De ce angajatorii oferă o cafea în timpul interviului de angajare? Ce ascunde gestul?

06.12.2022
De ce angajatorii oferă o cafea în timpul interviului de angajare? Ce ascunde gestul?

Un interviu de angajare poate fi destul de stresant, mai ales atunci când discuția are loc cu viitorul șef. Sunt însă companii care apelează la un specialist în resurse umane pentru a găsi persoana potrivită la locul potrivit. În aceste cazuri, conversațiile sunt diferite față de una cu viitorul șef și pot fi foarte stresante cu diferite niveluri de testare.

Iată ce trebuie să știi despre un interviu de angajare

Specialiștii în resurse umane au diferite metode prin care testează nivelul de stres al viitorului angajat. Una din aceste metode presupune ridicarea bruscă a vocii pentru a vedea cum reacționează persoana în cauză. De aceea este bine ca acesta din urmă să rămână calm și să răspundă în continuare politicos la întrebări.

La un interviu de angajare persoanele care vor să obțină postul sunt puse să aștepte până ajung să vorbească cu un specialist în resurse umane sau chiar cu viitorul șef. De cele mai multe ori acestora le este testată răbdarea și modul cum cum reacționează în situații inedite. Așa se face că primul candidat care a ajuns la timp este ținut pe hol și luat următorul la interviu, iar la fiecare 10 minute i se transmite că urmează și el cât mai curând.

Totodată, se poate întâmpla ca specialistul în resurse umane să înceapă să îl ignore pe primul candidat doar pentru a vedea dacă acesta este interesat cu adevărat de job și rămâne până la final. În acest caz persoana în cauză poate să ceară să fie reprogramat interviul dacă timpul nu îi mai permite să rămână.

În unele companii selectarea angajaților se face și după ce aceștia răspund la o serie de întrebări ciudate, care nu au nimic de a face cu jobul de zi cu zi. În felul acesta este dezvăluită partea creativă și inedită a angajaților. În unele cazuri candidatul este prezentat colegilor, la finalul interviului, pentru a observa cum se descurcă în colectivitate.

Cafeaua și pixul cu „schepsis”

Unii angajatori țin foarte mult la felul cum o persoană se poartă în societate, iar în multe interviuri vor oferi angajatorilor o ceașcă de cafea și vor fi atenți la modul cum o bea și dacă lasă ceașca murdară după ce o consumă. Dacă nu se oferă să spele ceașca de cafea, candidatul are o bilă neagră pentru atitudinea sa negativă.

De asemenea, în timpul interviului angajatorul poate scăpa pixul pe jos pentru a vedea reacția candidatului, iar dacă acesta se grăbește să îl ridice de pe jos înseamnă că este o persoană de încredere. Așadar, un interviu de angajare se poate desfășura total diferit față de cum ți-ai imaginat, de aceea este indicat să îți păstrez calmul indiferent de situație și să răspunzi politicos la întrebări.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot