Cum se curăță corect bijuteriile din aur alb?

13.09.2023
Cum se curăță corect bijuteriile din aur alb?

Aurul este unul dintre metalele prețioase de pe Terra. Bijuteriile realizate din aur sunt adorate de majoritatea femeilor din lume. Cele confecționate din aur alb parcă au o frumusețe aparte și se recomandă să fie îngrijite astfel încât să nu își piardă din strălucire. Din fericire, acest lucru poate fi realizat de oricine acasă, fără prea multă bătaie de cap.

Curățarea adecvată a bijuteriilor din aur alb

Pentru început se ia un castron cu apă caldă și se adaugă câteva picături de săpun lichid. După aceea, se amestecă bine și se pun bijuteriile din aur alb să stea 10 – 15 minute, astfel încât săpunul să își facă efectul și să înmoaie mizeria și grăsimea.

Ulterior, se ia o perie specială sau una de dinți care are perii moi și se freacă ușor aurul, în așa fel încât să se îndepărteze toată murdăria. Dacă bijuteriile au pietre prețioase, se curăță ușor în jurul acestora pentru a îndepărta orice grăsime sau mizerie.

Se recomandă să nu fie folosite substanțe chimice dure sau produse de curățare agresive, deoarece pot deteriora aurul alb sau pietrele prețioase. La final, bijuteriile sunt clătite sub un jet cu apă caldă și sunt șterse și uscate cu o cârpă de microfibră sau o bucată de bumbac moale. Rezultatul va fi unul satisfăcător, iar bijuteriile dumneavoastră vor străluci din nou.

Curiozități despre aur

  1. Simbolul chimic aur (Au) provine din cuvântul latin „aurum,” care înseamnă „luminos” sau „strălucitor.”
  2. Culoarea aurului nu se schimbă niciodată, ea este întotdeauna de un galben strălucitor. Acest lucru este valabil pentru aurul pur și majoritatea aliajelor sale.
  3. Aurul este foarte rezistent la coroziune și oxidare. Nu se va coroda sau rugini în timp.
  4. Aurul este folosit nu numai la bijuterii, ci și în industrie, în special în producția de electronice și tehnologie, datorită conductivității sale electrice și a rezistenței la coroziune.
  5. Aurul a avut întotdeauna o valoare simbolică puternică în artă și cultură. A fost folosit pentru a crea opere de artă valoroase și este adesea asociat cu bogăția și regalitatea.
Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot