De ce nu ai voie cu apă în aeroport?

05.04.2023
De ce nu ai voie cu apă în aeroport?

Zborul cu avionul a devenit o activitate comună pentru oameni. Fie că vrem să plecăm în vacanță sau avem o călătorie de afaceri, avionul a devenit cea mai rapidă și poate cea mai sigură metodă de a ajunge la destinație. Cu toate acestea, un lucru care poate părea banal îi deranjează pe pasageri imediat ce intră în aeroport. Apa adusă din afara aeroportului este interzisă. De ce securitatea nu permite apă din afara aeroportului?

De ce nu poți veni cu apă în aeroport?

apă

Momentul alegerii unui bilet de avion pentru vacanță poate părea unul dintre cele mai frumoase clipe ale vieții. Acest lucru se schimbă când ajungi în aeroport, iar persoanele de la securitate îți impun să arunci apa cu care ai venit de acasă. Pentru cei mai mulți dintre oameni, această metodă poate părea deranjantă și poate avea iz de încercare de a vinde produsele din aeroport.

Interzicerea propriei apei în aeroport nu a fost dintotdeauna o regulă a aeroportului. Motivul pentru care s-a luat această decizie stă în faptul că unele lichide chimice explozive, precum nitroglicerina nu se pot distinge de simpla apă. Acest tip de lichid este nedetectabil de securitate și poate funcționa ca un exploziv, care reprezintă o amenințare pentru integritatea corporală a pasagerilor.

În urma atacurilor teroriste din 11 septembrie din SUA, oficialii de securitate au devenit extrem de stricți. În 2006, un incident a avut loc, când camerele de supraveghere au surprins un terorist făcând o gaură într-o sticlă nedeschisă. Acesta a umplut-o cu lichide explozive. Descoperirea planului a prevenit o viitoare catastrofa aviatică. Ulterior, s-a decis interzicerea lichidelor în aeroport care nu sunt cumpărate direct din această zonă, după trecerea de securitate.

Care este cel mai grav atentat terorist aviatic din istorie?

Atacurile teroriste sunt evenimente pe care securitatea statelor încearcă cât de mult posibil să le evite. Cu toate acestea, unele dintre ele au avut loc, aducând suferință victimelor, dar și apropiaților lor.

Cel mai grav atentat terorist aviatic a avut loc în anul 1985. Pe data de 23 iunie, o bombă a explodat la bordul unui avion al companiei Air India, nr. 182, cu ruta Toronto – Londra. Din păcate, toți cei 329 de pasageri aflați la bord și-au pierdut viața.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Simplifică procesele administrative cu un POS Outdoor de la Odero
Alege cele mai bune soluții pentru plata neasistată! Începe cu simplificarea procesului de plată și a proceselor administrative cu ajutorul unui POS Outdoor fiabil și performant care să țină... citește tot
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Care este singurul cuvânt din limba română care conține toate cele 8 vocale: A, E, I, O, U, Ă, Â și Î?
Spre deosebire de alte limbi, limba română conține șapte vocale astfel: a, e, i, o, u, ă, î (â). Sau opt, dacă luăm separat „î” și „â”. Conform definiției, vocala este un sunet... citește tot