De ce Cristiano Ronaldo poartă numai tricouri cu mâneci lungi?

29.01.2024
De ce Cristiano Ronaldo poartă numai tricouri cu mâneci lungi?

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai importanți atleți din istoria sportului mondial. Plecat dintr-un mic oraș al Portugaliei, ajuns pe scenele cele mai importante ale fotbalului mondial unde a devenit omul cu cele mai multe goluri din istorie. Portughezul continuă să doboare recorduri, fiind în cataloagele de istorie ale unor echipe precum Manchester United, Real Madrid sau Juventus Torino. De ce Cristiano Ronaldo poartă mereu tricouri cu mâneci lungi?

Cristiano Ronaldo, o poveste demnă de Hollywood

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo este un sportiv care nu are nevoie de multă prezentare. Plecat din regiunea Madeira, Portugalia, acesta a ajuns în echipa mare a Benficăi Lisabona în anul 2002. De-a lungul anilor celebrul număr 7 s-a mai transferat la Manchester United, Real Madrid, Juventus Torino și Al Nassr în Arabia Saudită.

Cariera atacantului este bogată în recorduri doborâte și trofee la care doar unii sportivi poate să viseze. A câștigat de 3 ori premiul FIFA pentru cel mai bun jucător, de 5 ori Balonul de Aur, de 5 ori Champions League, dar și Euro cu naționala Portugaliei.

Datorită talentului și a muncii a ajuns să devină una dintre cele mai influențabile personalități ale sportului internațional. Este cunoscut pentru dietele grele pe care le practică, dar și pentru fizicul de spartan, chiar dacă a ajuns la o vârstă de apreciat. Una dintre cele mai ușor de recunoscut semne distincte ale sportivului portughez este faptul că întotdeauna a purtat tricouri cu mâneci lungi.

Cu toate că foarte mulți sportivi obișnuiesc să poarte acest tip de echipament, Cristiano este un exemplu care atrage semne de întrebare. Astfel că, tricourile cu mâneci lungi ajută la comprimarea mușchilor brațelor. În acest fel este îmbunătățită circulația sângelui și facilitează recuperarea rapidă. Totodată, tricourile cu mânecile lungi oferă o protecție suplimentară împotriva tăieturilor, zgârieturilor și a vânătăilor din timpul meciurilor.

Care sunt cei mai importanți fotbaliști din istorie?

Fotbalul este sportul rege care a acoperit cele mai multe părți ale planetei. Aproape că nu există teritoriu unde să nu existe o echipă de fotbal, chiar și de nivel amator. Astfel că, ne putem referi la milioane de fotbaliști, din care doar câțiva s-au poziționat în top.

TOP 10:

  1. Lionel Messi
  2. Pele
  3. Diego Maradona
  4. Cristiano Ronaldo
  5. Johan Cruyff
  6. Zinedine Zidane
  7. Franz Beckenbauer
  8. Alfredo di Stefano
  9. Ronaldo
  10. George Best

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot