David Popovici sau delfinul? Care este mai rapid pe distanța de 100 de metri?

17.08.2022
David Popovici sau delfinul? Care este mai rapid pe distanța de 100 de metri?

Românul David Popovici este cel mai rapid înotător din lume. Pe data de 14 august 2022, bucureșteanul a doborât recordul mondial la 100 de metri liber, la CE de natație de la Roma, Italia. David Popovici a înotat cei 100 de metri în 46 de secunde și 86 de sutimi, fiind cu 5 sutimi de secundă mai rapid decât brazilianul Cesar Cielo Filho, care stabilise în anul 2009 recordul mondial al acestei probe cu timpul de 46 de secunde și 91 de sutimi. 

David Popovici este rege al natației!” sau „Este singur pe planeta sa” sau „David este extraterestru” sunt doar câteva dintre elogiile aduse de marile publicații ale lumii pentru înotătorul român. Totuși, deși este cel mai rapid din lume, David nu i-a uimit pe toți românii. Astfel, pe Facebook, un bărbat pe nume Radu Cristescu a notat deloc impresionat de triumful lui David: „Și oricum, e cel mai rapid înotător om. Un delfin îl spulberă!”.

Site-ul shtiu.ro a dat frâu liber imaginației și și-a imaginat o cursă pe distanța de 100 de metri între David Popovici și… un delfin. Puțini sunt cei care știu că anumite specii de delfini sunt capabile să înoate cu viteze de până la 50 de km/h. Cercetătorii au studiat delfinii și au ajuns la concluzia că aceste animale ar putea înota și mai repede, dar sunt limitate de terminațile nervoase din coadă. Dacă înoată mult prea rapid, aceste animale simt durere, notează newscientist.com.

David versus delfin

La un calcul rapid, David a parcurs 100 de metri în 46,86 de secunde. Asta înseamnă că fabulosul sportiv român a înotat cu 7,83 de km/h. Așadar, o întrecere între David și un delfin ar fi nu doar inegală, ci o adevărată utopie. Un delfin este de șapte ori mai rapid decât cel mai rapid om din lume în apă.

„David știe cum să își păstreze ritmul și să își conserve energia. Asta îl face un înotător foarte bun și în proba de 200 de metri. Îmi amintește de Michael Phelps când era tânăr. Au un fizic asemănător. Este slab. Nu are multă masă musculară. Asta a spus și el: sunt o legendă slabă. Generează viteză, pentru că se reduce din greutate, iar acesta este cel mai bun mod să înoți. Nu trebuie să te folosești doar de putere” (Robert Bowman, antrenorul lui Michael Phelps)

Totuși, când vine vorba despre animale marine, peștele cu vela este „Regele”. Acesta atinge viteze de până la 110 de km/h, scrie digi-animalworld.tv. Peștele are pe spate o aripă imponzantă pe care o deschide când se simte amenințat și trăiește în apele subtropicale și tropicale ale oceanelor Atlantic, Indian și Pacific.

Curiozități despre delfini:

 

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot
De ce nu sunt burgerii sănătoși?
De ce nu sunt burgerii sănătoși?
Burgerii sunt apreciați și consumați de foarte mulți oameni. Acest preparat culinar poate fi savurat cu ușurință mai peste tot, fiindcă este o mâncare de tip fast-food. Din păcate, burgerii... citește tot
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
Zidul Berlinului, care timp de decenii a divizat nu doar un oraș, ci o țară întreagă, a căzut în noiembrie 1989. Evenimentul a fost unul istoric și a demonstrat responsabilitatea și... citește tot