Cele mai amuzante scuze găsite de șoferii români opriți de Poliție

28.09.2021
Cele mai amuzante scuze găsite de șoferii români opriți de Poliție

Polițiști rutieri sancționează, în fiecare an, sute de mii de șoferi pentru încălcarea regulilor de circulație. De fiecare dată, conducătorii auto încearcă să se eschiveze, căutând fel de fel de scuze. Multe dintre acestea sunt penibile și fac deliciul oamenilor din mediul online, după ce sunt făcute publice.

Cele mai amuzante scuze găsite de șoferii români

Un conducător auto a fost prins cu viteză, iar scuza lui a fost următoarea: „Abia ce am ieșit de la spălătorie și voiam să usuc mașina, însă nu mă grăbeam”.

Trecerea pe culoarea roșie se întâmplă, din păcate, mai des decât ți-ai putea imagina. Scuzele sunt, întotdeauna, incredibile, iar una care ne-a tras atenția sună în felul următor: „Nu mi-am dat seama că este semaforul mai mic și am crezut că este verde pentru mine”.

Un alt șofer care a fost prins cu viteză în localitate le-a spus oamenilor legii că „asta nu e mașină să mergi cu 50 km/h”. După acest episod, bărbatul a trebuit să stea 90 de zile fără permis auto.

Cei mai mulți dintre șoferii care sunt prinși băuți la volan încearcă să prostească oamenii legii cu tot felul de replici, precum: „Am băut aseară și din cauza asta se simte mirosul”, „Am mâncat bomboane cu lichior”, „Am făcut țuică la cazan și probabil am inhalat aburii de la alcool”, „Am mâncat o salată cu oțet” etc.

Un conducător auto oprit de oamenii de la circulație pentru viteză a scris pe procesul verbal că se grăbea să prindă meciul Simonei Halep la televizor: „Începe partida Simonei Halep la 5”.

Există și situații în care șoferii vinovați mai sunt și aroganți. Aflându-se la volanul unui bolid, aceștia spun: „Asta nu e mașină să mergi doar cu 50 km/h”, admițând totodată că sunt vinovați. Fără să se gândească la consecințe, acestora li se pare un eșec să meargă în localitate cu limita de viteză admisă.

Ce spun polițiștii despre șoferii care încalcă regulile de circulație?

Un polițist a povestit într-un vlog, în mediul online, că și ei sunt surprinși de scuzele găsite de șoferii care sunt prinși încălcând regulile de circulație. Multe dintre replici se repetă, însă unele îi amuză și pe oamenii legii.

Ce spun cei care sunt prinși cu alcoolemie mare? Susțin că au consumat doar o bere, când etilotestul arată de parcă ar fi consumat trei pahare de tărie, un litru de vin și câteva shot-uri. Alții dau vina pe salata de castraveți sau pe apa de gură pentru alcoolemie, a povestit polițistul Tavi Perțea.

Polițiștii susțin că atunci când șoferii încep și se adresează cu „șefu”, este clar că ascund ceva și sunt pasibil de sancțiuni. Drept urmare, ei sunt penalizați, în funcție de gravitatea situației, cu puncte de penalizare sau puncte de amendă.

Așadar, punctele de penalizare care sunt minim 2, maximum 6, sunt date de către agenții de poliție șoferilor care au realizat anumite nereguli în trafic. Aceste puncte sunt o sancțiune suplimentară pe lângă amendă sau avertisment. Ele nu au niciun efect, însă la acumularea a 15 puncte penalizare se suspendă permisul pentru 30 de zile.

Punctul de amendă, în schimb, reprezintă o unitate de măsură a cuantumului amenzii şi este în valoare de 10 % din salariul minim brut pe economie. În anul 2021, punctul de amendă este de 145 de lei, el nemaifind modificat din anul 2017 când salariu minim pe economie se situa la 1.450 de lei. Această regulă a fost gândită pentru a stopa efectele inflației, însă autoritățile nu au pus-o tot timpul în practică. Drept urmare, în anul curent, punctul de amendă nu a mai crescut la 230 lei, așa cum era prevăzut de lege, după creşterea salariului minim din ianuarie de la 2.230 de lei la 2.300 de lei.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De ce nu toate rațele pot să zboare?
De ce nu toate rațele pot să zboare?
În curtea bunicilor de la țară întotdeauna au fost văzute rațe care măcăne sau nu, dar care nu pot zbura. Păsările curților sunt găinile, gâștele, curcile sau rațele. Toate acestea... citește tot
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
Pe ce țări se mai poate baza Vladimir Putin?
La un an de la declanșarea războiului din Ucraina, toată lumea se întreabă cât va mai dura. Imediat după ce Vladimir Putin a dat startul unui conflict nedorit de nimeni, în afară de el,... citește tot
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
adplus-dvertising