Cum s-a iubit regele Mihai cu Lulu Malaxa, fiica lui Nicolae Malaxa?

09.06.2021
Cum s-a iubit regele Mihai cu Lulu Malaxa, fiica lui Nicolae Malaxa?

Regele Mihai 1 al României a fost o adevărată personalitate a vremurilor sale. Acesta a avut o moralitate ireproșabilă, fiind apreciat de toți cei care l-au cunoscut. Mihai I a fost ultimul rege al României, domnind între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930 și, din nou, din 6 septembrie 1940 până la abdicarea forțată de pe data de 30 decembrie 1947.

Cum s-a iubit regele Mihai cu Lulu Malaxa?

Prima iubire a regelui Mihai a fost o fată pe nume Yvonica, relație ce s-a consumat între anii 1937-1939. Relația a fost consemnată în jurnalul regelui Carol al II-lea, tatăl lui Mihai I și se pare că s-a încheiat brusc, după ce aceasta a primit suma de 2.000.000 lei pentru a-l părăsi pe prinț. Motivul? Yvonica nu era de sânge nobil.

Regele Carol al II-lea avea o relație de afaceri, dar și de prietenie cu industriașul Nicolae Malaxa, pe care l-a invitat cu familia la o cină. Evenimentul a adus la apariția uneia dintre cele mai frumoase povești de dragoste din perioada interbelică. Nicolae Malaxa a venit la cină însoțit de soția acestuia și fiica lor, Irina, pe care o alintau Lulu. Mihai I și Lulu s-au cunoscut în anul 1938 și pare să fi fost dragoste la prima vedere. Cei doi nici nu împliniseră 18 ani. Relația dintre Mihai 1 și Lulu avea consimțământul tacit atât al regelui Carol al II-lea, cât și al magnatului Nicolae Malaxa.

Regele Mihai si Lulu Malaxa

Înainte să o întâlnească pe Lulu, Mihai 1 era pasionat de mașini, arme de vânătoare sau cai de rasă, însă după ce a văzut-o din nou la Marea Neagră, toate acestea au trecut în plan secund. Irina Malaxa (Lulu) era de o frumusețe rară: brunetă, zveltă, voluptoasă și rafinată. Drept urmare, dragostea s-a înfiripat imediat între cei doi, putând fi văzuți mai mereu împreună la tenis, hipodrom și alte activități ale vremii.

Cu toate acestea, mama lui Mihai I, prințesa Elena, nu a încurajat relația, dorind ca fiul ei să aibă o parteneră cu „sânge albastru”. În toamna anului 1940, regele Carol al II-lea a abdicat, iar Mihai I a urcat pe tron. Noul rege al României a încheiat relația cu Irina Malaxa, din rațiuni politice, dar și împins de la spate de mama lui. Ulterior, Mihai I avea să o cunoască pe Ana, cea care avea să îi devină soție.

Irina Malaxa (Lulu) a plecat în SUA

După despărțirea de Mihai I, Lulu l-a cunoscut, la doar 20 de ani, pe doctorul George Emil Palade. Cei doi s-au căsătorit în același an, iar 6 ani mai târziu au emigrat în Statele Unite ale Americii. George Emil Palade era cu 9 ani mai mare ca Lulu și era un cercetător renumit în domeniul biologiei celulare. Acesta avea un doctorat în anatomie microscopică, absolvit la doar 28 de ani.

George Emil Palade a fost unul dintre cei mai mari savanți ai omenirii, iar în anul 1974 a a primit premiul Nobel pentru Medicină.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot