În ce oraș se găsește celebra stradă Fifth Avenue? De ce este atât de cunoscută?

15.11.2020
În ce oraș se găsește celebra stradă Fifth Avenue? De ce este atât de cunoscută?

Fifth Avenue este o stradă principală din cartierul Manhattan din New York. Traversează întregul Manhattan de la nord la sud. Strada are o lungime de aproximativ 10 km și a fost atestată în urmă cu peste 150 de ani. Aceasta este recunoscută va fiind una dintre cele mai celebre din lume. De ce?

Fifth Avenue este stâns legată de istoria publicității din New York. Industria publicității a fost construită în Manhattan. Pe măsură ce televizoarele au devenit mai ușor disponibile în anii 1950 și 1960, industria publicitară a explodat.

Industria publicitară din New York a schimbat modul în care cumpărăm produse și detaliile pe care le considerăm importante în produsele pe care le cumpărăm. Anii 1960 au fost o perioadă de boom economic care a văzut o schimbare în modul de a face publicitate produselor.

Utilizarea ironiei, a inteligenței și a umorului în publicitate a ajutat companiile să atragă consumatorii mai tineri, iar aceste tehnici sunt frecvent întâlnite în publicitate și astăzi. Dorința de a atrage consumatorii tineri a rămas, de asemenea, o piatră de temelie a strategiilor de publicitate.

Fifth Avenue, strada milionarilor

Fifth Avenue este considerată una dintre cele mai scumpe și elegante străzi din lume. Putem compara acest bulevard cu Champs-Élysées din Paris sau Ginza din Tokio. Fifth Avenue mai este cunoscută și sub numele de Millionaire’s Row.

Cea mai importantă zonă comercială din Fifth Avenue este situată lângă Central Park. Multe branduri internaționale cunoscute își au magazinele emblematice aici, în principal între străzile 49 și 60: Louis Vuitton, Gucci, Prada, Tiffany, Bottega Veneta, Giorgio Armani, Fendi, Versace, Cartier, Omega, Harry Winston și multe altele.

Cel mai faimos magazin al străzii este Apple, situat foarte aproape de parc. Este bine cunoscut pentru designul său și pentru că oferă laptopuri cu acces gratuit la internet, lucru foarte apreciat de turiști. Fao Schwarz, legendarul magazin de jucării, era situat foarte aproape, dar a fost închis în iulie 2015.

O altă zonă comercială importantă merge de la Washington Square la clădirea Flatiron (primul zgârie-nori din New York).

Cu toate acestea, partea centrală a Fifth Avenue, care se desfășoară între clădirea Flatiron și Catedrala Sf. Patrick, este destul de derutantă și dezamăgitoare având magazine de suveniruri la prețuri reduse.

Atracții turistice

Pe lângă magazine, vizitatorii pot găsi pe Fifth Avenue Catedrala Sf. Patrick, Empire State Building și Biblioteca Publică din New York.

În plus, turiștii vor găsi, de asemenea, o serie de muzee interesante în zona Parcului Central, cum ar fi Muzeul Metropolitan de Artă, Colecția Frick, Muzeul Orașului New York, Muzeul de Artă Modernă și multe altele.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot