De ce Rudolph, renul lui Moș Crăciun, are nasul roșu?

28.11.2018
De ce Rudolph, renul lui Moș Crăciun, are nasul roșu?

Cine nu a auzit de Rudolph, celebrul ren al lui Moș Crăciun? Ei bine, renul este, cu siguranță, cel mai cunoscut ren din lume și milioane de jucării cu chipul lui Rudolph se vând anual, în perioada sărbătorilor de iarnă. Totuși, de ce are Rudolph nasul roșu?

Rudolf, așa cum este cunoscut în România, are o istorie îndelungată. Povestea în care renul cu nas roșu este personajul principal, a fost inventată de un copywriter al magazinului Montgomery Ward, din Statele Unite ale Americii.

Robert L. May a făcut publică povestea în anul 1939 pentru a vinde mai ușor cărtțle pentru copii. Ideea a funcționat atât de bine încât magazinul a vândut mai mult de două milioane de copii.

De ce tăiem porcul de Crăciun? Cum s-a păstrat obiceiul de la daci și romani?

Povestea avea drept personaj principal un ren, întrucât fetița autorului era îndrăgostită de renii de la gradina zoologică. Puiul de ren avea un nas roșu care lumina foarte tare, motiv pentru care toată lumea îl ironiza și inclusiv familiei îi era rușine cu el. Într-o zi foarte friguroasă, renul l-a ajutat imediat pe Moș Crăciun în misiunea acestuia de a împărți cadouri, salvând astfel Crăciunul și bucuria celor mici. Astfel, ideea a prins în rândul celor mici și cartea cu Rudolph a fost distribuită în 2,4 milioane de exemplare, iar până la finalul anului 1946, 6 milioane de copii ale sale erau răspândite în America.

Deși povestea a fost scrisă inițial în 1926, aceasta a fost acceptată abia în anul 1939. Robert L. May, tatăl lui Rudolph, a murit în anul 1976. Ulterior, în Statele Unite ale Americii au fost create și desene animate cu Rudolph. 

De ce cântăm Colinde de sărbători? Care este originea cântecelor de Crăciun!

Foto: proko.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot