Cele mai întâlnite întrebări la interviurile de angajare

06.05.2022
Cele mai întâlnite întrebări la interviurile de angajare

Mulți dintre cei care sunt în căutarea unui nou loc de muncă au de trecut un prim test. Aceștia trebuie să participe la interviurile de angajare răspunzând la câteva întrebări care sunt adresate de către recrutor pentru a construi un profil al viitorului coleg.

Deoarece aceste întrebări de interviu sunt atât de frecvente, angajatorii sau cei de la resurse umane vor aștepta de la candidați să le poată răspundă fără probleme și fără ezitare.

Întrebările frecvente la interviurile de angajare

Una dintre cele mai importante părți ale pregătirii interviului este pregătirea de a răspunde eficient la întrebările pe care angajatorii le pun de obicei. În astfel de întâlniri nu este vorba despre furnizarea unor răspunsuri corecte, ci mai mult despre experiența, abilitățile și interesele candidatului. Iată câteva exemple.

„Spune-mi despre tine”

Aceasta este una dintre primele întrebări care probabil se vor pune. Candidatul trebuie sp fie pregătit să vorbească despre el și de ce este candidatul ideal pentru jobul vacant. Intervievatorul vrea să știe de ce este o persoană potrivită pentru post.

Ideale sunt răspunsurile despre propria persoană fără a oferi prea multe sau prea puține informații personale. Candidatul poate începe prin a împărtăși unele dintre interesele și experiențele personale care nu au legătură directă cu munca, cum ar fi un hobby preferat sau o scurtă descriere a locului în care a crescut, a educației și a ceea ce îl motivează.

„De ce ești cea mai bună persoană pentru job?”

Ești cel mai bun candidat pentru job? Managerul de angajare vrea să știe dacă participantul la interviu are toate calificările necesare. Acesta trebuie să fie pregătit să explice de ce este solicitantul care ar trebui angajat.

Răspunsul oferit ar trebui dat ca un argument de vânzare încrezător, concis și concentrat, care să explice ce are de oferit și de ce ar trebui să obțină postul. Acesta este un moment bun pentru a revizui calificările și cerințele din lista de locuri de muncă, astfel încât să poată crea un răspuns care să se alinieze cu ceea ce caută intervievatorul.

„De ce îți părăsești (sau ți-ai părăsit) locul de muncă?”

Candidatul trebuie să fie pregătit cu un răspuns la această întrebare. Va trebui să ofere un răspuns sincer și care să reflecte circumstanțele specifice, dar care să fie pozitiv. Chiar dacă renunță în circumstanțe dificile, acum nu este cel mai bun moment pentru a împărtăși ceea ce ar putea fi interpretat ca fiind prea multe informații cu intervievatorul.

Intervievatorul vrea să știe de ce viitorul posibil coleg a părăsit locul de muncă și de ce vrea să lucrezi pentru compania lor. Când este întrebat despre motivul pentru care trece de la poziția actuală, acesta trebuie să fie direct și concentrat pe viitor, mai ales dacă plecarea nu a fost în cele mai bune circumstanțe.

„Care sunt punctele forte ale tale?”

Aceasta este una dintre întrebările pe care angajatorii le pun aproape întotdeauna pentru a determina cât de calificat este un candidat pentru poziție. Când este întrebat despre punctele forte ale sale, este important să discute despre atributele care îl califică pentru acel loc de muncă specific și care îl vor diferenția de alți candidați.

„Care este cea mai mare slăbiciune a ta?”

O altă întrebare tipică pe care o vor pune intervievatorii este despre punctele slabe. Recomandarea este ca răspunsurile să se învârtă în jurul aspectelor pozitive ale abilităților ca angajat, transformând aparentele „slăbiciuni” în puncte forte.

Această întrebare este o oportunitate de a-i arăta managerului de angajare că persoana din fața lui este calificată pentru job. Pe lângă faptul că învață dacă are acreditările potrivite, managerul de angajare vrea să știe dacă poate face față provocărilor și poate învăța sarcini noi.

„Care sunt așteptările salariale?”

Întrebările despre bani sunt întotdeauna dificil de răspuns. Toți oamenii ar trebui să știe să-și valorizeze corect abilitățile și să nu se „vândă” prea ieftin, dar nici să nu se supraevalueze. În unele locații, angajatorilor le este interzis prin lege să pună întrebări despre istoricul salariilor, dar pot întreba care sunt așteptările salariale.

Este ideală o mică cercetare înainte de întâlnire, astfel încât persoana intervievată să fie pregătită să spună o sumă sau un interval salarial dacă i se cere. Există mai multe calculatoare de salariu online gratuite care pot oferi o estimare rezonabilă în funcție de titlul postului, angajator, experiență, abilități și locație.

Foto: depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Curiozități despre Marea Piramidă din Giza. Cât a durat construcția acesteia?
Marea Piramidă din Giza este un simbol al Egiptului și un reper pentru egipteni și nu numai. Această construcție este cea mai veche și cea mai mare piramidă din complexul piramidal Giza situat... citește tot
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Ce culoare are cerul pe alte planete?
Cerul privit de pe Pământ are culoarea albastră. Dacă această acțiune ar avea loc de pe altă planetă a Sistemului nostru solar, bolta cerească ar arăta cu totul altfel și ar avea altă... citește tot
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot