Cum poți să scoți online cazierul judiciar?

03.02.2023
Cum poți să scoți online cazierul judiciar?

Foarte multe activități din prezent cer ca bărbatul sau femeia, în cauză, să prezinte cazierul judiciar. Fie că este vorba de un nou loc de muncă, susținerea unor examene sau chiar obținerea cetățeniei unui alt stat, toate necesită verificarea antecedentelor penale a unei persoane.

Cei mai mulți oameni aleg să își scoate cazierul judiciar, folosind vechea metodă. Se merge fizic la orice unitate sau subunitate de Poliție, unde există ghișeu de cazier judiciar și se depune o cerere împreună cu actul de identitate.

Persoanele domiciliate în afara țării pot solicita obținerea cazierului judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. Dacă cererea nu poate fi depusă personal, o altă persoană împuternicită, potrivit legilor în vigoare, poate cere obținerea documentului. În cazul în care cererea de eliberare a cazierului judiciar a fost depusă în România, documentul va fi eliberat în maxim 3 zile lucrătoare.

În cazul persoanelor juridice solicitarea de eliberare a cazierului se depune de către reprezentantul legal, la orice unitate ori subunitate de Poliție conectată la Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român. La depunerea cererii tip motivată, reprezentantul legal al persoanei juridice trebuie să mai prezinte și următoarele acte:

La fel ca și la persoana fizică, cazierul judiciar este eliberat în termen de 3 zile de la data solicitării. Trebuie precizat că atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice cazierul este valabil 6 luni de zile.

Cum obții cazierul judiciar online?

În prezent, cazierul judiciar poate fi obținut în România și în mediul online. Începând cu data de 1 februarie 2023, acesta poate fi eliberat accesând site-ul ghiseul.ro, iar de acolo persoanele în cauză vor fi redirecționate către un hub de servicii dezvoltat la nivelul Ministerului de Interne.

Cazierul judiciar nu se va elibera direct din ghiseul.ro, ci din ghiseul.ro vom merge în hub şi deci din hub va putea fi eliberat, a explicat Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, potrivit Agerpres.ro.

Foto: mesagerulhunedorean.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot