Care este singura țară din lume fără o națională de fotbal?

17.10.2023
Care este singura țară din lume fără o națională de fotbal?

Insulele Marshall sunt singura țară de pe Pământ fără o echipă națională de fotbal, dar speră să schimbe acest lucru în viitorul apropiat. Grupul de insule vulcanice a fost ocupat de Statele Unite ale Americii în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când au folosit locația pentru teste nucleare, înainte de a deveni o națiune suverană în 1986.

Trebuie precizat că în prezent, Insulele Marshall speră să se alăture fotbalului mondial, nu doar pentru a-și crea o echipă națională, dar și pentru a deveni competitivă pe plan internațional. În fruntea eforturilor lor de a se aventura în sport se află englezul Lloyd Owers, care a fost numit director tehnic pentru selecționată.

Insulele Marshall au înființat Federația de Fotbal în 2020

Într-un interviu acordat BBC, Owers a dezvăluit cum a început această aventură și ce l-a motivat în să susțină această idee. „Totul a început prin e-mailuri, apoi a devenit mai ușor să comunicăm prin WhatsApp datorită diferenței de fus orar. Ulterior, am ajuns în stadiul în care mi s-a cerut să alcătuiesc o națională care să se pleze pe filozofia mea”, a spus Lloyd Owers, potrivit sportbible.com.

Owers a adăugat, conform sursei citate mai sus: „La nivel personal, a fost o oportunitate de a face parte din ceva atât de istoric: singura națiune din lume fără o echipă națională definită. Dar a fost și ambiția. Federația dorește să facă parte din Confederația de Fotbal din Oceania (OFC), dar vrea, de asemenea, să devină în cele din urmă membru FIFA. Ei nu vor doar să joace împotriva țărilor locale, vor să facă parte dintr-un program mai amplu.

„Știm că vrem să facem parte din calificările Cupei Mondiale. Vrem să facem parte din Campionatul OFC, vrem să facem parte din fotbalul important. Cred că în 10 ani, dacă ne menținem pe drumul pe care Federația îl vrea, nu există niciun motiv pentru care acest lucru să nu se întâmple.”

Țara speră să atragă cu această ocazie mai multă atenție asupra pericolelor schimbărilor climatice, cum ar fi creșterea nivelurilor mărilor, prin crearea echipei lor de fotbal. Federația a lansat deja primul tricou, cu speranța că jucătorii marshalezi o vor purta în meciul lor de debut, în vara anului 2024.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot