De ce nu ai voie cu apă în aeroport?

05.04.2023
De ce nu ai voie cu apă în aeroport?

Zborul cu avionul a devenit o activitate comună pentru oameni. Fie că vrem să plecăm în vacanță sau avem o călătorie de afaceri, avionul a devenit cea mai rapidă și poate cea mai sigură metodă de a ajunge la destinație. Cu toate acestea, un lucru care poate părea banal îi deranjează pe pasageri imediat ce intră în aeroport. Apa adusă din afara aeroportului este interzisă. De ce securitatea nu permite apă din afara aeroportului?

De ce nu poți veni cu apă în aeroport?

apă

Momentul alegerii unui bilet de avion pentru vacanță poate părea unul dintre cele mai frumoase clipe ale vieții. Acest lucru se schimbă când ajungi în aeroport, iar persoanele de la securitate îți impun să arunci apa cu care ai venit de acasă. Pentru cei mai mulți dintre oameni, această metodă poate părea deranjantă și poate avea iz de încercare de a vinde produsele din aeroport.

Interzicerea propriei apei în aeroport nu a fost dintotdeauna o regulă a aeroportului. Motivul pentru care s-a luat această decizie stă în faptul că unele lichide chimice explozive, precum nitroglicerina nu se pot distinge de simpla apă. Acest tip de lichid este nedetectabil de securitate și poate funcționa ca un exploziv, care reprezintă o amenințare pentru integritatea corporală a pasagerilor.

În urma atacurilor teroriste din 11 septembrie din SUA, oficialii de securitate au devenit extrem de stricți. În 2006, un incident a avut loc, când camerele de supraveghere au surprins un terorist făcând o gaură într-o sticlă nedeschisă. Acesta a umplut-o cu lichide explozive. Descoperirea planului a prevenit o viitoare catastrofa aviatică. Ulterior, s-a decis interzicerea lichidelor în aeroport care nu sunt cumpărate direct din această zonă, după trecerea de securitate.

Care este cel mai grav atentat terorist aviatic din istorie?

Atacurile teroriste sunt evenimente pe care securitatea statelor încearcă cât de mult posibil să le evite. Cu toate acestea, unele dintre ele au avut loc, aducând suferință victimelor, dar și apropiaților lor.

Cel mai grav atentat terorist aviatic a avut loc în anul 1985. Pe data de 23 iunie, o bombă a explodat la bordul unui avion al companiei Air India, nr. 182, cu ruta Toronto – Londra. Din păcate, toți cei 329 de pasageri aflați la bord și-au pierdut viața.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot