Cum să prepar o limonadă? Cea mai bună rețetă de limonadă

13.04.2021
Cum să prepar o limonadă? Cea mai bună rețetă de limonadă

Sezonul cald se apropie cu pași repezi, iar o limonadă îți poate răcori sufletul. Din fericire, această bautură delicioasă și sănătoasă poate fi savurată în orice perioadă a anului, însă trebuie recunoscut că vara are farmecul ei. În rândurile de mai jos vă vom prezenta o rețetă care va satisface și cea mai pretențioasă persoană.

Cea mai bună rețetă de limonadă?

Pentru a prepara o limonadă bună trebuie să ții cont de câteva sfaturi. Așadar, lămâile trebuie să fie grele în mână, în felul acesta ești sigur că au zeamă și nu sunt seci. Totodată, fructul să aibă culoarea galbenă fără pete verzi sau maro, semn că este sănătos.

Înainte de a fi stoarse, citricele se rulează pe un blat, pentru a se stoarce cât mai bine. Inițial, înainte de storsul lămâilor într-un bol, se amesteca apa plată cu zahărul sau mierea. Peste acest lichid amestecat, în final, cu zeama de la lămâii se pot adăuga frunze proaspete de mentă, fructe de pădure, vanilie sau alte arome, în funcție de preferințe.

Bautură se servește rece. Totodată, se pot adăuga și cuburi de gheață, însă trebuie ținut cont de faptul că sucul se va dilua.

În ceea ce priveşte aspectul, limonada poate fi servită la carafa sau pahar și se poate decora cu mentă proaspătă, căpșune, felii de piersică, zmeură, felii de lămâie sau portocală, pentru a-i da culoare. Totodată, pe marginea paharelor se poate presăra zahăr și poate fi servită cu paie de băut colorate și umbreluțe de hârtie.

Rețetă limonadă clasică

Ingrediente: 5 căni de apă plată, o cană jumătate de suc de lămâie, 1/2 cană de zahăr, frunze de mentă proaspătă.

Preparare: Prima dată se pregătește siropul. În felul acesta, se pune la fiert o cană de apă (125 ml) cu jumătate de cană de zahar (130 g). Se lasă să fiarbă până se topește tot zahărul. După aceea se lasă să se răcească. Apoi, se toarnă într-o carafă o cană de zeamă de lămâie, siropul răcit și apa (4 căni), se adaugă frunzele de mentă proaspată și câteva felii de lămâie pentru decor, și se amestecă bine. Toată compoziția se lasă să se răcească la frigider 30- 40 de minute. Se servește rece cu felii de lămâie sau portocală și cuburi de gheață.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot