Curiozități despre insula Lefkada din Grecia

23.08.2022
Curiozități despre insula Lefkada din Grecia

Grecia este una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru vacanță. Vechea Eladă are în componența sa mai multe insule, unele mai frumoase ca altele. Dintre acestea se remarcă insula Lefkada, unde parcă natura și climă s-au vorbit pentru a crea un colț de rai în inima Mării Ionice.

Lucruri mai puțin știute despre insula Lefkada

1. Numele insulei a fost dat de la stânca albă din zonă. Peste tot în partea de sud a regiunii, veți găsi stânci Lefkos, de unde insula și-a luat numele. Acestea au o istorie îndelungată, iar frumusețea lor este una aparte, fiind o adevărată atracție turistică.

2. De-a lungul timpului pe insulă au dominat regulile venețiene și otomane. Insula Lefkada a fost sub stăpânirea venețienilor din 1500 până în 1503. În această perioadă, a fost dus un război între venețieni și otomani pentru controlul acestei zone. În urma unui tratat de pace, aceștia au cedat insula turcilor, însă aproximativ 200 de ani mai târziu, războiul a izbucnit din nou. După un asediu de 16 zile, otomanii au renunțat la această regiune, considerând că face parte din insulele Ionice, care erau controlate de venețieni.

3. Poetul grec Homer a avut o legătură specială cu insula Lefkada. Istoricii au descoperit că operele lui Homer sunt strâns legate de această zonă. În Odiseea, care este una dintre cele mai populare lucrări ale poetului, Homer a menționat un loc numit Itaca. După ani de cercetări s-a descoperit că această locație era de fapt insula Lefkada. Aceasta este, de altfel, singura insulă conectată la continent printr-o șosea.

4. Muzeul Arheologic din Lefkada te transpune în timp. Insula are o istorie bogată unde cultura și tradițiile locale au fost păstrate, de-a lungul timpului. Unul dintre cele mai interesante locuri de văzut din această regiune este Muzeul Arheologic. Locația este plină de artefacte valoroase care te vor impresiona. Sunt patru camere în total, iar fiecare dintre ele este plină cu materiale prețioase, inclusiv oale, figuri, sculpturi și unelte antice.

5. Navigația și sporturile nautice. Pasionații de navigație și sporturi nautice pot apela la profesioniștii din zonă pentru a-și îndeplini visul. Activitățile în aer liber pot cuprinde caiac-canoe, skijet, windsurfing, kitesurfing și multe altele. Pentru majoritatea turiștilor, acestea sunt simbolul distracției și aventurii oferite pe această insulă, potrivit top-facts.com.

Lefkada (greacă Λευκάδα), Lefkas sau Leucada, este o insulă grecească în Marea Ionică, legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod. Capitala, Lefkada, se află în nordul insulei și este la doar 20 minute distanță de aeroportul Preveza, conform Wikipedia.org.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot