De ce sunt mingile de tenis verzi?

17.08.2020
De ce sunt mingile de tenis verzi?

Mingile de tenis s-au schimbat de-a lungul timpului. Tenisul este unul dintre cele mai îndrăgite sporturi de pe planetă. Milioane de fani urmăresc cum o minge trece de o parte și de alta a fileului. De-a lungul timpului, mulți jucători au scris istorie în acest sport precum: Roger Federer, Pete Sampras, Serena Williams, Martina Navratilova sau românii Simona Halep și Ilie Năstase etc.

Tenisului i se mai spune și sportul alb. Acesta a apărut în Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind practicat de persoanele bogate din clasele superioare. Ulterior, el s-a răspândit pe tot globul, iar astăzi sunt două asociații internaționale, una pentru băieți și una pentru fete: ATP și WTA.

De ce sunt mingile verzi?

În ceea ce privește mingile de tenis toată lumea este în stare să le recunoască atunci când le vede. Culoarea lor verzuie iese în evidență la standurile de articole sportive. Un lucru pe care mulți nu îl știu este că mingile de tenis de câmp nu au avut întotdeauna această nuanță.

Până în anul 1972, mingile au avut culoarea albă sau neagră. Televiziunile au fost cele care au impus schimbarea culorii, pe motiv că telespectatorii nu le puteau vedea, întrucât la acea vreme televizoarele erau alb-negru. Astfel, Federația Internațională de Tenis (ITF) a decis ca noile mingi să arăte așa cum sunt astăzi.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că mingile au o compoziție diferită, în funcție de turneul unde se joacă. Acest lucru a fost influențat de suprafața de joc, care poate schimba viteza și traiectoria mingii.

Așa arătau pe vremuri mingile de tenis.

Ce se întâmplă cu mingile de tenis de la Wimbledon?

Mingile de tenis care sunt folosite pe toată durata turneului de la Wimbledon sunt donate unor rezervații de animale, care realizează adăposturi pentru șoareci. Decizia a fost luată în 2001 și de atunci, în fiecare an, aproximativ 54.000 de mingi devin locuințe pentru rozătoare. În principiu, toate mingile de tenis sunt reciclate și refolosite.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot