Drumul secret care unește Marea Neagră și Delta Dunării

20.06.2022
Drumul secret care unește Marea Neagră și Delta Dunării

Marea Neagră și Delta Dunării sunt două dintre cele mai importante obiective turistice din țara noastră. Puțini știu, însă, că între ele există un drum secret vechi de câteva sute de ani, un drum știut doar de localnicii mai în vârstă.

Turiștii din lumea întreagă vin să se relaxeze pe litoralul Mării Negre și să exploreze Delta Dunării, a doua ca mărime și cea mai bine conservată dintre deltele europene. Cele două obiective turistice sunt unite de un drum din piatră, în mai multe puncte, un drum utilizat în trecut de oamenii din zonă. Toți cei care află de existența sa întreabă localnicii cum pot ajunge pe acest drum pietruit.

Unde se află drumul secret care unește Marea Neagră și Delta Dunării?

Potrivit legendei, drumul a reprezentat o rută secretă a piraților și are o vechime de aproximativ 1.000 de ani. Oamenii mai în vârstă, din regiune, nu neagă existența drumului, cu toate că arheologii nu au putut demonstra existența acestuia. Ba mai mult, unul dintre bătrânii din zonă a afirmat că drumul a fost realizat din lespezi mari de piatră, la două palme sub luciul apei.

Da, domnule. Cică piraţii l-au făcut, acuma o mie de ani. Este din lespezi mari, din piatră, la două palme sub luciul apei, printre smârcuri. E lat cât să treacă două care şi merge tocmai de la Sulina până după Caraorman, prin bălţile cele mari. Dacă nu ştii ce-i acolo, zici că-i mlaştină, dar dacă baţi cu pasul drumul şi-l ştii, mergi două zile pe jos pe el. E netedă ca-n palma piatra, iar apa nu trece nicăieri de genunchi, a povestit localnicul, pentru adevărul.ro.

Principala activitate a oamenilor din zonă o reprezintă pescuitul, îndeletnicire care a fost transmisă din generație în generație, astfel că bărbații știu toate căile navigabile din Delta Dunării către Marea Neagră.

Curiozități despre Delta Dunării:

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot