De ce sunt germanii punctuali?

13.05.2022
De ce sunt germanii punctuali?

Germanii sunt cunoscuți, în lumea întreagă, pentru că sunt organizați, metodici și riguroși în modul în care își planifică ziua de muncă și viața personală. Aceștia sunt considerați foarte punctuali și nu întârzie niciodată acolo unde își propun să ajungă.

Germanii, un exemplu de punctualitate

Ei spun că „punctualitatea este politețea regilor”. Destul de corect, însă acest lucru nu înseamnă că germanii sunt punctuali pentru că sunt regaliști. Filosoful german Immanuel Kant s-ar fi trezit la 05:00 în fiecare dimineață, după care mergea la Universitate la ora 07:00, unde lucra de la ora 09:00 până la ora 13:00. După aceea, la ora 15:30 pleca la o plimbare, de șapte ori în sus și în jos, pe Lindenallee din orașul prusac Königsberg, niciodată mai mult sau mai puțin și se culca la ora 22:00. Acesta era programul zi de zi. Practic, Kant a dovedit cât de riguroși sunt germanii.

Trebuie spus că nu toți germanii îi urmează exemplul. Însă, cu toate acestea, aproape 85% dintre nemți spun că își iau programările în serios și se așteaptă ca și alții să facă același lucru. În Germania, regula de bază spune că este mai bine să fii cu cinci minute mai devreme decât să întârzii cu un minut.

În Germania toate activitățile sunt bine programate, iar dacă o persoană întârzie la o întâlnire nu reprezintă un semn bun și dovedește că, pe viitor, îi poate afecta afacerea celeilalte persoane. Așadar, a fi punctual nu este doar un atribut german, ci mai degrabă o chestiune de bune maniere.

În cultura germană este foarte important să se respecte timpul la care a fost programată o întâlnire. Dacă, de exemplu, inviți la cină niște oaspeți germani la ora 19:00, să te aștepți ca aceștia să fie la ușa ta la acea oră. Acest lucru este specific gândirii nemțești, spre deosebire de restul lumii care consideră că trebuie să vină la cină în jurul orei stabilite.

Un lucru inedit la germani este faptul că atunci când aceștia organizează o petrecere de naștere își invită prietenii și cu luni de zile înainte de eveniment. Politicos este să spui dacă vii sau nu în acel moment, ci nu să spui „da” și cu câteva zile înainte să anunți că nu mai ajungi.

Așadar, germanii sunt recunoscuți, peste tot în lume, pentru organizarea lor riguroasă în viața de zi cu zi și pentru faptul că totul este planificat în cel mai mic amănunt.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
De ce unirea înfăptuită de Mihai Viteazul nu a fost, de fapt, o unire în adevăratul sens al cuvântului?
În cărțile de istorie românești stă scris că Mihai Viteazul este domnitorul care a realizat prima unire a celor trei principate: Transilvania, Moldova și Țara Românească. Evenimentul avea... citește tot
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
Aur și nu prea! Cât aur conține o medalie olimpică de la Paris și cât valorează? O medalie de bronz valorează 12 dolari
329 de sportivi au fost premiați cu medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris. România s-a clasat pe poziția numărul 23 în clasamentul pe țări cu 3 medalii de aur obținute. 12 sportivi... citește tot
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Ciolacu a luat BAC-ul cu 7.03. Cine câștigă alegerile prezidențiale doar după nota de la BAC?
Întrebat în cadrul unei conferințe de presă ce notă a luat la Bacalaureat, Marcel Ciolacu a afirmat că nu-și amintește. O zi mai târziu, premierul a transmis printr-un mesaj video pe Tik Tok... citește tot