Curiozități despre insula Lefkada din Grecia

23.08.2022
Curiozități despre insula Lefkada din Grecia

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanță. Vechea Eladă are în componența sa mai multe insule, unele mai frumoase ca altele. Dintre acestea se remarcă insula Lefkada, unde parcă natura și climă s-au vorbit pentru a crea un colț de rai în inima Mării Ionice.

Lucruri mai puțin știute despre insula Lefkada

1. Numele insulei a fost dat de la stânca albă din zonă. Peste tot în partea de sud a regiunii, veți găsi stânci Lefkos, de unde insula și-a luat numele. Acestea au o istorie îndelungată, iar frumusețea lor este una aparte, fiind o adevărată atracție turistică.

2. De-a lungul timpului pe insulă au dominat regulile venețiene și otomane. Insula Lefkada a fost sub stăpânirea venețienilor din 1500 până în 1503. În această perioadă, a fost dus un război între venețieni și otomani pentru controlul acestei zone. În urma unui tratat de pace, aceștia au cedat insula turcilor, însă aproximativ 200 de ani mai târziu, războiul a izbucnit din nou. După un asediu de 16 zile, otomanii au renunțat la această regiune, considerând că face parte din insulele Ionice, care erau controlate de venețieni.

3. Poetul grec Homer a avut o legătură specială cu insula Lefkada. Istoricii au descoperit că operele lui Homer sunt strâns legate de această zonă. În Odiseea, care este una dintre cele mai populare lucrări ale poetului, Homer a menționat un loc numit Itaca. După ani de cercetări s-a descoperit că această locație era de fapt insula Lefkada. Aceasta este, de altfel, singura insulă conectată la continent printr-o șosea.

4. Muzeul Arheologic din Lefkada te transpune în timp. Insula are o istorie bogată unde cultura și tradițiile locale au fost păstrate, de-a lungul timpului. Unul dintre cele mai interesante locuri de văzut din această regiune este Muzeul Arheologic. Locația este plină de artefacte valoroase care te vor impresiona. Sunt patru camere în total, iar fiecare dintre ele este plină cu materiale prețioase, inclusiv oale, figuri, sculpturi și unelte antice.

5. Navigația și sporturile nautice. Pasionații de navigație și sporturi nautice pot apela la profesioniștii din zonă pentru a-și îndeplini visul. Activitățile în aer liber pot cuprinde caiac-canoe, skijet, windsurfing, kitesurfing și multe altele. Pentru majoritatea turiștilor, acestea sunt simbolul distracției și aventurii oferite pe această insulă, potrivit top-facts.com.

Lefkada (greacă Λευκάδα), Lefkas sau Leucada, este o insulă grecească în Marea Ionică, legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod. Capitala, Lefkada, se află în nordul insulei și este la doar 20 minute distanță de aeroportul Preveza, conform Wikipedia.org.

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot
De ce nu sunt burgerii sănătoși?
De ce nu sunt burgerii sănătoși?
Burgerii sunt apreciați și consumați de foarte mulți oameni. Acest preparat culinar poate fi savurat cu ușurință mai peste tot, fiindcă este o mâncare de tip fast-food. Din păcate, burgerii... citește tot
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
De ce este Gorbaciov responsabil de căderea ZiduluI Berlinului?
Zidul Berlinului, care timp de decenii a divizat nu doar un oraș, ci o țară întreagă, a căzut în noiembrie 1989. Evenimentul a fost unul istoric și a demonstrat responsabilitatea și... citește tot