De unde vine numele Insulelor Canare?

28.06.2022
De unde vine numele Insulelor Canare?

Insulele Canare, o colecție de insule spaniole scăldate de soare, găzduiesc unele dintre cele mai uimitoare plaje și peisaje cu multiple atracții din Europa. Cu o gastronomie desăvârșită, decoruri vulcanice de vis și soare pe tot parcursul anului, nu este de mirare că 12 milioane de vizitatori ajung aici în fiecare an.

Dar, pe lângă oferta sa liniștită și generoasă, există mai multe lucruri despre acest arhipelag fermecător decât știu mulți turiști. În total, există opt insule Canare principale, cea mai mare insulă a arhipelagului fiind Tenerife, urmată de Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera și El Hierro, cea mai mică fiind La Graciosa.

Tenerife este cea mai mare insulă și, de asemenea, cea mai populată, iar între Tenerife și Gran Canaria se poate considera că peste 80% din populația totală a Insulelor Canare este reprezentată de Tenerife. De asemenea, insulele au în comun două capitale, Santa Cruz de Tenerife și Las Palmas de Gran Canaria.

Fuerteventura are o vechime de peste 20 de milioane de ani

Insulele Canare au fost create de o serie de erupții vulcanice cu milioane de ani în urmă. Cea mai veche dintre acestea este Fuerteventura, despre care se crede că are peste 20 de milioane de ani, urmată de Lanzarote, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma și, respectiv, El Hierro.

Deoarece fiecare insulă a luat naștere din vulcani separați de pe fundul oceanului, peisajele lor sunt foarte unice. Aceasta cu excepția insulelor Lanzarote și Fuerteventura, care sunt mai asemănătoare și care au format cândva o singură insulă.

Insulele Canare au fost denumite după cuvântul latin pentru „câine”

La întrebarea „după ce sunt denumite Insulele Canare?”, mulți oameni se gândesc în primul rând la pasărea omonimă, dar acest lucru nu este corect. De fapt, a fost invers, pasărea canar a fost numită după arhipelag, scrie Ambassador Cruise Line.

Nu de la păsări și-au primit numele Insulele Canare, cunoscute în spaniolă ca Islas Canarias, ci de la câini, sau poate de la foci. Numele provine de la cuvântul latin pentru câine, „canaria”, și a fost dat de primii europeni care au ajuns aici.

Povestea spune că, atunci când au ajuns pe uscat, au fost întâmpinați de câini mari pe insula Gran Canaria. Cu toate acestea, se știe că focile obișnuiau să locuiască pe insulă și au fost numite „câini de mare” de către romani, așa că poate că după ele sunt denumite insulele.

Insula La Gomera are o limbă proprie, prin fluierat. El Silbo Gomero are mii de ani vechime și este încă vorbită de peste 22.000 de locuitori ai insulei. Inițial, limba a fost inventată pentru ca localnicii să poată comunica între ei în marea sălbăticie a insulei, formată din văi adânci și falii.

Cu atât de multe de oferit în materie de cultură, istorie și frumusețe naturală, Insulele Canare sunt o destinație de vis pe care mulți turiști care au fost o dată acolo își doresc să se reîntoarcă la un moment dat.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot