De ce sparg grecii farfurii? De unde vine acest obicei?

21.01.2020
De ce sparg grecii farfurii? De unde vine acest obicei?

Grecia este una dintre cele mai vizitate țări din lume. Clima, arhitectură și civilizația acestei nații au făcut din această zonă un obiectiv turistic important pe planetă. Grecii sunt oameni primitori care iubesc viața bună și, evident, petrecerile.

De ce sparg grecii farfurii?

Elada este una dintre cele mai vechi civilizații de pe pământ și a dat naștere unor curente filosofice care au schimbat omenirea. Ca orice nație puternic înrădăcinată în istorie, Grecia are o serie de tradiții care au dăinuit în timp. Unul dintre aceste obiceiuri este spartul farfuriilor la petreceri sau nunți. De ce practică grecii acest obicei?

Cum a început totul?

Grecii au fost oameni petrecăreți și încă din cele mai vechi timpuri obișnuiau să arunce la picioarele dansatoarelor cu cuțite. Obiceiul fiind unul periculos s-a hotărât să fie înlocuite cuțitele cu farfurii, pentru a păstra totuși spectaculozitatea momentului. În timp tradiția a venit însoțită și de superstiție, oamenii crezând că spartul farfuriilor aduce noroc sau înlătură relele.

Cântăreți greci au obiceiul de a sparge farfuriile atunci când cântă despre suferința în dragoste și încearcă să-şi uşureze durerea din suflet. Dar spartul farfuriilor este considerat acum o practică periculoasă din cauza cioburilor care pot lovi dansatorii sau muzicienii. Astăzi, obiceiul este descurajat oficial și grecii au nevoie de licență pentru unitățile în care vor să practice acest obicei, scrie forumthassos.ro.

Ce alte cutume mai au grecii?

Grecii țin foarte mult la obiceiurile și tradițiile lor, iar turiștii ar face bine să le respecte dacă vor să fie bine primiți și a doua oară. Vă prezentăm mai jos o serie de bune maniere la care grecii țin cu sfințenie:

Acestea sunt doar o serie din obiceiurile grecești. Orice turist ar face bine să le știe pentru a avea o vacanță de vis.

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot