Cum voia Nicolae Ceaușescu să domine lumea?

16.08.2022
Cum voia Nicolae Ceaușescu să domine lumea?

Nicolae Ceaușescu a condus România din postura de Președinte din 1974 și până în decembrie 1989 și a fost Secretar General al PCR din 11 iulie 1965 și până în decembrie 1989. Fostul lider comunist a făurit societatea socialistă după concepția sa și avea planuri mari pentru țara noastră pe plan internațional.

Ion Mihai Pacepa a fost adjunct al Departamentului de Informaţii Externe (DIE) a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceaușescu. Acesta a scris în cartea sa intitulată „Orizonturi Roșii” despre planurile liderului comunist peste hotare și cum dorea să trimită agenți secreți peste tot în lume.

Ca în multe alte domenii, în care România deţine supremaţia, partidul nostru comunist şi-a format şi dezvoltat propriul său concept original asupra serviciile de informaţii tehnologice, cu câţiva ani în urmă. Ele s-au dovedit a fi susbtanţial superioare celor pe care le-am moştenit de la Moscova, i-ar fi spus Ceaușescu lui Pacepa la un moment dat, potrivit evz.ro.

Spionajul românesc era pe podium la nivel internațional

Potrivit lui Pacepa, în anii ’70, spionajul românesc era atât de avansat încât era în top trei la nivel mondial. Numărul agenților secreți în străinătate era într-o continuă creștere, oamenii fiind foarte bine pregătiți în acest domeniu. Drept urmare, fostul lider comunist avea de gând să înființeze un serviciu independent pe care să îl numească „Brigada SD”.

Nicolae Ceaușescu visa ca cei peste 600 de mii de români aflați peste granițe să devină agenți secreți și să lucreze pentru Partidul Comunist Român. O adevărată utopie.

Avem peste 600.000 de români care trăiesc în Occident, cei mai mulţi în America. Detroit şi Cleveland sunt cele mai mari oraşe româneşti, în afară de Bucureşti. Şi mai avem o grămadă de germani care trăiesc în Germania Federală, care sunt fie născuţi în România, fie de origine română. Trebuie să-i transformăm pe toţi, unul către unul, în patrioţi care luptă pentru ţara lor în străinătate, în soldaţi aflaţi în serviciul Partidului Comunist Român, ar fi spus dictatorul, potrivit cărții scrise de Ion Mihai Pacepa, notează Fanatik.ro.

Din fericire, dorința dictatorului nu a putut fi pusă în practică. Nicolae Ceaușescu a fost ucis împreună cu Elena Ceaușescu pe data de 25 decembrie 1989 astfel că toate planurile sale mărețe au devenit istorie.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Cele mai bune glume de pe Internet după maneaua de la concertul Coldplay | Maneliștii vin la sfârșit, nu la început
Mult așteptatul concert Coldplay de la București a început cu stângul. Un cântăreț de manele pe nume Babasha a fost invitat să cânte alături de solistul trupei, iar publicul l-a huiduit. Ba... citește tot
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul în pădure?
Cui nu-i plac drumețiile prin pădure, aerul curat, conectarea cu natura? Din păcate, o ieșire în natură este, de multe ori, periculoasă, iar cea mai mare primejdie o reprezintă animalele... citește tot
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Cât de rapid era Bruce Lee? Ce viteză de reacție avea? De câte ori putea să lovească în 1,5 secunde?
Bruce Lee a fost, cu siguranță, unul dintre cei mai rapizi oameni care au trăit pe Terra. Și nu rapid ca viteză de deplasare, ci rapid ca timp de reacție. Dar, cât de rapid era cel poreclit... citește tot