Adolf Hitler trăiește! Cum este posibil?

15.03.2023
Adolf Hitler trăiește! Cum este posibil?

Istoria este o lecție pe care mulți ar trebui s-o învețe, în așa fel încât greșelile să nu se mai repete. Secolul al XX-lea a fost unul de pomină pentru planetă, războaiele și cruzimile fiind pe primele pagini ale ziarelor. Unul dintre cele mai marcante persoane ale secolului respectiv și ale istoriei a fost Adolf Hitler. În prezent, numele lui este folosit în Africa. Cum este posibil?

Adolf Hitler de Africa

Adolf Hitler

Namibia este o țară din sud-vestul Africii. Cu o formă geografică cel puțin ciudată, țara nu este cunoscută pe plan internațional pentru multe lucruri. Recent, Namibia este subiectul mai multor redacții pentru un politician cu nume de dictator.

Adolf Hitler Uunona este un politician namibian născut în anul 1965 pe când țara se numea Africa de Sud Vest. Acțiunile sale politice nu sunt la fel de importante pe când numele său face furori. Hitler de Namibia a fost ales consilier în circumscripția Ompundja pentru consiliul regional.
În 2020, politicianul a câștigat alegerile locale din nordul țării cu peste 85% din voturi.

Fosta colonie germană este o țară în care denumirile de orașe, străzi sau oameni încă poartă nume germane. Din cauza numelui, politicianul a devenit mai popular decât s-ar fi așteptat.

Tatăl meu m-a botezat după acest om. Probabil că nu a înțeles ce a reprezentat Adolf Hitler, a spus personajul într-o publicație internațională.

Genocidul provocat de adevăratul Adolf Hitler a depășit cu mult atrocitățile făcute de germanii din Namibia, unde peste 75.000 de oameni din triburi au fost uciși la începutul anilor 1900. Guvernul german consideră că relațiile dintre cele două țări trebuie să fie speciale datorită trecutului colonial comun.
Adolf Hitler Uunona s-a gândit de mai multe ori să-și schimbe numele, însă această modificare nu s-a mai concretizat. De multe ori, personajul a declarat ironic că nu are de gând să cucerească regiunea.

Numele dictatorului german interzis

Arhicunoscutul dictator german care a reușit să sperie planeta poartă un statut special. Numele său este similar cu distrugerea, moartea sau antisemitismul. Astfel, este interzis în anumite țări ca nou-născuții să primească acest nume.

În Germania, Malaysia, Mexic și Noua Zeelandă numele dictatorului a fost interzis prin lege. Totuși, un caz celebru din 2008 din New Jersey, SUA a născut multe discuții etice. O familie din orașul american a realizat un tort cu numele copilului pe el: Adolf Hitler Campbell.

Foto: Metro.com.uk

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
La ce este bine să fii atent atunci când cauți să închei o asigurare auto
La ce este bine să fii atent atunci când cauți să închei o asigurare auto
Automobilul tău este important pentru tine? Dar viața ta și a celor din jur? Știi că asigurarea auto este obligatorie cam peste tot în lume, dar chiar și lăsând la o parte obligativitatea,... citește tot
Cine a fost zeul Odin?
Cine a fost zeul Odin?
Triburile nordice s-au închinat, de-a lungul timpului, la tot felul de zeități, însă unul singur era deasupra tuturor, Odin, considerat regele zeilor. Se spune că acesta a fost soțul zeiței... citește tot
De ce ne doare capul, în situația în care creierul nu simte durere?
De ce ne doare capul, în situația în care creierul nu simte durere?
Creierul nu are receptori de durere și, cu toate acestea, oamenii se vaită de dureri de cap. Specialiștii în sănătate au studiat acest fenomen și au explicat de ce se întâmplă așa.... citește tot
adplus-dvertising