Curiozități despre pompieri. În cât timp trebuie să se echipeze în caz de alarmă?

25.11.2022
Curiozități despre pompieri. În cât timp trebuie să se echipeze în caz de alarmă?

Incendiile au existat de când lumea, drept pentru care societatea modernă a înființat instituția numită „Pompieri”. Oamenii care lucrează aici sunt adevărați eroi, fiindcă își pun în pericol propria viață pentru a salva de la moarte alte persoane. Iată câteva curiozități despre acești oameni care merită respectul întregii societăți.

Lucruri mai puțin știute despre pompieri

1. În Germania, chiar și cele mai mici sate au un departament de pompieri voluntari, cunoscut sub numele de „Freiwillige Feuerwehr”.

2. Benjamin Franklin este responsabil pentru prima companie de pompieri din Philadelphia, departamentul fiind cunoscut sub numele de „Brigada de găleți a lui Benjamin Franklin”.

3. Un pompier are nevoie de minim 100 de ore de antrenament pentru a face față pe teren.

4. Pompierii trebuie să se echipeze în mai puțin de două minute atunci când se dă alarma de incendiu, conform normelor.

5. În Statele Unite ale Americii există peste 1,1 milioane de pompieri.

6. Potrivit datelor oficiale, la nivel mondial 7% dintre pompieri sunt femei. Prima femeie din lume care a lucrat ca pompier a fost americanca Molly Williams.

7. Primul departament oficial de pompieri din SUA a fost fondat în Boston, în 1678.

8. Chile este singura țară din lume unde toți pompierii sunt voluntari. Acest lucru înseamnă că nimeni nu este plătit pentru munca depusă, potrivit seriousfacts.com.

9. În mod surprinzător, la nivel mondial, aproximativ 100 de pompieri sunt arestați în fiecare an fiindcă au declanșat un incendiu.

10. Majoritatea pompierilor au și certificat de paramedic.

11. Orice persoană care vrea să devină pompier trebuie să aibă minim 18 ani și să treacă anumite teste fizice și psihice.

12. În Statele Unite ale Americii există un incendiu la fiecare 33 de secunde.

13. Primul departament de pompieri din lume a fost înființat în Roma de către Marcus Licinius Crassus (115 – 53 înainte de Hristos).

14. În anul 2015, în Franța 9% dintre pompieri erau femei.

15. Departamentul de pompieri din Tokyo, Japonia, este al doilea cel mai mare din lume. În anul 2015, acesta avea 18.700 de pompieri.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot