercat să scape de reptila veninoasă, scuturându-și brațul însă fără succes. Ba mai mult, cobra l-a și mușcat de mână, devenind foarte agresivă.

În mod surprinzător, băiețelul nu s-a pierdut cu firea și a mușcat la rândul său din șarpe, care a fost rănit în acest fel mortal. Cobra este unul dintre cei mai veninoși șerpi din lume, iar statisticile confirmă acest lucru. Dar cum a supraviețuit băiatul veninului de la cobră. Ei bine, se pare că mușcătura șarpelui nu a fost una cu venin.

Șarpele s-a înfășurat în jurul mâinii mele și m-a mușcat. Am avut dureri mari. Cum reptila nu se mișca atunci când am încercat să scap de ea de pe mână, am mușcat-o puternic de două ori. Totul s-a întâmplat într-o clipă, a povestit Deepak, potrivit livescience.com.

India, Raiul șerpilor

Potrivit unei statistici din anul 2020, în fiecare an aproximativ 5,4 milioane de oameni sunt mușcați de șerpi, în întreaga lume, veninoși sau neveninoși. Datele oficiale arată că în jur de 2,7 milioane de mușcături sunt cu venin, ceea ce duce la moartea a circa 138.000 de oameni pe an.

Trebuie precizat că șerpii veninoși pot mușca și uscat, adică fără injectarea veninului. Acest lucru s-a întâmplat la băiețelul din India, care dacă ar fi fost mușcat cu venin nu ar fi supraviețuit. Potrivit herpetologilor, reptilele aleg să muște uscat pentru a îndepărta pericolul, neavând intenția de a ucide.

India găzduiește aproximativ 100 de specii de șerpi veninoși. Aceste reptile ucid, în fiecare an, în jur de 46.000 de indieni.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot