Curiozități despre Al Doilea Război Mondial. Care au fost cei mai periculoși militari?

30.06.2022
Curiozități despre Al Doilea Război Mondial. Care au fost cei mai periculoși militari?

Al Doilea Război Mondial a fost cel mai sângeros conflict din istoria umanității. Datele oficiale arată că între 50 și 85 de milioane de oameni și-au pierdut viața în acea perioadă. Cel de-Al Doilea Război Mondial a durat 6 ani, din 1939 până în 1945, perioadă în care au avut loc mai multe evenimente care au rămas în istorie.

Lucruri mai puțin știute despre cel de-Al Doilea Război Mondial

1. Al Doilea Război Mondial a început când Polonia a fost invadată de Germania nazistă, la ordinul lui Adolf Hitler, pe data de 1 septembrie 1939.

2. Aproximativ 1,5 milioane de copii și-au pierdut viața în Holocaust, dintre care 1,2 milioane erau evrei, iar restul țigani.

3. Germania a avut cel mai mare număr de victime, peste 21 de milioane de oameni.

4. Deși 600.000 de evrei au făcut parte din forțele armate ale SUA în timpul conflictului mondial, doar doi au supraviețuit pentru a primi „Medalia de Onoare”.

5. Cea mai sângeroasă bătălie din Statele Unite ale Americii a fost „Battle of the Bulge”, care a dus la moartea a 80.000 de persoane.

6. Naziștii au folosit „lagărele de concentrare” pentru a extermina milioane de evrei cu un gaz amestecat cu pesticid, numit Zyklon-B. Germanii au ucis aproximativ 12 milioane de oameni, dintre care 6 milioane erau evrei.

7. Hitler a proiectat steagul nazist. Roșu a reprezentat ideea socială a nazismului, albul pentru naționalism și svastica neagră pentru lupta omului arian.

8. Din cauza raționalizării alimentelor în timpul conflictului mondial, deficitul de ciocolată a dus la inventarea Nutellei.

9. Înainte de începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, Germania era condusă de Adolf Hitler, care dorea să conducă întreaga Europă.

10. Suedia, Elveția și Spania au rămas neutre pe timpul conflictului și nu s-au alăturat nici uneia din cele două mari alianțe.

11. După cel de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite ale Americii au făcut o ofertă de a cumpăra Groenlanda pentru 100.000.000 de dolari, însă Danemarca nu a fost de acord.

12. Unii dintre cei mai periculoși militari care au luptat în Al Doilea Război Mondial au fost lunetiştii finlandezi.

13. „Amerika” a fost numele trenului privat cu care a călătorit Adolf Hitler.

14. Din 1940 până în 1945, bugetul militar al SUA a crescut de la 1,9 miliarde USD la 59,8 miliarde USD.

15. Britanicii s-au folosit de lumini artificiale pentru a indica mișcarea trupelor inamice în timpul bătăliilor pe timp de noapte.

16. Cu toate că cel de-Al Doilea Război Mondial s-a terminat de ceva vreme, Rusia și Japonia nu au încheiat nici acum un tratat de pace.

17. În Grădina Zoologică din Berlin a fost doar un elefant și a fost ucis de prima bombă aruncată de Aliați asupra orașului german.

18. Hitler a executat în jur de 84 de generali germani în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

19. Germania a declarat oficial război unei singure națiuni, Statele Unite ale Americii.

20. Nepotul lui Adolf Hitler, William Hitler a fost în marina americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. După terminarea conflictului acesta și-a schimbat numele, potrivit seriousfacts.com.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot