Cum voia Nicolae Ceaușescu să domine lumea?

16.08.2022
Cum voia Nicolae Ceaușescu să domine lumea?

Nicolae Ceaușescu a condus România din postura de Președinte din 1974 și până în decembrie 1989 și a fost Secretar General al PCR din 11 iulie 1965 și până în decembrie 1989. Fostul lider comunist a făurit societatea socialistă după concepția sa și avea planuri mari pentru țara noastră pe plan internațional.

Ion Mihai Pacepa a fost adjunct al Departamentului de Informaţii Externe (DIE) a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceaușescu. Acesta a scris în cartea sa intitulată „Orizonturi Roșii” despre planurile liderului comunist peste hotare și cum dorea să trimită agenți secreți peste tot în lume.

Ca în multe alte domenii, în care România deţine supremaţia, partidul nostru comunist şi-a format şi dezvoltat propriul său concept original asupra serviciile de informaţii tehnologice, cu câţiva ani în urmă. Ele s-au dovedit a fi susbtanţial superioare celor pe care le-am moştenit de la Moscova, i-ar fi spus Ceaușescu lui Pacepa la un moment dat, potrivit evz.ro.

Spionajul românesc era pe podium la nivel internațional

Potrivit lui Pacepa, în anii ’70, spionajul românesc era atât de avansat încât era în top trei la nivel mondial. Numărul agenților secreți în străinătate era într-o continuă creștere, oamenii fiind foarte bine pregătiți în acest domeniu. Drept urmare, fostul lider comunist avea de gând să înființeze un serviciu independent pe care să îl numească „Brigada SD”.

Nicolae Ceaușescu visa ca cei peste 600 de mii de români aflați peste granițe să devină agenți secreți și să lucreze pentru Partidul Comunist Român. O adevărată utopie.

Avem peste 600.000 de români care trăiesc în Occident, cei mai mulţi în America. Detroit şi Cleveland sunt cele mai mari oraşe româneşti, în afară de Bucureşti. Şi mai avem o grămadă de germani care trăiesc în Germania Federală, care sunt fie născuţi în România, fie de origine română. Trebuie să-i transformăm pe toţi, unul către unul, în patrioţi care luptă pentru ţara lor în străinătate, în soldaţi aflaţi în serviciul Partidului Comunist Român, ar fi spus dictatorul, potrivit cărții scrise de Ion Mihai Pacepa, notează Fanatik.ro.

Din fericire, dorința dictatorului nu a putut fi pusă în practică. Nicolae Ceaușescu a fost ucis împreună cu Elena Ceaușescu pe data de 25 decembrie 1989 astfel că toate planurile sale mărețe au devenit istorie.

Foto: Wikipedia.org

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Ce le atrage pe muște în casele noastre?
Muștele fac parte din ordinul Diptera, subordinul Brachycera, potrivit Wikipedia.org, și nu sunt agreate de niciun om. Aceste insecte parcă vin de nicăieri și sunt foarte cicălitoare.... citește tot
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Ce teritoriu are ca imn sunetul unei pietre care cade în apă?
Puțină lume a auzit despre ciudatul stat Ladonia. De fapt, Ladonia este o micronațiune, proclamată în iunie 1996 ca rezultat al lungilor lupte din instanță dintre artistul Lars Vilks și... citește tot