Cum voia Nicolae Ceaușescu să domine lumea?

16.08.2022
Cum voia Nicolae Ceaușescu să domine lumea?

Nicolae Ceaușescu a condus România din postura de Președinte din 1974 și până în decembrie 1989 și a fost Secretar General al PCR din 11 iulie 1965 și până în decembrie 1989. Fostul lider comunist a făurit societatea socialistă după concepția sa și avea planuri mari pentru țara noastră pe plan internațional.

Ion Mihai Pacepa a fost adjunct al Departamentului de Informaţii Externe (DIE) a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceaușescu. Acesta a scris în cartea sa intitulată „Orizonturi Roșii” despre planurile liderului comunist peste hotare și cum dorea să trimită agenți secreți peste tot în lume.

Ca în multe alte domenii, în care România deţine supremaţia, partidul nostru comunist şi-a format şi dezvoltat propriul său concept original asupra serviciile de informaţii tehnologice, cu câţiva ani în urmă. Ele s-au dovedit a fi susbtanţial superioare celor pe care le-am moştenit de la Moscova, i-ar fi spus Ceaușescu lui Pacepa la un moment dat, potrivit evz.ro.

Spionajul românesc era pe podium la nivel internațional

Potrivit lui Pacepa, în anii ’70, spionajul românesc era atât de avansat încât era în top trei la nivel mondial. Numărul agenților secreți în străinătate era într-o continuă creștere, oamenii fiind foarte bine pregătiți în acest domeniu. Drept urmare, fostul lider comunist avea de gând să înființeze un serviciu independent pe care să îl numească „Brigada SD”.

Nicolae Ceaușescu visa ca cei peste 600 de mii de români aflați peste granițe să devină agenți secreți și să lucreze pentru Partidul Comunist Român. O adevărată utopie.

Avem peste 600.000 de români care trăiesc în Occident, cei mai mulţi în America. Detroit şi Cleveland sunt cele mai mari oraşe româneşti, în afară de Bucureşti. Şi mai avem o grămadă de germani care trăiesc în Germania Federală, care sunt fie născuţi în România, fie de origine română. Trebuie să-i transformăm pe toţi, unul către unul, în patrioţi care luptă pentru ţara lor în străinătate, în soldaţi aflaţi în serviciul Partidului Comunist Român, ar fi spus dictatorul, potrivit cărții scrise de Ion Mihai Pacepa, notează Fanatik.ro.

Din fericire, dorința dictatorului nu a putut fi pusă în practică. Nicolae Ceaușescu a fost ucis împreună cu Elena Ceaușescu pe data de 25 decembrie 1989 astfel că toate planurile sale mărețe au devenit istorie.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
De ce bijuteriile handmade sunt de efect? Ce au în plus față de bijuteriile obișnuite?
Contrar așteptărilor, în era actuală a tehnologiei avansate și a producției în masă, bijuteriile handmade câștigă tot mai mult teren în preferințele consumatorilor. Această revenire la... citește tot
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
Gestul care îți poate salva viața! De ce este bine să dormi cu ușa închisă la dormitor?
E clar, oamenii se împart în două mari categorii: cei care dorm cu ușa închisă la dormitor și cei care aleg să o lase deschisă. Nu multă lume se gândește la faptul că acest gest aparent... citește tot
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Biden este „copil” pe lângă cel mai bătrân președinte din istoria lumii. Avea 98 de ani când era la cârma țării sale!
Pe data de 25 aprilie 2019, la vârsta de 77 de ani, Joe Biden și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2020. Acesta a devenit în 2021 al 46-lea președinte al Statelor Unite și... citește tot