De ce nu ai voie cu apă în aeroport?

05.04.2023
De ce nu ai voie cu apă în aeroport?

Zborul cu avionul a devenit o activitate comună pentru oameni. Fie că vrem să plecăm în vacanță sau avem o călătorie de afaceri, avionul a devenit cea mai rapidă și poate cea mai sigură metodă de a ajunge la destinație. Cu toate acestea, un lucru care poate părea banal îi deranjează pe pasageri imediat ce intră în aeroport. Apa adusă din afara aeroportului este interzisă. De ce securitatea nu permite apă din afara aeroportului?

De ce nu poți veni cu apă în aeroport?

apă

Momentul alegerii unui bilet de avion pentru vacanță poate părea unul dintre cele mai frumoase clipe ale vieții. Acest lucru se schimbă când ajungi în aeroport, iar persoanele de la securitate îți impun să arunci apa cu care ai venit de acasă. Pentru cei mai mulți dintre oameni, această metodă poate părea deranjantă și poate avea iz de încercare de a vinde produsele din aeroport.

Interzicerea propriei apei în aeroport nu a fost dintotdeauna o regulă a aeroportului. Motivul pentru care s-a luat această decizie stă în faptul că unele lichide chimice explozive, precum nitroglicerina nu se pot distinge de simpla apă. Acest tip de lichid este nedetectabil de securitate și poate funcționa ca un exploziv, care reprezintă o amenințare pentru integritatea corporală a pasagerilor.

În urma atacurilor teroriste din 11 septembrie din SUA, oficialii de securitate au devenit extrem de stricți. În 2006, un incident a avut loc, când camerele de supraveghere au surprins un terorist făcând o gaură într-o sticlă nedeschisă. Acesta a umplut-o cu lichide explozive. Descoperirea planului a prevenit o viitoare catastrofa aviatică. Ulterior, s-a decis interzicerea lichidelor în aeroport care nu sunt cumpărate direct din această zonă, după trecerea de securitate.

Care este cel mai grav atentat terorist aviatic din istorie?

Atacurile teroriste sunt evenimente pe care securitatea statelor încearcă cât de mult posibil să le evite. Cu toate acestea, unele dintre ele au avut loc, aducând suferință victimelor, dar și apropiaților lor.

Cel mai grav atentat terorist aviatic a avut loc în anul 1985. Pe data de 23 iunie, o bombă a explodat la bordul unui avion al companiei Air India, nr. 182, cu ruta Toronto – Londra. Din păcate, toți cei 329 de pasageri aflați la bord și-au pierdut viața.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot