Este indicat să mâncăm carne de cal?

25.03.2022
Este indicat să mâncăm carne de cal?

O dietă sănătoasă echilibrată poate include proteine ​​din carne, precum și din pește și ouă sau din surse non-animale, cum ar fi fasolea și leguminoasele. Unele cărnuri sunt bogate în grăsimi saturate, care pot crește nivelul de colesterol din sânge dacă este consumată în exces.

Carnea de pui, porc, miel și vită sunt toate bogate în proteine, însă de pe listă, de cele mai multe ori, lipsește carnea de cal.

Cât de sigur este să consumăm carne de cal?

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, multe familii găseau cu greu carne de vită. Măcelarii americani vindeau carne de cal, iar consumatorii o mâncau pur și simplu fără să protesteze, scrie Philadelphia. În fond, carnea de cal era mai bună decât niciun fel de carne.

Liderii republicani, dornici să folosească noua dietă bazată pe carne de cal pentru a-l stânjeni pe președintele Truman, au început să-l numească în mod ostentativ „Harry carne de cal”. După cum sugerează acest articol din Pittsburgh Press din 1942, philadelphienilor li s-a refuzat plăcerea de a mânca acest tip de carne din cauza unei legi de stat. La aproximativ jumătate din costul cărnii de vită, calul a fost servit ca supliment proteic mult timp după război, în unele locuri.

Ce spune Biblia despre carnea de cal?

Caii sunt unele dintre cele mai venerate animale din istorie și cultură. Ei au jucat roluri cruciale în dezvoltarea noastră socială, artă, literatură și sport de mai bine de cinci mii de ani. Ei ocupă, de asemenea, o poziție unică în majoritatea religiilor și spiritualității.

Vechiul Testament nu conține nicio interdicție specifică împotriva consumului de cai. Abia în 723 d.Hr., sub domnia Papei Grigore al III-lea, comercializarea cărnii de cal a fost desemnată un „obicei murdar și abominabil”, reflectând păgânismul. Credința a prins și încă este prezentă în opiniile multor oameni și  astăzi.

Gustul puțin dulce al cărnii de cal este de obicei asociat cu gustul celei de căprioară și de vită. Este mai slabă decât carnea de vită și, în general, fragedă. La fel ca majoritatea animalelor, carnea de la caii mai tineri este roz deschis, în timp ce carnea de la caii seniori este mai închisă și roșiatică.

Carnea de cal este o sursă sănătoasă de nutrienți, cum ar fi proteinele, anumite minerale și vitamine. În comparație cu carnea de vită, are un nivel similar de proteine, niveluri mai scăzute de grăsimi, colesterol și calorii și un conținut mai mare de acizi grași omega-3.

Cu toate acestea, principalul motiv pentru care carnea de cal este tabu este că aceste animale sunt considerate foarte valoroase și respectate din punct de vedere cultural. În plus, din cauza medicamentelor deparazitatoare, antibioticelor și diureticelor, oamenii se tem că această carne ar putea fi infectată și ar putea dăuna grav sănătății.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot