Cum arată casa lui Al Capone astăzi?

04.10.2023
Cum arată casa lui Al Capone astăzi?

Mafia este partea sumbră a societății și fie că ne place sau nu există peste tot în lume. Din mafie fac parte oameni care aleg să nu respecte legile statului și se întorc împotriva acestuia. Adesea, singurele lucruri pe care le respectă sunt banii, familia, apropiații și afacerile. Cum arată casa celebrului Al Capone din Chicago, unul dintre cei mai cunoscuți mafioți din istorie?

Al Capone, o legendă a mafiei din SUA

Al Capone

Cine nu a auzit povești despre mafia din Italia, SUA sau chiar Japonia? În orașele mari ale lumii, pe lângă frumusețea care este promovată, există o lume subterană, care funcționeazădupă legi făcute de oameni interesanți și chiar de speriat. Unul dintre cei mai infami astfel de oameni s-a numit Al Capone. Pentru unii poate nu spune nimic, iar pentru alții este un nume care încă face pielea să tremure.

Acestas s-a născut în anul 1899, în New York, din părinți imigranți săraci, iar în timp a ajuns să își facă un nume în mafie. Nu doar că a devenit cunoscut, ci a ajuns să fie recunoscut ca fiind cel mai infam gangster din istoria Americii. În anii ’20, în perioada apogeului prohibiției, afacerile acestuia privind contrabanda, prostituția și jocurile de noroc dominau scena crimei organizate.

Al Capone a fost responsabil pentru multe acte de violență, brutale, chiar împotriva altor gangsteri. Poate una dintre cele mai incredibile acțiuni a fost Masacrul de Sfântul Valentin din anul 1929, când a ordonat executarea a 7 rivali. Cu toate că nu a fost niciodată acuzat pentru fraudă, acesta a fost adus în fața justiției pentru evaziune fiscală.

Cu toată puterea și influența avută, autoritățile și-au făcut treaba și au reușit să-l închidă pe unul dintre cei mai periculoși gangsteri din istorie. A fost trimis la celebra închisoare Alcatraz, unde i s-au acutizat problemele de sănătate. După aproape 7 ani, a fost eliberat din închisoare și trimis într-un spital de boli mintale, unde sănătatea i s-a deteriorat rapid. A murit în urma unui stop cardiac pe data de 25 ianuarie 1947.

Casa celebrului mafiot american

Al Capone a avut de-a lungul carierei sale mai multe locuințe, dar una dintre ele a rămas în sufletul său. Înainte de a deveni cunoscut pentru fărădelegile lui, acesta a locuit într-o casă obișnuită din Chicago. O locuință pe care a împărțit-o cu soția și mama sa, în cartierul Park Manor din Chicago.

Pare greu de crezut, dar locuința a fost de vânzare pentru mai mult timp. Casa de puțin peste 260 metri pătrați a putut fi cumpărată pentru suma de 109.900 de dolari.

Deținută de soția sa Mae și de mama sa, Theresa, casa a găzduit mai târziu înmormântarea lui Frank Capone, fratele gangsterului, în 1924, înainte ca Theresa Capone să moară în aceeași casă, 30 de ani mai târziu.

Foto: Eu.usatoday.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot