Experimente amuzante pentru copii

10.08.2020
Experimente amuzante pentru copii

În perioada stării de urgență școlile au fost închise și în încercarea de a reduce pe cât posibil răspândirea noului coronavirus, tot mai mulți părinți au apelat la numeroase activități care mai de care mai amuzante și mai interactive pe care să le facă alături de copii.

Acum este vacanță și totuși starea de alertă este în continuare în vigoare, iar cei de la logiscool vin în ajutorul părinților și bunicilor cu câteva idei și activități prin care să-i țină pe copii ocupați și antrenați.

Acasă – laborator de experimente

1. Cuptor cu energie solară

Copiii descoperă cum soarele poate fi sursa de energie pentru realizarea unui preparat delicios. Ei vor înțelege cum este condusă energia solară dintr-un mediu în altul și cum se transformă în căldură, dar și ce rol au toate materialele folosite în acest proces.
Este nevoie de o cutie joasă pentru cuptor (cutie de pizza), hârtie/carton A4 de culoare neagră, folie de aluminiu, folie de plastic, lipici, foarfece, carioci, biscuiți, ciocolată și bezele.

Copiii mai mari pot face singuri majoritatea pașilor, însă cei mai mici au nevoie de ajutor și este recomandat să le fie asigurată siguranța dacă întâmpină pași ce îi pot încurca.

Puteți să urmăriți aici pașii.

2. Tornadă într-un pahar

Puteți crea împreună cu copilul propriul fenomen meteorologic într-un pahar – o tornada în miniatura. Aveți nevoie de un pahar înalt sau un borcan cu capac, apă, sclipici, două lingurițe de detergent lichid și pentru a observa fenomenul mult mai bine, puteți adăuga două picături de colorant alimentar.

3. Vulcanul care erupe

Vulcanul care erupe este un experiment spectaculos și ușor de făcut cu copiii. Nu este periculos, iar cei mici vor fi foarte încântați.
Materiale necesare acest experiment sunt o sticla de plastic de 0,5 litri sau mai mare, apă, oțet, bicarbonat de sodiu și opțional se poate adăuga colorant alimentar roșu sau portocaliu.

Un exemplu de vulcan puteți urmări aici.

4. Curcubeul din farfurie

În prima parte a pandemiei pe rețelele media a devenit viral mesajul „Andra tutto bene” alături de un curcubeu frumos colorat. Atunci, copiii din întreaga lume au preluat mesajul pozitiv și au pus la geam propriul curcubeu.

Curcubeul îl putem avea, în schimb, și în farfurie. Pentru acest lucru sunt necesare bomboane Skittles, o farfurie întinsă (albă) și apa caldă. Se face un cerc în farfurie din bomboanele colorate. Se pot așeza în orice ordine dorește, ideal ar fi să nu fie două bomboane de aceeași culoare una lângă alta.

În timpul acesta îi puteți vorbi copilului despre culorile care formează curcubeul – roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo, violet.

După terminarea aranjamentului se toarnă puțină apa caldă în farfurie cât să fie cuprinse bomboanele și ușor, ușor colorantul din bomboane se va strânge sub forma unor raze îndreptate către centrul farfuriei, realizând un curcubeu frumos.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot