De ce la Farmacia Tei medicamentele sunt mai ieftine?

11.02.2020
De ce la Farmacia Tei medicamentele sunt mai ieftine?

Farmaciile în ziua de azi sunt mai dese ca ciupercile. În țările cu o democrație consolidată nu există atât de multe farmacii cum sunt la noi. Studiile arată că românii cheltuiesc în jur de 10% din banii pe care-i obțin în fiecare lună pe produse farmaceutice. În România, farmaciile sunt un business cu o creștere spectaculoasă. Voci din industrie susțin că acest lucru este posibil, doar, cu complicitatea statului.

„Încercați să faceți o analiză seara când stați la televizor și veți vedea că peste 80% din reclamele care apar la posturile românești sunt la medicamente și farmacii. Acest lucru denotă gradul de îmbătrânire al unui popor, precum și cel de civilizație”, explică o sursă din industria pharma.

De ce la Farmacia Tei medicamentele sunt mai ieftine?

Pare greu de crezut, însă există produse care la anumite farmacii sunt de două trei ori mai scumpe decât la Farmacia Tei. În momentul de față, în București, sunt mai multe reprezentanțe ale Farmaciei Tei (Rahova, Plaza România, Barbu Văcărescu, Lacul Tei 56, Dristor). Sunt cozi la aceste farmacii cum erau pe vremea lui Ceaușescu la magazinele alimentare. Pentru o persoană în vârstă cu o pensie de 8-900 lei orice reducere este binevenită. „Asta arată cât de săraci suntem ca popor”, adaugă aceeași sursă pentru shtiu.ro.

Farmacia Tei

Care este metoda prin care medicamentele sunt reduse?

Totodată, la Farmacia Tei nu există card de fidelitate, o metodă de marketing prin care de multe ori clientul este păcălit, iar acesta crede că achiziționează produsele cu un preț preferential. La Farmacia Tei există zeci de ghișee și toată lumea așteaptă frumos să îi vină rândul.

Produsele din lanțul de farmacii Tei sunt de două, trei ori mai ieftine ca la alte farmacii mai cunoscute. Cum este posibil acest lucru, probabil vă întrebați.

Proprietarii se bazează pe volum și nu pe adaos. „De obicei, cei de la Farmacia Tei mizează pe discount-ul primit de la furnizori. Această reducere este introdusă în preț și se pune accent pe rulaj, pe vânzări cât mai mari”, a declarat pentru shtiu.ro o sursă din cadrul Farmaciei Tei.

Cine este proprietarul Farmaciilor Tei?

Aceeași sursă a adăugat: “Șefii Farmaciei Tei își respectă clienții și nu caută să se îmbogățească peste noapte cum fac toți ceilalți. Roxana Maftei este cea care a pus bazele Farmaciei Tei și cea care discută zilnic la telefon cu furnizorii pentru a primi prețuri preferențiale. De Bebe Tei se ocupă Irina Ciubotaru, și ea o profesionistă în domeniul afacerilor”.

Roxana Maftei si Irina Ciubotaru

Câte farmacii sunt în România?

Cele mai recente date ale INS arată că în România erau la finele anului 2018 aproape 8.000 de farmacii. Cele mai multe dintre acestea se aflau în București: 969 la număr.

Foto: Facebook/FarmaciaTei

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot