Munca de acasă. De ce economisești bani buni dacă muncești de acasă?

27.01.2022
Munca de acasă. De ce economisești bani buni dacă muncești de acasă?

Munca de acasă a devenit noua normalitate pentru mulți angajați, având în vedere pandemia de COVID-19, dar, întrucât înce și sigur mulți se întorc la birou, este posibil să te gândești dacă lucrul de acasă este sau nu cea mai bună soluție pentru viitorul tău. 

Există aparent nenumărate motive pentru a lucra de acasă, cum ar fi lipsa unei navetei până la reducerea cheltuielilor pentru îngrijirea copiilor. Cu toate acestea, munca de la distanță are și costurile sale, indiferent dacă banii vin din salariu pentru o nouă configurație ergonomică a biroului sau dacă plătești o factură de utilități mai scumpă.

Munca de acasă, beneficii pentru buzunarul angajatului

Lucrul de acasă îți permite să economisești banii pe care i-ai cheltui pentru transport, îngrijirea copiilor sau pentru cheltuielile de muncă, cum ar fi garderoba. O altă oportunitate de a economisi bani cu munca de la distanță este că ești mai puțin tentat să cheltuiești bani pe cafea, prânz și alte cheltuieli legate de mâncare cu colegii de muncă.

Așa cum am zis mai sus, există mai multe beneficii ale muncii de acasă. Atât de multe încât mulți angajați care lucreză de la distanță doresc să rămână așa. Din fericire, pandemia a crescut numărul de locuri de muncă la distanță. Iată câteva dintre beneficiile lucrului de acasă.

1. Carburantul sau abonamentele pentru transport în comun. Unul dintre cele mai comune costuri atunci când vine vorba de transport este carburantul, deoarece navetiștii pot călători de departe pentru a ajunge la serviciu. Munca de acasă le permite acestora să economisească bani prin reducerea costurilor de transport și vizitele dese la benzinărie.

2. Mâncarea acasă. Lucrul într-un birou poate crește probabilitatea de a mânca la restaurante sau de a trece la cafenelele din oraș. Naveta poate epuiza nivelul de energie până la punctul în care cei care merg zilnic la birou nu mai au energie pentru a găti și, în consecință, fac o comandă. Nu numai că mâncatul acasă este mai ieftin, dar este, în general, mai bun pentru sănătate.

3. Haine mai puține. Munca fizică la birou necesită adesea un cod vestimentar care poate varia de la ținute casual de afaceri până la ținute formale. Articolele vestimentare, cum ar fi costume, cravate, rochii și alte articole adecvate pentru muncă sunt necesare pentru anumite profesii și pot avea un preț ridicat. Munca la distanță necesită încă îmbrăcăminte adecvată și profesionalism, dar reduce drastic nevoia de îmbrăcăminte formală.

4. Adio, bone! Îngrijirea copiilor poate fi într-adevăr o cheltuială uriașă dacă faci parte dintr-o familie care are copii mici. Dacă ambii părinți lucrează, plata pentru îngrijirea copiilor este o parte importantă a vieții. Astfel, mulți părinți care au lucrat de acasă și-au concediat bonele. E drept, este mai stresant, dar și mai economicos.

5. Sala este acasă. Mulți dintre cei care lucrează remote și-au anulat abonamentele la sală și au început să-și lucreze mușchii în sufragerie. „Am investit puțin în echipamente de exerciții de acasă și am alergat afară”, s-au lăudat în ultima perioadă mulți dintre români.

Foto: Depositphotos.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot