Cum a murit Bruce Lee? Și-a prezis Bruce Lee moartea?

13.03.2019
Cum a murit Bruce Lee? Și-a prezis Bruce Lee moartea?

Bruce Lee a fost unul dintre cei mai fascinanți actori din întreaga lume. Actorul chinez-american a fost instructor de arte marțiale, regizor, actor și producător, deși a trăit doar 32 de ani. Iar sfârșitul acestuia creează și astăzi controverse printre fanii sau admiratorii lui Bruce Lee.

Lee s-a născut în San Francisco, California din părinți chinezi. Până la majorat, acesta a trăit la Hong Kong și la vârsta majoratului a emigrat în SUA, pentru a-și solicita cetățenia americană.

Viața lui Bruce Lee

Tatăl, Lee Hoi-Cheun, a fost primul său instructor de arte marţiale, predându-i stilul „Wu” al lui „Tai Chi Chuan” încă de la început. Bruce Lee a fost cel care a început să formeze un stil combinativ între luptele de stradă şi alte stiluri de arte marţiale. Astfel s-a născut stilul „Jeet Kune Do”. În tot acest timp, Bruce Lee a deschis două școli de Kung Fu în Statele Unite și a început să aibă tot mai multe apariții în filmele de la Hollywood.

Bruce Lee îl bate pe Van Damme? Ce spun specialiștii!

Fist of Fury, The Big Boss, Enter the Dragon (pe platourile de filmare de la această peliculă a decedat), The Big Boss, etc.

Cum a murit Bruce Lee?

Pe data de 20 iulie 1973, Bruce Lee era în Hong Kong, acolo unde urma să cineze cu actorul George Lazenby, un fost James Bond. Linda, soția lui Lee, a povestit că în jurul orei 14:00, Bruce Lee a fost vizitat de catre Raymond Chow, producătorul cu care lucra la un nou film, intitulat „Game of Death”. În jurul orei 16.00, cei doi au mers la casa actriței Betty Ting, colega sa de filmari. Aici, maestrul în arte marțiale s-a plans de dureri de cap, iar Ting i-a administrat un analgezic (Equagesic), care conținea aspirina și un relaxant muscular. În jurul orei 19:30, Bruce Lee s-a retras în una dintre camere pentru a se odihni și ar fi murit în somn. Singurele substanțe care au fost găsite în organismul său la autopsie au fost Equagesic și ușoare urme de cannabis.

O ipoteză a morții sale susținea că Bruce Lee a fost ucis de mafie. Imediat după ce terminase filmările la filmul Viespea Verde, reprezentanţi ai mafiei l-ai abordat şi i-au propus să devină prima vedetă asiatică de la Hollywood. Bruce Lee, foarte curajos din fire, i-a refuzat. Capii mafiei s-au simţit umiliţi şi au angajat un asasin plătit. Există și voci care susțin că Bruce Lee a fost doborât de regimul său de viață care conținea antrenamente istovitoare.

E adevărat că Bruce Lee și-a prezis moartea?

Se spune că Bruce Lee și-ar fi prezis moartea. La un moment dat, instructorul de Kung Fu ar fi declarat că va trăi doar jumătate din cât a trăit tatăl său. Lee Hoi-chuen a murit la vârsta de 64 de ani, iar Bruce Lee la 32.

Bruce Lee, pe platourile de filmare

Care a fost primul accident rutier din România în care a murit o celebritate?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot