De ce nu toate rațele pot să zboare?

24.03.2023
De ce nu toate rațele pot să zboare?

În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea oferă oamenilor ouă, carne și pene. Cu toate acestea, pe malurile lacurilor sau râurilor, sunt prezente rațele sălbatice care zboară distanțe lungi. De ce nu toate rațele pot zbura?

Pot toate rațele să zboare?

rațele

Industria cărnii de rață este considerată una populară care poate aduce venituri substanțiale dacă este făcută cu grijă și atenție. Toate rațele au atât capacitatea de a merge pe pământ, dar și de a zbura. Pentru a nu risca pierderea animalelor din fermă sau curte, este indicată tăierea aripilor periodic.

Aceste păsări sunt înzestrate cu capacitatea de a zbura. Cele care cresc în mediul sălbatic se lovesc periodic de nevoia de a călători pe distanțe lungi sau de a fugi de prădători. Cu toate acestea, rațele sălbatice nu se confruntă cu aceste pericole, fiind protejate de oameni și primind apă și mâncare constant.

Există și fermierii care alegă să hrănească rațele mai mult decât este necesar. Rațele care sunt supraponderale zboară cu mari dificultăți sau deloc. Metoda mâncării suplimentare pentru rațe riscă să creeze boli pentru animale dar și diferite patologii ale viitorilor pui.

10 lucruri interesante despre aceste păsări

Rața este un animal popular, fiind prezent în viața oamenilor încă din copilărie. În industria desenelor animate, personajul Daffy Duck este arhicunoscut. Iată care sunt cele mai interesante informații despre rațe:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot