Experimente amuzante pentru copii

10.08.2020
Experimente amuzante pentru copii

În perioada stării de urgență școlile au fost închise și în încercarea de a reduce pe cât posibil răspândirea noului coronavirus, tot mai mulți părinți au apelat la numeroase activități care mai de care mai amuzante și mai interactive pe care să le facă alături de copii.

Acum este vacanță și totuși starea de alertă este în continuare în vigoare, iar cei de la logiscool vin în ajutorul părinților și bunicilor cu câteva idei și activități prin care să-i țină pe copii ocupați și antrenați.

Acasă – laborator de experimente

1. Cuptor cu energie solară

Copiii descoperă cum soarele poate fi sursa de energie pentru realizarea unui preparat delicios. Ei vor înțelege cum este condusă energia solară dintr-un mediu în altul și cum se transformă în căldură, dar și ce rol au toate materialele folosite în acest proces.
Este nevoie de o cutie joasă pentru cuptor (cutie de pizza), hârtie/carton A4 de culoare neagră, folie de aluminiu, folie de plastic, lipici, foarfece, carioci, biscuiți, ciocolată și bezele.

Copiii mai mari pot face singuri majoritatea pașilor, însă cei mai mici au nevoie de ajutor și este recomandat să le fie asigurată siguranța dacă întâmpină pași ce îi pot încurca.

Puteți să urmăriți aici pașii.

2. Tornadă într-un pahar

Puteți crea împreună cu copilul propriul fenomen meteorologic într-un pahar – o tornada în miniatura. Aveți nevoie de un pahar înalt sau un borcan cu capac, apă, sclipici, două lingurițe de detergent lichid și pentru a observa fenomenul mult mai bine, puteți adăuga două picături de colorant alimentar.

3. Vulcanul care erupe

Vulcanul care erupe este un experiment spectaculos și ușor de făcut cu copiii. Nu este periculos, iar cei mici vor fi foarte încântați.
Materiale necesare acest experiment sunt o sticla de plastic de 0,5 litri sau mai mare, apă, oțet, bicarbonat de sodiu și opțional se poate adăuga colorant alimentar roșu sau portocaliu.

Un exemplu de vulcan puteți urmări aici.

4. Curcubeul din farfurie

În prima parte a pandemiei pe rețelele media a devenit viral mesajul „Andra tutto bene” alături de un curcubeu frumos colorat. Atunci, copiii din întreaga lume au preluat mesajul pozitiv și au pus la geam propriul curcubeu.

Curcubeul îl putem avea, în schimb, și în farfurie. Pentru acest lucru sunt necesare bomboane Skittles, o farfurie întinsă (albă) și apa caldă. Se face un cerc în farfurie din bomboanele colorate. Se pot așeza în orice ordine dorește, ideal ar fi să nu fie două bomboane de aceeași culoare una lângă alta.

În timpul acesta îi puteți vorbi copilului despre culorile care formează curcubeul – roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo, violet.

După terminarea aranjamentului se toarnă puțină apa caldă în farfurie cât să fie cuprinse bomboanele și ușor, ușor colorantul din bomboane se va strânge sub forma unor raze îndreptate către centrul farfuriei, realizând un curcubeu frumos.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot