Adolf Hitler trăiește! Cum este posibil?

15.03.2023
Adolf Hitler trăiește! Cum este posibil?

Istoria este o lecție pe care mulți ar trebui s-o învețe, în așa fel încât greșelile să nu se mai repete. Secolul al XX-lea a fost unul de pomină pentru planetă, războaiele și cruzimile fiind pe primele pagini ale ziarelor. Unul dintre cele mai marcante persoane ale secolului respectiv și ale istoriei a fost Adolf Hitler. În prezent, numele lui este folosit în Africa. Cum este posibil?

Adolf Hitler de Africa

Adolf Hitler

Namibia este o țară din sud-vestul Africii. Cu o formă geografică cel puțin ciudată, țara nu este cunoscută pe plan internațional pentru multe lucruri. Recent, Namibia este subiectul mai multor redacții pentru un politician cu nume de dictator.

Adolf Hitler Uunona este un politician namibian născut în anul 1965 pe când țara se numea Africa de Sud Vest. Acțiunile sale politice nu sunt la fel de importante pe când numele său face furori. Hitler de Namibia a fost ales consilier în circumscripția Ompundja pentru consiliul regional.
În 2020, politicianul a câștigat alegerile locale din nordul țării cu peste 85% din voturi.

Fosta colonie germană este o țară în care denumirile de orașe, străzi sau oameni încă poartă nume germane. Din cauza numelui, politicianul a devenit mai popular decât s-ar fi așteptat.

Tatăl meu m-a botezat după acest om. Probabil că nu a înțeles ce a reprezentat Adolf Hitler, a spus personajul într-o publicație internațională.

Genocidul provocat de adevăratul Adolf Hitler a depășit cu mult atrocitățile făcute de germanii din Namibia, unde peste 75.000 de oameni din triburi au fost uciși la începutul anilor 1900. Guvernul german consideră că relațiile dintre cele două țări trebuie să fie speciale datorită trecutului colonial comun.
Adolf Hitler Uunona s-a gândit de mai multe ori să-și schimbe numele, însă această modificare nu s-a mai concretizat. De multe ori, personajul a declarat ironic că nu are de gând să cucerească regiunea.

Numele dictatorului german interzis

Arhicunoscutul dictator german care a reușit să sperie planeta poartă un statut special. Numele său este similar cu distrugerea, moartea sau antisemitismul. Astfel, este interzis în anumite țări ca nou-născuții să primească acest nume.

În Germania, Malaysia, Mexic și Noua Zeelandă numele dictatorului a fost interzis prin lege. Totuși, un caz celebru din 2008 din New Jersey, SUA a născut multe discuții etice. O familie din orașul american a realizat un tort cu numele copilului pe el: Adolf Hitler Campbell.

Foto: Metro.com.uk

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot