Cum se curăță corect bijuteriile din aur alb?

13.09.2023
Cum se curăță corect bijuteriile din aur alb?

Aurul este unul dintre metalele prețioase de pe Terra. Bijuteriile realizate din aur sunt adorate de majoritatea femeilor din lume. Cele confecționate din aur alb parcă au o frumusețe aparte și se recomandă să fie îngrijite astfel încât să nu își piardă din strălucire. Din fericire, acest lucru poate fi realizat de oricine acasă, fără prea multă bătaie de cap.

Curățarea adecvată a bijuteriilor din aur alb

Pentru început se ia un castron cu apă caldă și se adaugă câteva picături de săpun lichid. După aceea, se amestecă bine și se pun bijuteriile din aur alb să stea 10 – 15 minute, astfel încât săpunul să își facă efectul și să înmoaie mizeria și grăsimea.

Ulterior, se ia o perie specială sau una de dinți care are perii moi și se freacă ușor aurul, în așa fel încât să se îndepărteze toată murdăria. Dacă bijuteriile au pietre prețioase, se curăță ușor în jurul acestora pentru a îndepărta orice grăsime sau mizerie.

Se recomandă să nu fie folosite substanțe chimice dure sau produse de curățare agresive, deoarece pot deteriora aurul alb sau pietrele prețioase. La final, bijuteriile sunt clătite sub un jet cu apă caldă și sunt șterse și uscate cu o cârpă de microfibră sau o bucată de bumbac moale. Rezultatul va fi unul satisfăcător, iar bijuteriile dumneavoastră vor străluci din nou.

Curiozități despre aur

  1. Simbolul chimic aur (Au) provine din cuvântul latin „aurum,” care înseamnă „luminos” sau „strălucitor.”
  2. Culoarea aurului nu se schimbă niciodată, ea este întotdeauna de un galben strălucitor. Acest lucru este valabil pentru aurul pur și majoritatea aliajelor sale.
  3. Aurul este foarte rezistent la coroziune și oxidare. Nu se va coroda sau rugini în timp.
  4. Aurul este folosit nu numai la bijuterii, ci și în industrie, în special în producția de electronice și tehnologie, datorită conductivității sale electrice și a rezistenței la coroziune.
  5. Aurul a avut întotdeauna o valoare simbolică puternică în artă și cultură. A fost folosit pentru a crea opere de artă valoroase și este adesea asociat cu bogăția și regalitatea.
Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot