Ce este fructul mango? Cum se taie un mango și cum se poate consuma?

04.03.2021
Ce este fructul mango? Cum se taie un mango și cum se poate consuma?

Mango este un fruct originar din India, unde drupa tropicală este atât de populară încât acolo mango este fructul național. Acesta este unul dintre cele mai apreciate fructe tropicale, cultivate în părți din Asia, Mexic, America de Sud și Africa Centrală.

Mango, un deliciu

Se consumă frecvent crud în feluri de mâncare dulci și sărate. Mango este recoltat la sfârșitul primăverii și verii, iar unele soiuri fructifică de două ori pe an. Arborele face parte din familia caju și produce adesea 100 de fructe pe recoltă și poate continua să producă fructe până la 300 de ani.

Un mango este un fruct tropical popular care se consumă în feluri de mâncare dulci și sărate din întreaga lume. Poate fi verde, galben, portocaliu, roșu sau o combinație a acestor culori și are o pulpă galbenă sau portocalie care înconjoară un sâmbure plan și dur. Fructul este, de obicei, decojit și tăiat departe de sâmbure înainte de utilizare. Un mango poate fi consumat crud, necopt sau copt sau gătit în deserturi.

Cum se taie un mango?

Un mango trebuie spălat, uscat și curățat înainte de a mânca. Coaja este comestibilă, însă din punct de vedere tehnic, poate fi dură și provoacă o reacție alergică la mulți oameni.

Pentru a îndepărta coaja este necesar un cuțit ascuțit.

Pentru a scoate sâmburele, trebuie găsit cu aproximație locul în care se află și se taie pe lungimea fructului cât mai aproape de sâmbure, fără a rupe părți dure și fibroase.

Ulterior, se întoarce mango și se repetă operațiunea, tăind secțiunile până când fructul este îndepărtat. Deoarece pulpa se agață de sâmburele fibros, nu se va putea scoate întreagă.

Se feliază și se poate mânca mango proaspăt sau pregătit după cum se cere în rețetă.

Ca alternativă, se poate taia în cuburi mici. În loc să fie curățat mai întâi, se taie secțiuni de mango de-a lungul sâmburelui.

Pulpa se taie în pătrate mici până la coajă, dar nu tăiate prin ea. Se împing cuburile de fructe în afară, apoi se taie din coajă și se servește.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Povestea fotografului care a așteptat șase ani să aibă cadrul… perfect
Povestea fotografului care a așteptat șase ani să aibă cadrul… perfect
Unii fotografi pot să aștepte ani pentru a obține… cadrul perfect. Aceasta este și povestea italianului Valerio Minato care în urmă cu șase ani și-a propus să facă poza perfectă. După... citește tot
Am început prieteni cu nemții, am sfârșit dușmani. România, percepută o națiune trădătoare în al Doilea Război Mondial. De ce țara noastră a întors armele?
Am început prieteni cu nemții, am sfârșit dușmani. România, percepută o națiune trădătoare în al Doilea Război Mondial. De ce țara ...
Între 1939 și 1945, în Europa a avut loc cel De-al Doilea Război Mondial, după ce Germania nazistă a decis invadarea Poloniei. România a început conflictul de partea nemților, deși armata... citește tot
Cum a apărut celebra expresie „Ai o clasă mai mult decât trenul!”? La început era de bine, apoi a căpătat sens peiorativ
Cum a apărut celebra expresie „Ai o clasă mai mult decât trenul!”? La început era de bine, apoi a căpătat sens peiorativ
În limba română există numeroase expresii folosite în limbajul de zi cu zi, a căror origine este de multe ori necunoscută, dar și expresii a căror proveniență este clară. Sunt expresii... citește tot