Este adevărat că dacă mănânci lămâi îți slăbește inima?

26.08.2020
Este adevărat că dacă mănânci lămâi îți slăbește inima?

O ipoteză care circulă pe internet susține că dacă mănânci lămâi ți se slăbește inima. Trebuie știut că lămâia este bogată în vitamina C și are o mulțime de proprietăți benefice pentru organismul uman. Este acesta un mit sau are vreun sâmbure de adevăr?

Se poate afirma cu certitudine că singurele efecte negative pe care le poate avea acest fruct asupra corpului uman sunt de natură gastrointestinală. Cu alte cuvinte, persoanele care suferă de reflux gastrointestinal, pot prezenta o înrăutățire a simptomelor. Acest lucru se poate întâmpla doar atunci când consumul de lămâie este în exces, însă beneficiile acesteia sunt incontestabil mai multe și mai importante.

Lămâia – sursa naturală de vitamina C

Acest fruct reprezintă, fără discuție, o sursă importantă de vitamina C, care neutralizează radicalii liberi înainte de a distruge țesuturile. Totodată, consumul de lămâie ajută la menținerea sănătății și ține departe bolile cardiovasculare.

Potrivit specialiștilor în sănătate, sucul de lămâie conține cea mai mare cantitate de acid citric, care împiedică dezvoltarea pietrelor la rinichi. De asemenea, consumul acestei băuturi ajută organismul uman să se revitalizeze.

Lămâia conține foarte mulți antioxidanți care ajută la combaterea inflamațiilor. Totodată, fructul contribuie la echilibrarea glicemiei, a tensiunii arteriale și a colesterolului.

Se poate afirma, cu certitudine, că lămâia nu slăbește inima, iar ipotezele care susțin contrariul sunt false în totalitate.

Consumul de lămâie ajută organismul să slăbească?

Există numeroase metode de slăbit, iar una dintre ele presupune să bei un pahar cu apă înainte de masă. În felul acesta organismul va fi mai plin și nu va mai cere multă mâncare.

Dacă vrei să scazi în greutate într-un mod sănătos, fără să te înfometezi și fără să recurgi la medicamente-minune, e bine să știi că polifenolii din lămâie pot ajuta la reducerea poftei de mâncare. Atunci când bei un pahar de apă, în special înainte de masă, acest lucru te ajută să îți umpli stomacul, compensând cantitatea de hrană necesară. În plus, apa cu lămâie este o opțiune sănătoasă pentru a înlocui sucurile dulci, nesănătoase și tentante, susține Erin Palinski-Wade, autorul cărții „Belly Fat for Dummies”.

Un lucru este clar, consumul de lămâie este foarte bun pentru organismul uman, având numeroase proprietăți benefice.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot