Cum suna vocea lui Arsenie Boca? | AUDIO

13.10.2022
Cum suna vocea lui Arsenie Boca? | AUDIO

Arsenie Boca este unul dintre cei mai iubiți duhovnici din istoria recentă a României. Cunoscut pentru problemele pe care securitatea i le-a cauzat, dar și pentru minunile înfăptuite, toți românii îi știu chipul și înfățișarea, fiind de neconfundat. Cu toate acestea, doar cei norocoși, cei care au ajuns la slujbele sale sau în preajma sa îi cunosc glasul. Cum suna vocea lui Arsenie Boca?

Cum era Sfântul Părinte?

Arsenie Boca

Considerat de autorități o problemă pentru societatea comunistă, Părintele Arsenie Boca a avut o viață care cu greu se poate numi „ușoară”. Născut în toamna anului 1910, acesta face școala în orașul Brad, urmând să ajungă în viitor pe Muntele Athos și la București.
Încă de tânăr se remarcă în atenția Securității, fiind anchetat în 1945, dar și în 1946. Este arestat de mai multe ori, fiind trimis de comuniști la muncă la șantierul canalului Dunăre-Marea Neagră.

Cei care l-au cunoscut personal pe Arsenie Boca au doar cuvinte extraordinare la adresa lui. Considerat și privit ca un om carismatic și enigmatic, un făcător de minuni, cu un stil natural de părinte spiritual. De altfel, duhovnicul era și mustrător, dorind să scoată din om latura pozitivă, prin care să se realizeze o punte cu Dumnezeu.

Acesta a murit în preajma Revoluției Române și a rămas în memoria colectivă ca fiind un personaj enigmatic, misterios, care a lăsat în urma lui oameni fericiți și mândri că l-au cunoscut.

„Îți dădea impresia că este un cuvios venit din lumea sfinților. Vederea lui de atrăgea și te cucerea. Ceea ce spunea era ca și un cuvânt de Evanghelie.” – povestea Părintele Ioan Sofonea, din Sibiu.

„Părintele Arsenie era un om deosebit.” – spunea Părintele Paisie Tinca.

„Era foarte muncitor și mereu ocupat. El a ridicat mănăstirea. Toată piatra care este aici el a adus-o de la râu. Lua oamenii din sat și munceau tot timpul.” – afirma Sora Aurica.

Cum suna vocea lui Arsenie Boca?

Cei care nu au apucat să îl cunoască pe Părintele Arsenie Boca nu s-au putut bucura de slujbele și învățăturile sale. Cu toate acestea, o înregistrare audio cu vocea Părintelui a fost publicată pe internet și poate arăta generației noi glasul celebrului duhovnic. Materialul are o durată de 6 minute și prezintă puține sfaturi pentru cei care doresc liniște sufletească.

Chiar dacă este contestată de mulți, filmarea rămâne în memoria colectivă ca fiind o întoarcere în trecut. Pe tot parcursul celor 6 minute, vocea Părintelui pare slăbită și dusă cu gândul la români.

„Alte griji nu avea (țăranul român) și nici de asta nu avea nevoie, că știa că oricum dacă e creștin adevărat, atunci Dumnezeu are grijă El de recolta lui. E, la acele timpuri trebuie să ne întoarcem noi acum, că tare am luat-o razna.”

Foto: B1tv.ro & B365.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot