De ce americanii își construiesc casele din lemn? De ce nu au gard la case?

15.02.2023
De ce americanii își construiesc casele din lemn? De ce nu au gard la case?

În Statele Unite ale Americii, construcția caselor din lemn este o tradiție veche de secole. Unul dintre principalele motive pentru care americanii își construiesc casele din lemn este disponibilitatea materialului. Pădurile din America de Nord sunt bogate și în mod constant regenerabile, iar lemnul este o resursă durabilă. Totuși, există și alte motive pentru care americanii aleg acest material în construirea locuințelor.

Lemnul la americani, cel mai folosit material de construcție

Cine nu a văzut măcar o dată un film turnat la Hollywood? În pelicule apar, de cele mai multe ori, celebrele case americane construite aproape în toalitate din lemn. Acesta este un material extrem de ieftin și la îndemâna oricum și de aceea americanii optează pentru tradiționalul lemn.

O altă motivare este costul relativ mai mic al construcției din lemn comparativ cu alte materiale, precum cărămida sau betonul. De asemenea, procesul de construcție poate fi mai rapid, mai ales în cazul caselor prefabricate din lemn.

Un alt avantaj al construcției din lemn este acela că lemnul este un material ușor, ceea ce facilitează transportul și manipularea sa în timpul construcției. De asemenea, lemnul are o bună izolație termică, ceea ce poate reduce costurile cu încălzirea și răcirea locuinței.

În plus, casele din lemn sunt considerate a fi mai durabile și mai rezistente la cutremure și la alte dezastre naturale. Lemnul poate fi flexibil și poate absorbi șocurile, reducând astfel riscul de daune majore.

Casa din lemn poate fi personalizată după gustul și nevoile proprietarului, având astfel un aspect unic și personalizat. De asemenea, lemnul poate fi tratat pentru a rezista la insecte și la foc. Casele construite din cărămidă sunt considerate un adevărat lux în Statele Unite ale Americii.

În concluzie, de ani buni americanii continuă să construiască casele din lemn datorită disponibilității și durabilității materialelor, costului relativ scăzut, ușurinței în procesul de construcție și aspectului personalizabil al casei.

De ce americanii nu au gard la case?

Un alt aspect tipic „americănesc” este faptul că, de obicei, casele nu sunt împrejmuite de un gard. Dacă privim imaginile din suburbii americane, observăm că mulți proprietari de case nu au garduri în jurul proprietăților lor. Aceasta poate fi o surpriză pentru cei din alte țări care consideră gardurile ca fiind necesare pentru a-și proteja proprietatea și intimitatea.

Unul dintre motivele pentru care americanii nu au garduri este că, în multe comunități, locuințele sunt construite cu un spațiu considerabil între ele, ceea ce asigură o oarecare intimitate și separare între proprietăți.

De asemenea, în multe zone, există legi care restricționează înălțimea și tipul gardului, ceea ce poate face construirea unui gard destul de dificilă saul sau costisitoare. În unele cazuri, se poate obține permisiunea pentru a construi un gard, dar acesta trebuie să respecte anumite standarde și restricții.

Un alt motiv pentru lipsa gardurilor în unele zone este că proprietarii de case doresc să aibă o vedere mai largă și o senzație de deschidere. În plus, o casă fără gard poate fi mai prietenoasă cu mediul, întrucât permite ca animalele să se miște liber prin cartier și poate promova un sentiment de comunitate între vecini.

Totuși, există și cazuri în care proprietarii de case aleg să construiască garduri pentru a-și proteja proprietatea sau intimitatea, mai ales în zone cu trafic intens sau în apropierea zonelor publice.

Foto: Pexels.com

 

 

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot