Câți oameni a ucis cel mai prolific asasin al Mafiei?

18.01.2021
Câți oameni a ucis cel mai prolific asasin al Mafiei?

Richard Kuklinski (11 aprilie, 1935 – 5 martie, 2006) a fost unul dintre cei mai mari asasini ai omenirii. Povestea vieții sale pare un scenariu de film de acțiune, însă realitatea a fost una crudă, fără happy end (final fericit), în care sute de oameni au fost omorâți. Kuklinski a fost un „hitman” (asasin plătit) și a lucrat pentru Mafia din New York și New Jersey.

Cine a fost Richard Kuklinski?

Deși nu a fost niciodată membru oficial al Mafiei, acesta a lucrat pentru diferite grupări mafiote, susținând că a ucis în numele lor peste 250 de oameni. Cei care l-au cunoscut cu adevărat susțin că acesta era un sociopat și omora oamenii din plăcere. La un moment dat, Kuklinski a fost întrebat dacă se consideră un asasin, iar răspunsul lui a fost: „Nu, sunt doar un ucigaș

Richard Kuklinski s-a născut în New Jersey, Statele Unite ale Americii. Mama sa, o femeie simplă, a trebuit să suporte bătăile și abuzurile soțului alcoolic. Se pare că bărbatul era violent inclusiv cu copilul său, pe care îl bătea cu coada de la mătură.

Odată cu trecerea anilor, Richard a observat că se simte bine și îi face plăcere să omoare animalele din cartier. Potrivit spuselor lui Kuklinski, la vârsta de 14 ani a făcut prima crimă, când a bătut, până la ultima suflare, un bărbat violent din cartier.

Ulterior, acesta a devenit cunoscut în numele infractorilor, iar la vârsta de 18 ani avea, deja, prima crimă făcută pentru bani. Pe la începutul anilor ’50, acesta a început să meargă la New York și să caute noi victime pe care să le ucidă. Kuklinski nu avea întotdeauna ținte clare și alegea oameni de pe stradă care pur și simplu îl enervau. Modalitatea prin care își omora victimele nu era întotdeauna la fel, ci depindea de dispoziția în care se afla, dar și de circumstanțe.

La începutul anilor ’60, Kuklinski deja era cunoscut în rândurile crimei organizate din New York și New Jersey și avusese mai multe operațiuni împreună cu liderul Roy DeMeo, care făcea parte din familia mafiotă Gambino. Pentru a nu fi prins de polițiști, bărbatul le tăia degetele victimelor sale ca să nu fie identificate. Dacă timpul îi permitea, acesta le scotea și dinții.

În anul 1988, a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce a fost condamnat pentru uciderea a doi membri ai bandei sale de spargeri și a altor doi asociați. În 2003, el a primit o pedeapsă suplimentară de 30 de ani, după ce a mărturisit că a ucis un ofițer de poliție care avea legături cu Mafia. El a primit porecla „Omul de gheață” de la autorități, după ce au descoperit că a înghețat cadavrul uneia dintre victimele sale în încercarea de a masca timpul morții. Printre asociații săi, Kuklinski era cunoscut sub numele de „armata cu un singur om” sau „Diavolul însuși”.

Vecinii nu au știut niciodată că trăiesc lângă un asasin

În anul 1961, Kuklinski s-a căsătorit cu Barbara, cu care a avut trei copii. Femeia nu a știut niciodată cu ce s-a ocupat soțul său. Cei doi s-au întâlnit când aceasta lucra drept secretară la una dintre afacerile de fațadă ale Mafiei.

În timpul căsniciei, Kuklinski a avut momente în care părea un soț iubitor și un tată grijuliu, însă trecea foarte ușor la o atitudine agresivă, în care își bătea soția și o amenința cu moartea dacă va decide să îl părăsească. Kuklinski și-a ținut separată viața socială de cea profesională și s-a lăudat tot timpul că nu a ucis copii sau femei. La el acasă, nu au fost văzuți niciodată persoane din crima organizată, iar de multe ori organiza grătare la care își invita vecinii.

Richard Kuklinski, alături de familia sa

În anii ’80, acesta a decis să își înființezi propria organizație criminală, moment în care a fost luat la ochi de autorități. Bărbatul a fost prins când unul dintre „prietenii săi” din Mafie a decis să poarte microfon, înregistrând o conversație în care Kuklinski vorbea despre o țintă care trebuia ucisă.

Într-o dimineață din anul 1986, în timp ce își servea micul dejun, polițiștii au înconjurat casa și l-au arestat. Soția panicată a cerut explicații, iar oamenii legii i-au spus simplu: „Soțul tău este ucigaș”

Richard Kuklinski a murit în anul 2006, iar în închisoare a acordat numeroase interviuri, lăudându-se că a primit 40.000 de dolari pentru uciderea lui Jimmy Hoffa, liderul de sindicat din New Jersey.

Foto: medium.com și serialkillershop.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising