De ce nu urcă nimeni în vârful Muntelui Kailash din Tibet?

05.11.2021
De ce nu urcă nimeni în vârful Muntelui Kailash din Tibet?

Muntele Kailash, Scara către Rai, este cel mai intrigant lanț muntos din întregul Himalaya. Muntele Kailash se află la 6.638 de metri de Platoul Tibetan, care este în mare parte considerat a fi inaccesibil. De mii de ani, Muntele Kailash din Tibet a fost considerat sfânt de către tibetani. Atât de sacru încât nimănui nu i s-a permis vreodată să urce pe vârful său. Cei care ajung acolo vizitează și înconjoară doar baza muntelui.

De ce nu are voie nimeni să urce în vârful Muntelui Kailash din Tibet?

A ajunge la acest masiv nu este o vacanță de cinci stele. Nici o călătorie de aventură. Acesta este un pelerinaj al vieții. O călătorie care a schimbat viețile a milioane de oameni. Este o expediție către un munte misterios care are secrete proprii.

Muntele Kailash este considerat a fi cel mai sfânt munte din lume și cunoscut ca centrul universului. Se spune despre vârful lui că ar fi scara către cer. O priveliște sacră, adorată de patru religii și miliarde de oameni. Un pelerinaj la Kailash este o modalitate de a-ți îmbunătăți propria viață. 3000 de oameni la nivel global și peste 20.000 de localnici/indigeni vizitează Muntele Kailash în fiecare an.

Kailash este situat în apropiere de granița dintre India și Tibet. În apropierea muntelui sunt două lacuri. Lacul Manasarovar și lacul Rakshathal sunt cunoscute a fi sursele unor râuri indiene importante precum Indus, Sutlej și Brahmaputra. Muntele este situat în vestul Tibetului.

Numele Kailash înseamnă cristal în sanscrită. Muntele este numit Kailash deoarece se spune că este paradisul în care locuiește Lordul Shiva. Reprezintă natura puternică, complexă și serioasă a zeului. Se spune că Lordul Shiva locuia în Muntele Kailash, împreună cu soția sa Parvati și cei doi copii ai lor, Ganesh și Kartikeya.

Muntele Kailash este destul de popular pentru că este un loc „misterios”. Legenda spune că odată se transformase complet în aur sau că nu este un munte, ci o piramidă uriașă. Mai este un mit care spune că singura persoană care a încercat să urce pe vârf a fost „Milarepa”, un călugăr budist. Când s-a întors, i-a prevenit pe toți să nu-l deranjeze pe Zeul care se odihnea sus, în vârf.

Mulți oameni cred că urcarea pe munte va fi ofensatoare față de zei și ar perturba energiile divine care locuiesc acolo.

Pelerinajul Kailash

Muntele Kailash este cunoscut a fi o priveliște sacră în patru religii, hinduism, bon, budism și jainism. Bon religia pre-budistă a Tibetului.

În hinduism și budism, pelerinajul Kailash este considerat o oportunitate a vieții. Momentul perfect pentru a merge în acest pelerinaj este în mai-iunie, când începe Festivalul Saga Dawa. În acest timp, mii de oameni, pelerini și turiști vizitează muntele. Acest festival este o sărbătoare a iluminării lui Buddha.

Călătoria nu se termină când pelerinii ajung la baza muntelui. Ei completează un circuit în jurul lui care are 57 km lungime. În hinduism și budism, pelerinii merg pe circuit în sensul acelor de ceasornic. În tradiția Bon ei completează circuitul în sens invers acelor de ceasornic.

Foto: Wikipedia.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ionuț, tânărul care s-a dus la medic pentru o durere de măsea, se află în...
Ce brânză se foloseşte, de fapt, la sandvişuri. Greşeala făcută de multe românce
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising