De ce americanii își construiesc casele din lemn? De ce nu au gard la case?

15.02.2023
De ce americanii își construiesc casele din lemn? De ce nu au gard la case?

În Statele Unite ale Americii, construcția caselor din lemn este o tradiție veche de secole. Unul dintre principalele motive pentru care americanii își construiesc casele din lemn este disponibilitatea materialului. Pădurile din America de Nord sunt bogate și în mod constant regenerabile, iar lemnul este o resursă durabilă. Totuși, există și alte motive pentru care americanii aleg acest material în construirea locuințelor.

Lemnul la americani, cel mai folosit material de construcție

Cine nu a văzut măcar o dată un film turnat la Hollywood? În pelicule apar, de cele mai multe ori, celebrele case americane construite aproape în toalitate din lemn. Acesta este un material extrem de ieftin și la îndemâna oricum și de aceea americanii optează pentru tradiționalul lemn.

O altă motivare este costul relativ mai mic al construcției din lemn comparativ cu alte materiale, precum cărămida sau betonul. De asemenea, procesul de construcție poate fi mai rapid, mai ales în cazul caselor prefabricate din lemn.

Un alt avantaj al construcției din lemn este acela că lemnul este un material ușor, ceea ce facilitează transportul și manipularea sa în timpul construcției. De asemenea, lemnul are o bună izolație termică, ceea ce poate reduce costurile cu încălzirea și răcirea locuinței.

În plus, casele din lemn sunt considerate a fi mai durabile și mai rezistente la cutremure și la alte dezastre naturale. Lemnul poate fi flexibil și poate absorbi șocurile, reducând astfel riscul de daune majore.

Casa din lemn poate fi personalizată după gustul și nevoile proprietarului, având astfel un aspect unic și personalizat. De asemenea, lemnul poate fi tratat pentru a rezista la insecte și la foc. Casele construite din cărămidă sunt considerate un adevărat lux în Statele Unite ale Americii.

În concluzie, de ani buni americanii continuă să construiască casele din lemn datorită disponibilității și durabilității materialelor, costului relativ scăzut, ușurinței în procesul de construcție și aspectului personalizabil al casei.

De ce americanii nu au gard la case?

Un alt aspect tipic „americănesc” este faptul că, de obicei, casele nu sunt împrejmuite de un gard. Dacă privim imaginile din suburbii americane, observăm că mulți proprietari de case nu au garduri în jurul proprietăților lor. Aceasta poate fi o surpriză pentru cei din alte țări care consideră gardurile ca fiind necesare pentru a-și proteja proprietatea și intimitatea.

Unul dintre motivele pentru care americanii nu au garduri este că, în multe comunități, locuințele sunt construite cu un spațiu considerabil între ele, ceea ce asigură o oarecare intimitate și separare între proprietăți.

De asemenea, în multe zone, există legi care restricționează înălțimea și tipul gardului, ceea ce poate face construirea unui gard destul de dificilă saul sau costisitoare. În unele cazuri, se poate obține permisiunea pentru a construi un gard, dar acesta trebuie să respecte anumite standarde și restricții.

Un alt motiv pentru lipsa gardurilor în unele zone este că proprietarii de case doresc să aibă o vedere mai largă și o senzație de deschidere. În plus, o casă fără gard poate fi mai prietenoasă cu mediul, întrucât permite ca animalele să se miște liber prin cartier și poate promova un sentiment de comunitate între vecini.

Totuși, există și cazuri în care proprietarii de case aleg să construiască garduri pentru a-și proteja proprietatea sau intimitatea, mai ales în zone cu trafic intens sau în apropierea zonelor publice.

Foto: Pexels.com

 

 

Tags:
Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Ce a pățit o româncă după ce a cumpărat un câine de rasă de pe...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising