I s-a tras de la apă! Doctorii au descoperit abia acum de ce a murit Bruce Lee

24.11.2022
I s-a tras de la apă! Doctorii au descoperit abia acum de ce a murit Bruce Lee

Bruce Lee, legenda artelor marțiale chinezești, a decedat la vârsta de 32 de ani.  Moartea rapidă a acestuia avea să aibă loc în vara anului 1973. Decesul starului a fost învăluit în mister, iar o ipoteză susținea că actorul a fost asasinat de maeștri Kung Fu din China, fiindcă a dezvăluit secretele artelor marţiale tuturor oamenilor. Cercetările ulterioare au dovedit însă altceva. Cauza a fost medicală.

Bruce Lee, pe numele său la naștere Lee Jun-fan, s-a născut pe 27 noiembrie 1940, în California, Statele Unite ale Americii. Părinții săi au fost chinezi, astfel că până la vârsta de 18 ani el a trăit în Hong Kong. După ce a revenit în SUA, el a început să predea cursuri de arte marțiale cetățenilor americani și așa a început să apară în filme de acțiune.

Bruce Lee și-a făcut rapid un nume în industria cinematografică, devenind un star mondial. Activitatea sa artistică a schimbat modul în care americanii i-au văzut pe chinezi. Acesta a inventat propriul stil de arte marțiale, numit Jeet Kune Do, despre care mulți spun că a pus bazele artelor marțiale mixte, numite MMA. Totodată, actorul a creat o nouă filozofie în jurul acestui stil de luptă, influențând astfel viața multor tineri din acea perioadă.

De ce a murit Bruce Lee?

Bruce Lee a decedat în data de 20 iulie 1973, în Hong Kong. Actorul avea doar 32 de ani și a șocat o lume întreagă cu moartea sa. În jurul acestui eveniment au apărut tot felul de ipoteze, însă cercetătorii par să fi descoperit abia acum adevăratul motiv pentru care actorul și-a pierdut viața.

Concluziile unei anchete recente au arătat că Bruce Lee a decedat din cauza unei disfuncții hepatice. Mai exact, actorul consuma foarte multă apă, iar organismul său nu reușea să o elimine pentru a realiza un echilibru interior. Această problemă medicală se numește hiponatremie și a dus în cazul actorului la un edem cerebral.

Cercetătorii care au analizat moartea lui Bruce Lee au evidențiat faptul că acesta nu avea o viață tocmai sănătoasă și consuma alcool, marijuana, efectua foarte multe exerciții fizice, lua medicamente antiepileptice, steroizi, diuretice și medicamente antiinflamatoare. Toate acestea îl făceau pe Leee să consume foarte multă apă, iar la un moment dat organismul său nu a mai știut cum să o elimine și să realizeze un echilibru în interior.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Top 10 cele mai urâte animale din lume. Cine este pe podium?
Nu toate necuvântătoarele au fost înzestrate cu calități fizice, așa cum este cazul leilor, papagalilor, păunilor sau leoparzilor. Există animale mai puțin frumoase care își au locul bine... citește tot
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot