Cele mai întâlnite întrebări la interviurile de angajare

06.05.2022
Cele mai întâlnite întrebări la interviurile de angajare

Mulți dintre cei care sunt în căutarea unui nou loc de muncă au de trecut un prim test. Aceștia trebuie să participe la interviurile de angajare răspunzând la câteva întrebări care sunt adresate de către recrutor pentru a construi un profil al viitorului coleg.

Deoarece aceste întrebări de interviu sunt atât de frecvente, angajatorii sau cei de la resurse umane vor aștepta de la candidați să le poată răspundă fără probleme și fără ezitare.

Întrebările frecvente la interviurile de angajare

Una dintre cele mai importante părți ale pregătirii interviului este pregătirea de a răspunde eficient la întrebările pe care angajatorii le pun de obicei. În astfel de întâlniri nu este vorba despre furnizarea unor răspunsuri corecte, ci mai mult despre experiența, abilitățile și interesele candidatului. Iată câteva exemple.

„Spune-mi despre tine”

Aceasta este una dintre primele întrebări care probabil se vor pune. Candidatul trebuie sp fie pregătit să vorbească despre el și de ce este candidatul ideal pentru jobul vacant. Intervievatorul vrea să știe de ce este o persoană potrivită pentru post.

Ideale sunt răspunsurile despre propria persoană fără a oferi prea multe sau prea puține informații personale. Candidatul poate începe prin a împărtăși unele dintre interesele și experiențele personale care nu au legătură directă cu munca, cum ar fi un hobby preferat sau o scurtă descriere a locului în care a crescut, a educației și a ceea ce îl motivează.

„De ce ești cea mai bună persoană pentru job?”

Ești cel mai bun candidat pentru job? Managerul de angajare vrea să știe dacă participantul la interviu are toate calificările necesare. Acesta trebuie să fie pregătit să explice de ce este solicitantul care ar trebui angajat.

Răspunsul oferit ar trebui dat ca un argument de vânzare încrezător, concis și concentrat, care să explice ce are de oferit și de ce ar trebui să obțină postul. Acesta este un moment bun pentru a revizui calificările și cerințele din lista de locuri de muncă, astfel încât să poată crea un răspuns care să se alinieze cu ceea ce caută intervievatorul.

„De ce îți părăsești (sau ți-ai părăsit) locul de muncă?”

Candidatul trebuie să fie pregătit cu un răspuns la această întrebare. Va trebui să ofere un răspuns sincer și care să reflecte circumstanțele specifice, dar care să fie pozitiv. Chiar dacă renunță în circumstanțe dificile, acum nu este cel mai bun moment pentru a împărtăși ceea ce ar putea fi interpretat ca fiind prea multe informații cu intervievatorul.

Intervievatorul vrea să știe de ce viitorul posibil coleg a părăsit locul de muncă și de ce vrea să lucrezi pentru compania lor. Când este întrebat despre motivul pentru care trece de la poziția actuală, acesta trebuie să fie direct și concentrat pe viitor, mai ales dacă plecarea nu a fost în cele mai bune circumstanțe.

„Care sunt punctele forte ale tale?”

Aceasta este una dintre întrebările pe care angajatorii le pun aproape întotdeauna pentru a determina cât de calificat este un candidat pentru poziție. Când este întrebat despre punctele forte ale sale, este important să discute despre atributele care îl califică pentru acel loc de muncă specific și care îl vor diferenția de alți candidați.

„Care este cea mai mare slăbiciune a ta?”

O altă întrebare tipică pe care o vor pune intervievatorii este despre punctele slabe. Recomandarea este ca răspunsurile să se învârtă în jurul aspectelor pozitive ale abilităților ca angajat, transformând aparentele „slăbiciuni” în puncte forte.

Această întrebare este o oportunitate de a-i arăta managerului de angajare că persoana din fața lui este calificată pentru job. Pe lângă faptul că învață dacă are acreditările potrivite, managerul de angajare vrea să știe dacă poate face față provocărilor și poate învăța sarcini noi.

„Care sunt așteptările salariale?”

Întrebările despre bani sunt întotdeauna dificil de răspuns. Toți oamenii ar trebui să știe să-și valorizeze corect abilitățile și să nu se „vândă” prea ieftin, dar nici să nu se supraevalueze. În unele locații, angajatorilor le este interzis prin lege să pună întrebări despre istoricul salariilor, dar pot întreba care sunt așteptările salariale.

Este ideală o mică cercetare înainte de întâlnire, astfel încât persoana intervievată să fie pregătită să spună o sumă sau un interval salarial dacă i se cere. Există mai multe calculatoare de salariu online gratuite care pot oferi o estimare rezonabilă în funcție de titlul postului, angajator, experiență, abilități și locație.

Foto: depositphotos.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising