Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?

11.06.2024
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?

Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit „Bruce, trei lovituri”?

Lee s-a născut în San Francisco, California din părinți chinezi. Până la majorat, acesta a trăit la Hong Kong și la vârsta majoratului a emigrat în SUA, pentru a-și solicita cetățenia americană.

Tatăl, Lee Hoi-Cheun, a fost primul său instructor de arte marţiale, predându-i stilul „Wu” al lui „Tai Chi Chuan” încă de la început. Bruce Lee a fost cel care a început să formeze un stil combinativ între luptele de stradă şi alte stiluri de arte marţiale. Astfel s-a născut stilul „Jeet Kune Do”.

Cât de rapid lovea Bruce Lee?

Bruce Lee era un luptător extrem de talentat și s-a făcut repede remarcat printre cei care practicau artele marțiale. Ba mai mult, acesta era și extrem de rapid, de unde și porecla „Bruce’s Three Kicks” „Bruce, trei lovituri”.

Se spune că la un antrenament în Hong Kong, Bruce Lee a atârnat o minge de tenis de tavan cu un fir de pescuit, la nivelul ochilor. Acesta a fost capabil să lovească mingea de trei ori, fără să lase jos piciorul. Acesta a fost motivul pentru care Bruce Lee a primit porecla „Bruce’s Three Kicks”.

Lovea de 5 ori în 1,5 secunde

Un alt episod memorabil care vorbește despre rapiditatea lui Bruce Lee este acela că industria cinematografică din Hong Kong a declarat că a trebuit să mărească viteza camerei de la 24 de cadre pe secundă la 36 pentru a le permite spectatorilor să vadă clar loviturile lui Bruce Lee din filme. Se pare că Bruce putea da 5 lovituri în 1,5 secunde.

Acesta nu era doar rapid, ci și exact. Capacitatea de a lovi un adversar este o combinație de viteză și sincronizare împreună cu precizie și o cantitate suficientă de instincte. Bruce Lee le avea pe toate.

Era mai rapid decât un șarpe?

Ulterior, studiind cadrele trase de pe platourile de filmare, fizicienii au analizat cât de rapid lovea Bruce Lee. Se pare că acesta lovea cu o viteză de 1.19 metri pe secundă. Se spunea că este mai rapid decât un șarpe. Fals în totalitate. Studiile au arătat că șarpele cu clopoței are cea mai rapidă mușcătură: 279 de metri pătrați pe secundă.

Cum a murit Bruce Lee?

Pe data de 20 iulie 1973, Bruce Lee (33 de ani la acea vreme) era în Hong Kong, acolo unde urma să cineze cu actorul George Lazenby, un fost James Bond. Linda, soția lui Lee, a povestit că în jurul orei 14:00, Bruce Lee a fost vizitat de catre Raymond Chow, producătorul cu care lucra la un nou film, intitulat „Game of Death”. În jurul orei 16.00, cei doi au mers la casa actriței Betty Ting, colega sa de filmari. Aici, maestrul în arte marțiale s-a plans de dureri de cap, iar Ting i-a administrat un analgezic (Equagesic), care conținea aspirina și un relaxant muscular.

În jurul orei 19:30, Bruce Lee s-a retras în una dintre camere pentru a se odihni și ar fi murit în somn. Singurele substanțe care au fost găsite în organismul său la autopsie au fost Equagesic și ușoare urme de cannabis.

O ipoteză a morții sale susținea că Bruce Lee a fost ucis de mafie. Imediat după ce terminase filmările la filmul Viespea Verde, reprezentanţi ai mafiei l-ai abordat şi i-au propus să devină prima vedetă asiatică de la Hollywood. Bruce Lee, foarte curajos din fire, i-a refuzat. Capii mafiei s-au simţit umiliţi şi au angajat un asasin plătit. Există și voci care susțin că Bruce Lee a fost doborât de regimul său de viață care conținea antrenamente istovitoare.

Foto: DepositPhotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot