Care au fost cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile?

25.06.2021
Care au fost cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile?

De-a lungul anilor, organizațiile mafiote au controlat miliarde de euro și viețile a mii de oameni. Cu o structură bine organizată și un lider (capo di tutti capi) suprem, acestea s-au dezvoltat atât de mult încât au avut propriul „Sindicat Naţional al Crimei”.

Fiecare familie mafiotă avea un șef, iar toți membrii erau obligaţi să se supună. Aceste organizații mafiote se ocupau cu tot felul de activități infracționale, de la droguri, prostituție și jocuri ilegale de noroc până la cămătărie. Primele structuri mafiote au apărut în comunităţile săteşti, la începutul secolului al XVIII-lea, în regiunea Siciliei, răspândindu-se ulterior în Roma, Milano, Torino şi Napoli. Odată cu emigrările masive din Italia, mafia s-a extins în întreaga lume ajungând şi în Austria, Canada, Australia sau Statele Unite.

Cei mai puternici șefi ai mafiei

Lucky Luciano s-a născut, în anul 1897, în Sicilia și a crescut la New York. Acesta este considerat întemeietorul crimei organizate moderne din Statele Unite ale Americii, fiindcă a ajutat la crearea „Sindicatului Naţional al Crimei‟. Luciano a fost un lider în afacerile cu prostituție. Din cauza activităților ilegale, acesta a fost pus după gratii, în anul 1936, pentru 30 de ani. În 1946, Luciano a fost deportat înapoi în Italia, unde a reușit să își continue afacerile cu droguri. 20 de ani mai târziu, Lucky Luciano moare, în urma unui atac de cord suferit pe un aeroport din Napoli.

Lucky Luciano

John Gotti a fost considerat cel mai puternic șef al mafiei din Statele Unite ale Americii, din anii ’80. Acesta s-a născut în 1940, la New York, și toată lumea știa că are un comportament foarte dur. El a ordonat lovitura prin care a fost asasinat propriul său șef, în anul 1985, Paul Castellano, pentru a-i prelua afacerile ilegale. Acesta s-a ocupat cu cămătărie, droguri, prostituție și jocuri ilegale de noroc. Cu toate că a evadat de mai multe ori din închisoare, autoritățile au reușit în anul 1992 să îl pună după gratii pentru o serie de infracţiuni, inclusiv cinci acuzaţii de crimă. John Gotti a murit în anul 2002 de cancer la gât, într-o închisoare din Missouri.

John Gotti

Bugsy Siegel s-a născut în anul 1906 în Brooklyn, New York. Acesta a rămas cunoscut în istorie, în special, pentru faptul că își asasina singur victimele. Mafiotul s-a ocupat cu jocurile ilegale de noroc. Din nefericire pentru el, în noaptea de 20 iunie din 1947, a fost atacat în casa iubitei lui din Beverly Hills şi a fost ucis.

Bugsy Siegel

Vito Genovese a rămas în istorie pentru faptul că a dus mafia americană la un alt nivel. Acesta s-a născut în 1897 într-o provincie din Napoli, iar la adolescență s-a mutat în Manhattan, New York, unde a avut o legătură strânsă cu Lucky Luciano. Majoritatea operațiunilor sale ilegale s-a învârtit în jurul drogurilor. În anul 1958, Vito Genovese a intrat la închisoare, iar 11 ani mai târziu, a murit în urma unui atac de cord.

Vito Genovese

Al Capone a fost cel mai puternic șef al mafiei din Chicago, în perioada anilor 1925 – 1931. Acesta s-a născut în Brooklyn, în anul 1899, și încă de când era tânăr a avut un apetit pentru activitățile infracționale.

Al Capone

Al Capone era poreclit „Scarface” pentru că avea multe cicatrici pe față. Acestea le avea din vremea în care era angajat ca barman la gangsterul Frankie Yale. Capone a insultat o femeie, iar fratele acesteia l-a tăiat pe față. Cu toate că era de așteptat să ispășească o pedeapsă de lunga durată și chiar să-și găsească sfârșitul după gratii, Capone a murit la 8 ani după ce a fost eliberat, în anul 1947. Mafiotul avea obiceiul să trimită flori la înmormântările rivalilor săi. Se spune că la una dintre acestea a cheltuit nu mai puțin de 5.000 de dolari doar pentru flori și aranjamente florale.

Foto: Pexels.com și Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot