De ce sunt mingile de tenis verzi?

17.08.2020
De ce sunt mingile de tenis verzi?

Mingile de tenis s-au schimbat de-a lungul timpului. Tenisul este unul dintre cele mai îndrăgite sporturi de pe planetă. Milioane de fani urmăresc cum o minge trece de o parte și de alta a fileului. De-a lungul timpului, mulți jucători au scris istorie în acest sport precum: Roger Federer, Pete Sampras, Serena Williams, Martina Navratilova sau românii Simona Halep și Ilie Năstase etc.

Tenisului i se mai spune și sportul alb. Acesta a apărut în Anglia, la sfârșitul secolului al XIX-lea, fiind practicat de persoanele bogate din clasele superioare. Ulterior, el s-a răspândit pe tot globul, iar astăzi sunt două asociații internaționale, una pentru băieți și una pentru fete: ATP și WTA.

De ce sunt mingile verzi?

În ceea ce privește mingile de tenis toată lumea este în stare să le recunoască atunci când le vede. Culoarea lor verzuie iese în evidență la standurile de articole sportive. Un lucru pe care mulți nu îl știu este că mingile de tenis de câmp nu au avut întotdeauna această nuanță.

Până în anul 1972, mingile au avut culoarea albă sau neagră. Televiziunile au fost cele care au impus schimbarea culorii, pe motiv că telespectatorii nu le puteau vedea, întrucât la acea vreme televizoarele erau alb-negru. Astfel, Federația Internațională de Tenis (ITF) a decis ca noile mingi să arăte așa cum sunt astăzi.

Un lucru mai puțin cunoscut este faptul că mingile au o compoziție diferită, în funcție de turneul unde se joacă. Acest lucru a fost influențat de suprafața de joc, care poate schimba viteza și traiectoria mingii.

Așa arătau pe vremuri mingile de tenis.

Ce se întâmplă cu mingile de tenis de la Wimbledon?

Mingile de tenis care sunt folosite pe toată durata turneului de la Wimbledon sunt donate unor rezervații de animale, care realizează adăposturi pentru șoareci. Decizia a fost luată în 2001 și de atunci, în fiecare an, aproximativ 54.000 de mingi devin locuințe pentru rozătoare. În principiu, toate mingile de tenis sunt reciclate și refolosite.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
De ce câinii fugăresc bicicletele? Cum arăta cel mai mare câine din lume?
Câinele este considerat a fi cel mai bun prieten al omului. Prietenosul blânos care se află în apropierea familiei este cel care ne protejează la orice oră. De toate dimensiunile, rasele sau... citește tot
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Prima localitate din țară cu numele de București NU a fost capitala României. Unde se afla primul… București?
Cu toții știm că București este capitala României și nicio localitate din țară nu mai are această denumire. Lucrurile însă nu au stat tot timpul așa, iar numele de „București” a fost... citește tot
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Ce este un barter? Cum a apărut ideea de barter?
Într-o lume în care tranzacțiile comerciale sunt dominate de monedă și bani electronici, conceptul de barter oferă o incursiune fascinantă în forme mai vechi și mai directe de comerț.... citește tot